Grøn karry med kylling er jo en favorit fra thai-køkkenet. Den er ganske stærk, men du kan justere smagen, så den passer til dine smagsløg.
Grøn karry med kylling
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst
- 1 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk grøn karrypasta
- 400 ml kokosmælk
- 3 dl kyllingebouillon/hønsebouillon meget gerne hjemmelavet
- 1 stængel citrongræs halveret
- 5 kaffir limeblade
- 100 g aubergine i tern eller skiver
- 100 g grønne bønner
- 100 g bambusskud
- 100 g champignon i kvarte
- fiskesovs
- evt. en smule sødning
- smagsneutral kokosolie til stegning
- 1 lime
- 500 g blomkålsris
- thai basilikum eller koriander til servering
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern og sæt til side.
- Varm kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget heri.
- Tilsæt grøn karry pasta og svits i et minuts tid, til det begynder at dufte.
- Hæld kokosmælk og bouillon på og kom citrongræs og limeblade i.
- Tilsæt aubergine, champignon og kylling og lad det koge op. Skru herefter ned og lad retten simre i ca. 10-15 minutter ved middel/lav temperatur.
- Tilsæt bønner og bambusskud og lad det simre med i et par minutter inden servering.
- Smag til med fish sauce, evt. sødning og limesaft.
- Server med blomkålsris og thai-basilikum eller koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn karry med kylling
Vi har rejst meget i Thailand og det pudsige er, at den grønne karry faktisk ikke er den, jeg har spist mest af derude. I stedet har jeg især spist panang curry og rød karry og ind imellem også massaman curry.
Men jeg gik lige fotoarkivet igennem og fandt da også denne, som jeg spiste på øen Koh Jum for nogle år siden. Den var så stærk, at jeg næsten ikke kunne komme igennem den.
Gud, hvor jeg dog savner at holde ferie på den måde.
Grøn karry med smæk på smagen
Jeg tror man siger, at den røde karry er den stærkeste, men jeg oplever altså, at den grønne virkelig får både næse og øjne til at løbe. Måske er det et tilfælde.
Min opskrift her blev også pænt stærk. Jeg bruger thailandsk karrypasta (købt enten i Thailand og hjembragt eller i et thai supermarked), og der er altså smæk på smagen.
Men der er jo ikke noget i vejen for, at man lige kan mærke, at man lever ?
Når man lige ser bort fra den løbende næse, var det dejlig, nem og varmende hverdagsmad.
0 kommentarer til “Grøn karry med kylling”