Grillet spidskål med brunet smør


Grillet spidskål med brunet smør smager uhørt godt. Også selv hvis kålen er grillet på grillpande og ikke på rigtig grill. Jeg er helt vild med smagen af brunet smør. Jeg elsker den nøddeagtige, sødlige smag, som smørret får, når det brunes, og det er jo vitterligt verdens nemmeste “sovs”, som samtidig smager fantastisk til… stort set alle grøntsager.

Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør

Grillet spidskål med brunet smør

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 400 g spidskål 1 stort eller to små
  • 2 spsk kokosolie uden smag udelad hvis du griller
  • 50 g smør
  • citronsaft
  • salt
  • 25 g hasselnødder ristet på en tør pande

Sådan gør du

  • Skær spidskålen i fire store både – hvis du lader stokken være på, er det nemmere at holde sammen på den.
  • Varm kokosolien op på en pande (skip dette, hvis du griller)
  • Læg spidskålen med skæresiden nedad og rist den hårdt på begge sider. Den må gerne blive lidt brændt i kanterne.
  • Tilsæt smørret og lad det brune i panden.
  • Brug en ske til at fordele det brunede smør ud over spidskålen.
  • Dryp godt med citronsaft ud over og drys med salt og grofthakkede ristede hasselnødder.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fx fungerer det superlækkert i mine hasselback butternut squash og i opskriften her er det så brugt til grillet spidskål til dem, der gerne vil spare mere på kulhydraterne.

Grillet spidskål er perfekt sommermad (men kan også spises om vinteren)

Mand, hvor jeg glæder mig til sommer! Min mad om sommeren består rigtig ofte af en eller anden form for kød fra grillen og så enten salat eller grøntsager, der også er grillet. Søren har godt nok grillet det meste af vinteren her, men jeg er helt sikker på, at han glæder sig til, at det ikke længere skal foregå med lommelygte og tykke trøjer.

Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør
Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør

Brunet smør i kasserolle

Hvis nu du griller din spidskål ude på grillen, laver du det brunede smør i en kasserolle. Det gør du ved at smelte smør ved middelhøj varme. I starten vil det bruse op og der vil komme “skum” på toppen. Fjern den eller lad den være.

Når smørret er brunet, tager du den af varmen. Det er færdigbrunet, når det stopper med at bruse, og smørret har skiftet farve fra gult til brunt under skummet.

Lad smørret stå lidt og lad bundfaldet falde til bunds og skummet fortage sig lidt. Fjern herefter rester af skummet med en ske og hæld resten – minus bundfaldet – over i en skål.

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Grillet spidskål med brunet smør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Årh grillet mad mums!

    Vi har også gjort meget i det, men har ikke lys ude ved grillen, ikke et problem før den dag ilden fangede noget fedt og min opfindsomme bedre (eller noget) halvdel mente at man i mangel af andet kunne tage en sæk pottemuld og smide på….

    Så jeg venter på lange lyse dage, hvor han får fjernet de 10 liter sort muld, så jeg kan få grillmad igen…

    Svar
    • Haha, ååh nej! Jeg vil afsløre, at vi også har haft ild i grillen ved flere lejligheder men vi er dog heldigvis gået uden om pottemulden. Til gengæld har vi måtte hente takeout, når vi har stået der med en brændt sort kylling… :-/

      Svar
  2. Elsker grillet/ stegt spids kål? hvad med ramsløgs pesto, ramsløgene er jo lige på trapperne, en dejlig forårs bebuder.

    Svar
  3. Hvor ser det bare enormt lækkert ud!! Nogle gange er det mest simple, også det bedste. Jeg synes desværre at jeg også reagerer på ghee i øjeblikket.. Det der mælkeallergi er virkelig noget skrammel.
    Den tallerken du har brugt på fotoet, hvor er den fra? Den er ualmindelig smuk!
    KH til dig,
    Anne

    Svar
    • Ej æv med de reaktioner, Anne? Er det huden, der driller eller andet? Og tallerkenen er fra Broste :)

      Svar