Grøn kyllingeburger


Denne opskrift på grøn kyllingeburger er en af de mest populære ospkrifter fra min første Keto-bog. Her får du en saftig og lækker kyllingebøf med lækker pestodressing og svøbt i et sprødt salatblad. Det giver en mættende, kulhydratfattig og proteinrig burger, som du både kan spise med kniv eller gaffel eller med hænderne.

Grøn kyllingeburger

Grøn kyllingeburger

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Grønt fyld

Pestodressing

Sådan gør du

  • Kom den hakkede kyllingekød i en skål.
  • Hak løget fint, riv squashen og kom begge dele i skolen med kyllingekødet sammen med citronskal, røget paprika, evt. tabasco, persille, salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rør farsen godt sammen og form den til to bøffer.
  • Opvarm smør eller kokosolie på en varm pande og steg kyllingebøfferne i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennestegte. Sæt dem til side.
  • Træk forsigtigt bladene af icebergsalaten, så du har to wraps. Skær agurk og rødløg i skiver.

Pestodressing

  • Rør en dressing af mayonnaise og pesto.
  • Anret kyllingebøfferne mellem salatbladene og kom skiver af agurk og rødløg ovenpå.
  • Fordel dressingen i de to burgere og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grøn kyllingeburger i salatblad

Hakket kylling eller kyllingefars har altid et lidt sært ry. Konsistensen er også lidt speciel, kan jeg godt synes. Har du det sådan, kan du vælge at hakke det selv i foodprocessor. Måske vil du gerne tilføje et æg som bindemiddel så.

I det færdighakkede kød gemmer der sandsynligvis nogle af de collagenrige dele af kyllingen, som ikke er så spiselige alene. Det er jo sympatisk nok, synes jeg, ud fra en idé om at bruge hele dyret. Men hakker du selv kyllingebrystet, mister du den del og kan godt have brug for at tilføje lidt bindemiddel.

Kyllingefars kan godt have tendens til at blive lidt tørt. Jeg prøver at undgå det ved at have lidt revet squash i. Det fungerer godt. Og da der jo ikke er en tør bolle omkring men i stedet et sprødt salatblad, fremstår denne grønne kyllingeburger alt andet end tør.

Opskriften er i øvrigt fra Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Grøn kyllinge-burger med pesto
Foto: Columbus Leth til Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt Håndmodel: Moi😅

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Grøn kyllingeburger”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?