Grøn biksemad er retten, du tryller frem, når køleskabet er fyldt med rester, som du gerne vil have brugt, før du køber nyt ind. Opskriften er lavet med grøntsager i stedet for kartofler, og udover at du jo derved får et ekstra skud grønt, sparer du også en del kulhydrater.
Når vi har gæster til spisning, laver vi altid rigeligt mad. Vores gæster kommer altid med god appetit men det er simpelthen også, fordi det er så skønt at have resterne bagefter. Sidst havde vi fx både en god omgang kammuslinger, to kalveculotter, seks marinerede kyllingefileter og 8 pølser på grillen. Og vi var kun fire voksne og fire børn/unge.
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g kødrest okse, svin, kylling
- 300 g broccoli
- 150 g grønne asparges
- 100 g porre
- ¼ tsk røget paprika eller Worcestersauce for den originale bikse-smag
- salt og friskkværnet peber
- 15 g smør eller kokosolie til stegning
- krydderurter
- Lidt aioli til at give et ekstra pift
Sådan gør du
- Snit porren og skær broccoli og asparges i mindre stykker.
- Skær kødresten i tern.
- Smelt smørret på en pande og tilsæt grøntsager og krydderier og svits i et par minutter. Tilsæt kødet og steg lidt videre.
- Fordel blandingen på to tallerkner.
- Smelt lidt mere smør på panden og steg æggene.
- Drys med salt og peber og evt. med lidt chiliflager og hakkede krydderurter.
- Server fx med en klat aioli eller dryp lidt ekstra smeltet smør over for smag og mæthed.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn biksemad – genial genbrug af rester
Med rester er biksemad en kæmpefavorit herhjemme og min unger foretrækker den selvfølgelig med kartofler. Men ind imellem får jeg lov til at veksle den med en grøn biksemad og den er også dejlig. Og ellers er den grønne variant her nem lige at bikse sammen til frokost.
Alle elsker smagen af den gode Worcestersauce. Den bidrager med lidt kulhydrater, men det har jeg det fint med. Her har jeg dog brugt røget paprika i stedet. Det giver skøn smag også.
Og det gode ved de mange rester er, at selvom vi fik biksemad i går, så har vi stadig masser af rester i køleskabet. Hvad skal jeg finde på i aften med dem?
Biksemad i grøn version
Min familie elsker den traditionelle biksemad med kartofler, så den laver jeg tit også. Når det bare skal være til Søren og jeg, falder valget ofte på denne grønne version af biksemad, fordi vi nok generelt set er lidt mere begejstrede for grøntsager end de unge mennesker er. Og ellers laver jeg helt enkelt en lykkelig blanding af de to slags og så må man jo selv fiske lidt.
Hej Jane
Jeg har betalt for et kick start kursus og 997 kr er hævet på min konto. Jeg har dog ikke modtaget hverken kvittering eller materiale fra dig.
Hej Lone
Ej hvor ærgerligt. Jeg kan næsten gætte, at du ikke har set mit svar til dig fra sidste gang, du skrev (HER).
Din mailadresse melder inaktiv og vi kan ikke få mails igennem til dig. Men du skal stadig skrive til support for at vi kan hjælpe dig. Jeg håber, du ser mit svar til dig her. Supports adresse er support@madbanditten.dk