Denne opskrift på grøn kyllingeburger er en af de mest populære ospkrifter fra min første Keto-bog. Her får du en saftig og lækker kyllingebøf med lækker pestodressing og svøbt i et sprødt salatblad. Det giver en mættende, kulhydratfattig og proteinrig burger, som du både kan spise med kniv eller gaffel eller med hænderne.
Udstyr
Ingredienser
- 300 g hakket kyllingekød
- 30 g løg
- 100 g squash
- 0,5 øko-citron revet skal heraf
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tabasco
- 1 spsk frisk persille
- 10 g smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Pestodressing
- 40 g mayonnaise
- 1 spsk pesto
Sådan gør du
- Kom den hakkede kyllingekød i en skål.
- Hak løget fint, riv squashen og kom begge dele i skolen med kyllingekødet sammen med citronskal, røget paprika, evt. tabasco, persille, salt og godt med friskkværnet peber.
- Rør farsen godt sammen og form den til to bøffer.
- Opvarm smør eller kokosolie på en varm pande og steg kyllingebøfferne i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennestegte. Sæt dem til side.
- Træk forsigtigt bladene af icebergsalaten, så du har to wraps. Skær agurk og rødløg i skiver.
Pestodressing
- Rør en dressing af mayonnaise og pesto.
- Anret kyllingebøfferne mellem salatbladene og kom skiver af agurk og rødløg ovenpå.
- Fordel dressingen i de to burgere og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn kyllingeburger i salatblad
Hakket kylling eller kyllingefars har altid et lidt sært ry. Konsistensen er også lidt speciel, kan jeg godt synes. Har du det sådan, kan du vælge at hakke det selv i foodprocessor. Måske vil du gerne tilføje et æg som bindemiddel så.
I det færdighakkede kød gemmer der sandsynligvis nogle af de collagenrige dele af kyllingen, som ikke er så spiselige alene. Det er jo sympatisk nok, synes jeg, ud fra en idé om at bruge hele dyret. Men hakker du selv kyllingebrystet, mister du den del og kan godt have brug for at tilføje lidt bindemiddel.
Kyllingefars kan godt have tendens til at blive lidt tørt. Jeg prøver at undgå det ved at have lidt revet squash i. Det fungerer godt. Og da der jo ikke er en tør bolle omkring men i stedet et sprødt salatblad, fremstår denne grønne kyllingeburger alt andet end tør.
Opskriften er i øvrigt fra Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
0 kommentarer til “Grøn kyllingeburger”