Grøn gazpacho er en skøn forret eller let frokost på en varm sommerdag. Den er frisk og lækker og med masser af grøntsager.
Ingredienser
- 2 agurker
- 2 avokado
- 1 frisk jalapeno
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- limesaft
- 2 dl vand
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skær grøntsagerne i mindre stykker og blend det hele til en helt glat masse.
- Hvis du foretrækker en mere chunky gazpacho, kan du ‘pulse’ blenderen, så du ikke blender den helt igennem.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
- Server med lidt ekstra krydderurter og evt. nogle stegte rejer på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn gazpacho
Den røde gazpacho laves jo med tomat og den er simpelthen også uhørt lækker. Jeg bestiller den tit, når vi holder ferie i Sydeuropa og når jeg er i Frankrig hos min far, køber jeg den tit i flaske i supermarkedet. Det er dejligt og læskende med sådan en kold grøntsagssuppe i sommervarmen.
Grøn gazpacho er lavet med avokado og krydderurter og har en skøn smag. Du kan bruge den som en lille let forret til gæster eller som en let frokost.
Skal den udgøre et måltid, vil du gerne have noget protein til. Stegte rejer i hvidløg og chili kunne være en virkelig lækker tilføjelse.
1 frisk mynte?
1 frisk koriander?
Bundt? Bøtte?
😁
Åh, det her er en pine. Det ser ud til at alle mine angivelser af ‘håndfulde’ er forsvundet i en opdatering på tværs af næsten 2000 opskrifter. Det kan jo tage dage at få rettet😭