Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat


Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat er indbegrebet af sommermad. Og hey, man kan grille i alt slags vejr jo! Spørg bare Søren – haha!

Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

  • 600 g svinemørbrad beregn ca. 150 g kød pr. person
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. grillkrydderi du kommer langt med et drys tørret oregano, timian eller lign

Tzatziki

Tomatsalat med chili og persille

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden og drys den med salt og peber og evt. krydderi.
  • Grill den på alle sider på en forvarmet grill, til den er lige under 70 grader. Tag den af og lad den hvile, til centertemperaturen kommer op på 70.
  • Bland ingredienserne til tomatsalaten i en skål.
  • Server med tzatziki og diverse. Hos os blev ‘diverse’ lige lidt avokado og peberfrugt’.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Egentlig synes jeg, at svinemørbrad er en anelse til den kedelige side, sikkert fordi det er så magert, men alting bliver bedre af at blive grillet og alting bliver stensikkert bedre af at blive serveret med tzatziki.

Herunder får du opskriften på grillet svinemørbrad med en lækker tomatsalat og min allerbedste tzatziki.

Vanemenneske eller variation?

Hvis vi to kender hinanden godt, ved du, at jeg er vanemenneske, når det kommer til mad. Det betyder, at jeg spiser mere eller mindre det samme i en lang periode, og så skifter jeg.

Det gælder fx med tzatziki. I en periode laver jeg den ene spand tzatziki efter den anden og spiser det sammen med mit kød og grønt. Repeat, repeat, repeat.

Og så en dag stopper jeg og laver noget andet. Pesto fx. Og så kører jeg pesto. pesto, pesto. Siden hen kommer måske en doven periode, hvor jeg kører smør, smør, smør.

I ‘gamle dage’ ville jeg efterstræbe variation som noget af det vigtigste. Det gør jeg overhovedet ikke i dag. I dag efterstræber jeg realisme som det vigtigste.

Min pointe er, at simpliciteten gør alting så meget nemmere. I hvert fald nemmere end at skulle stå og lave tzatziki en dag, pesto den næste, bearnaise den tredje osv.

Får variation dig til at spise mere?

Variation er måske godt (jeg er ikke helt overbevist men det må vi tale om en anden dag), men stort udvalg gør også, at man spiser mere. Tænk på, hvor meget mere du ender med at spise ved en stor buffet end ved et måltid bestående af enkle komponenter.

Det kan du lige så godt bruge til din fordel.

I hvert fald kan man sige, at enkeltheden gør, at man nemmere kommer i kontakt med selvreguleringsmekanismerne.

‘Jamen det er kedeligt at spise det samme’.

NETOP! Nu bruger du mad som mad, dvs, til påfyldning af energi og næringsstoffer. Mad skal ikke være underholdning eller noget, du bruger til at skabe indhold i dit liv, til adspredelse, følelseshåndtering eller andet. Og det er jo sådan, det skal være.

(Jeg ved godt at vi allesammen bruger mad til andet end mad ind imellem, men en god øvelse er simpelthen at blive opmærksom på, når man gør det, så man kan lære sig at gøre det mindre. Og enkle måltider i rotation bidrager til dette.)

21 måltider om ugen

Budskabet med, at man skal holde sin mad helt enkel er svært at sælge, for de fleste tror, at de har brug for kæmpe variation og tusindevis af spændende opskrifter for at lykkes.

Men i praksis fungerer det bedre, jo enklere du holder det. Det er også hele konklusionen i KETO-bogen.

Og selvfølgelig er det heller ikke så firkantet.

Lad os antage, at du spiser tre måltider om dagen. Det giver dig 21 måltider om ugen. Så kan du spise, skal vi sige, 18 enkle måltider og stadig have tre måltider, hvor du gør mere ud af det.

Enkelt behøver dog bestemt ikke betyde, at maden ikke smager godt. Faktisk er det sådan, at næsten alt mad med fedt smager godt. Og det er ofte det første, de, som er nye til KETO/LCHF, bemærker.

Fedtfattig mad smager ikke af meget, så der har du brug for at smagsforstærke på anden vis. Er der et naturligt fedtindhold i maden, er smagen næsten automatisk god.

Her hvor kødet er fedtfattigt og ikke har sådan vildt meget smag i sig selv, hjælper vi det på vej med den gode tzatziki. Nemt.

Svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat - dejlig opskrift på sommermad

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Først og fremmest så er fleste af de opskrifter vi lavet meget lette at lave og smager rigtigt godt.
    Du skal lige passe på med hvordan du skriver mængderne i en opskrift. I denne opskrift skriver du ud for tomater til tomatsalat 5-600 g tomater (4 personer) – måden du skriver det på gør at der i indkøbslisten står man skal bruge 5 g tomat.

    Svar
    • Tak Laila. Vi er opmærksomme på det men der er åbenbart enkelte steder, vi ikke har fået det rettet❤️

      Svar
  2. Det er ikke noget, der bekymrer mig nævneværdigt, må jeg indrømme. Jeg er rigeligt dækket ind ved at alle de næringsrige madvarer, jeg spiser, som tilmed er fyldt med nemtoptagelige næringsstoffer (kød, fisk, æg osv.)

    Svar