Grøn kyllingeburger


Denne opskrift på grøn kyllingeburger er en af de mest populære ospkrifter fra min første Keto-bog. Her får du en saftig og lækker kyllingebøf med lækker pestodressing og svøbt i et sprødt salatblad. Det giver en mættende, kulhydratfattig og proteinrig burger, som du både kan spise med kniv eller gaffel eller med hænderne.

Grøn kyllingeburger

Grøn kyllingeburger

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Grønt fyld

Pestodressing

Sådan gør du

  • Kom den hakkede kyllingekød i en skål.
  • Hak løget fint, riv squashen og kom begge dele i skolen med kyllingekødet sammen med citronskal, røget paprika, evt. tabasco, persille, salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rør farsen godt sammen og form den til to bøffer.
  • Opvarm smør eller kokosolie på en varm pande og steg kyllingebøfferne i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennestegte. Sæt dem til side.
  • Træk forsigtigt bladene af icebergsalaten, så du har to wraps. Skær agurk og rødløg i skiver.

Pestodressing

  • Rør en dressing af mayonnaise og pesto.
  • Anret kyllingebøfferne mellem salatbladene og kom skiver af agurk og rødløg ovenpå.
  • Fordel dressingen i de to burgere og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grøn kyllingeburger i salatblad

Hakket kylling eller kyllingefars har altid et lidt sært ry. Konsistensen er også lidt speciel, kan jeg godt synes. Har du det sådan, kan du vælge at hakke det selv i foodprocessor. Måske vil du gerne tilføje et æg som bindemiddel så.

I det færdighakkede kød gemmer der sandsynligvis nogle af de collagenrige dele af kyllingen, som ikke er så spiselige alene. Det er jo sympatisk nok, synes jeg, ud fra en idé om at bruge hele dyret. Men hakker du selv kyllingebrystet, mister du den del og kan godt have brug for at tilføje lidt bindemiddel.

Kyllingefars kan godt have tendens til at blive lidt tørt. Jeg prøver at undgå det ved at have lidt revet squash i. Det fungerer godt. Og da der jo ikke er en tør bolle omkring men i stedet et sprødt salatblad, fremstår denne grønne kyllingeburger alt andet end tør.

Opskriften er i øvrigt fra Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Grøn kyllinge-burger med pesto
Foto: Columbus Leth til Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt Håndmodel: Moi😅

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Grøn kyllingeburger”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?