Grillet svinebryst med bønnefritter og chilidip


Forleden lavede vi grillet svinebryst, og det blev virkelig godt. Svinebryst er ellers sådan en udskæring, jeg har tøvet med at kaste mig ud i men nu fortryder jeg alle de gange, jeg har valgt den fra. Det smager jo for vildt godt!

Grillet svinebryst - lækker opskrift på marineret svinebryst på grill serveret med bønnefritter og chilidip

Grillet svinebryst med bønnefritter og chilidip

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Marinade

Sådan gør du

 • Gnub svinebrystet med salt og mariner det og lad det ligge i marinaden til dagen efter (hvis du har tid).
 • Steg det i ca. 1 time ved 150-180 grader (lidt svært at styre på grillen). Herefter skruer du op og bruner det, hvis nødvendigt.
 • Du kan også vælge at skære det i skiver og stege skiverne, som du ville stege flæsk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Svinebryst på grill

Nå men spise skal vi jo. Søren griller stort set hver aften, så jeg skal bare lave tilbehør, hvilket er overkommeligt.

Vi havde købt et stykke økologisk svinebryst inde hos Cleavers i Torvehallerne, hvor vi var inde og handle og nulre lidt rundt en dag, da det regnede. Jeg har tit været i Torvehallerne, men jeg har sjældent handlet der. Altså sådan handlet rigtigt. Men sidst fik jeg stocket op på nødder, krydderier, krydderurter, terrasseplanter og ja, kød.

Og ved du hvad? Jeg oplevede så utroligt fin service derinde! Alle steder, jeg handlede. Det var en kæmpe fornøjelse.

Handler du lokalt?

Herude i Valby, hvor jeg bor, har vi en del specialbutikker. Vi handler fx ost hos vores lokale ostehandler (Mads – som er på fornavn med mine oste-elskende børn) og fiskehandleren, en lidt mere genert type, hvis’ navn jeg ikke kender, men der er bare noget utroligt rart ved at handle af det samme menneske hver gang.

Hvis jeg havde al tid (og penge) i hele verden, ville jeg kun handle sådan.

I stedet gør jeg de fleste af mine indkøb online, hvilket jo er det modsatte. Men det er enormt praktisk og letter vildt meget i en travl hverdag, men hvor er det lidt ærgerligt egentlig, at den personlige kontakt går tabt.

Well, hermed en opfordring til at støtte dit lokalområde eller de små forretningsdrivende. Få et forhold til dem, der har butikker i dit område. Det kan måske endda hjælpe med at give en følelse af fællesskab og af at høre til. Noget, som mange mennesker mangler i disse overfladiske facebook-tider.

Nå men lad os nu se videre på maden. Vi lavede som sagt grillet svinebryst, og det smagte rigtig dejligt.

PS: En sær favorit her om sommeren er faktisk min opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Det kan jeg se på blogstatistikken. Mon det danske ‘sommervejr’ har en finger med i spillet?

lækker grillmad - Grillet svinebryst - opskrift på marineret svine bryst - steg på grill
Grillet svine bryst - lækker opskrift på marineret svinebryst på grill serveret med bønnefritter og chilidip

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Grillet svinebryst med bønnefritter og chilidip”

 1. Øv med de smerter -håber du i det mindste kan få læst lidt liggende – du har min største medfølelse da jeg var totalt underdrejet af rygsmerter i februar -men der kunne jeg sært nok kun stå og sidde ret op -gå og ligge var et mareridt -så meget at jeg på et tidspunkt overvejede at ringe til 112 midt om natten -og så er det grumt..

  Svar
  • Tak søde du! Det er en ren pine altså! Mine nætter er også rædsomme så jeg kan sagtens genkende din desperation! Jeg synes, jeg har gode folk til at hjælpe mig så jeg håber virkelig på snarlig bedring ?

   Svar