Grillet spidskål serveret med en lækker Dijon-sauce er altså dejligt tilbehør til det meste mad. De smager bedst, hvis man lige tillader dem at blive en anelse mørke i spidserne, synes jeg.
Vi har serveret grillet spidskål til alle slags protein faktisk. Kylling, fisk, okse, svin. Det gør ikke noget, hvis proteinkilden er lidt anonym, når der er god smag i tilbehøret. Dijon-saucen er bare en hurtig smørsovs tilsmagt med sennep, løg og hvidløg. Lækkert, nemt og enkelt.
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1/2 løg
- 1 spsk dijonsennep
- 75 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær spidskålen i kvarte, eller i skiver, hvis du foretrækker det.
- Læg skiverne i et ovnfast fad og dryp med olivenolie på begge sider af spidskålen, drys med salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 10 minutter, vend spidskålen og bag i ca. 10 minutter mere, til kålen er blevet mørk i farven.
- Hak løget helt fint og pres hvidløget.
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Rør sennep, løg og hvidløg i og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Server spidskålen med sennepsaucen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grillet spidskål – hele året
Vi griller jo nærmest året rundt herhjemme og spidskål på grill smager jo fortrinligt men disse kan også laves i ovn.
Søren er jo i gang med at bygge et udendørskøkken til os. Jeg kan kun forestille mig, at det er noget, vi vil få stor glæde af men det ændrer jo ikke på, at det er pivkoldt udenfor i mindst halvdelen af året.
Jeg spekulerer tit på, at vi bor i det forkerte land. Well..
For god ordens skyld har jeg i opskriften her taget udgangspunkt i at de laves i ovn – men grill endelig, hvis du har muligheden.
0 kommentarer til “Grillet spidskål med dijonsauce”