Kan du forestille dig noget bedre end at sætte tænderne i et lækkert grillspyd med oksekød, der er mørt og saftigt og pølsestykker med masser af smag? Nej vel?
Ingredienser
- 400 g steak fx ribeye eller entrecôte
- 200 g Salsiccia eller pølse
- 150 g pancetta eller bacon, helst i et helt stykke, som du selv skærer
- frisk salvie
- 100 g squash
- 50 g rødløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg revet
- 1 spsk citronskal fra økologisk citron revet
- 1 tsk havsalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær oksekød og pancetta i tern.
- Del pølserne i ca. 3 stykker.
- Skær squash i skiver af ca. ½ cm.
- Skær rødløget i tykke både.
- Bland olie med hvidløg, citron, salt og peber og vend alle ingredienserne deri, så olien bliver jævnt fordelt.
- Sæt ingredienserne skiftevis på grillspyd sammen med friske salvieblade.
- Steg enten spyddene i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter eller på grillen i ca. 5 minutter til det hele har taget farve.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er nøjagtigt, hvad vi skal tale om i dag. At gøre sig ulejlighed med at sætte sine kød- og grøntstykker på grillspyd kan virke som meget at gøre ud af det, men da de lige smitter lidt smag af på hinanden gør det det hele værd. En let grøn salat til og du har et pragtfuldt sommermåltid.
Grillspyd med oksekød og italiensk pølse
Opskriften på grillsprydene her er jo selvfølgelig ikke bedre end det, du sætter på dem. Jeg vil anbefale dig at vælge noget oksekød med god fedtmarmorering, da det vil give de saftigste kødstykker.
Pølsen, jeg brugte er en italiensk pølse (Salsiccia), som jeg fandt i Meny. Du kan bruge enhver god pølse her.
Ind imellem havde jeg gode stykker af bacon/pancetta, og det afgav superlækker smag til resten.
Allerbedst er det, hvis du fyrer op på udendørsgrillen men har du ikke mulighed for det, kan du også fint lave denne opskrift på grillspyd i ovnen, på en grillpande eller på en almindelig pande.
Server med en frisk salat til. Det kunne fx være denne lækre spidskålssalat med brombær.
Nøj, jeg glæder mig allerede.
Jeg har fået lagt fliser i min lille gård så nu har jeg bestilt bord og grill til “haven”.
Det bliver så godt :-)
Jeg tror, at jeg vil starte med grillspyddene her i weekenden. Den burde være til at finde ud af ;-)
Det lyder jo helt perfekt – og dødhyggeligt :)
Kan man ikke bruge andet end salvie?
Min normalt alt-ædende husbond kan ikke døje salvie.
JO bestemt og du kan også snildt udelade den og evt. bare drysse en urt (fx persille eller basilikum) over efter tilberedning💚
Tusind tak.
Det skal vi have en af dagene, har nemlig fundet pølserne i min lokale brugs! 😉
Jeg sad og overvejede at bruge noget af alt de rosmarin, jeg har haven.