Kan man grille salat? Ja! Salat er måske ikke det første, du tænker på, når der skal grønt på grillen, men denne opskrift på grillet romainesalat med parmesan og bacon kan måske få dig til at ændre mening.
Grillet romainesalat med parmesan og bacon
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 romainesalat eller hjertesalat
- 30 g parmesan groft revet eller i flager
- 50 g bacon
- 50 g syltede rødløg
- 1 øko-citron
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Dressing
- 50 g mayonnaise
- 1/2 øko-citron saft og skal herfra
- 1 fed hvidløg
- 1/4 tsk cayennepeber
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Halver citronen.
- Opvarm grillen (eller en pande) og læg de halve citroner med kødsiden nedad og lad dem få noget farve.
- Skær baconen i små tern og steg den sprød på en pande. Læg til side et øjeblik.
- Hæld evt. baconfedtet fra.
- Halver salaten og læg den med skæresiden nedad på en pande eller på grillen og lad den stege til den får lidt sorte pletter. Drys med salt og friskkværnet peber.
- Bland mayo sammen med resten af ingredienserne og smag til.
- Riv parmesanen groft eller lav flager med en tyndskræller.
- Drys bacon og parmesan over salaten ved servering og server dressingen til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grillet romainesalat – lækkert grilltilbehør
Romainesalaten har jo en lidt grovere struktur og derfor fungerer den også fint på grillen. I opskriften her bliver den lige hurtigt svitset og toppes så efterfølgende med sprødtstegt bacon og parmesanflager.
Parmesan er jo eminent til at give den der lækre umamismag, der er så vigtig for helheden. Og bacon, ja, det er jo bare altid godt.
Opskriften her kan fint laves med spidskål også. Jeg synes bare, det var sjovt at tage salat med på grillen.
Grill året rundt
Sensommeren er jo endnu en dejlig grillsæson, men som du måske ved, griller vi hele året. Da Søren som et led i et skørt Coronaprojekt byggede et lille udekøkken ved vores køkkenterrasse, var han så forudseende at lave et lille halvtag over. I mange år har han stået og grillet med paraply, når det var dårligt vejr, og det er altså lidt bøvlet.
Nu kan han grille i næsten-tørvejr. Slagregn har vi ingen løsning på endnu ;-)
Grillet romainesalat med Cæsardressing
Et tip her til sidst kunne være at servere den grillede romainesalat med den overlækre Cæsardressing som en slags grillet cæsarsalat. Grill et kyllingebryst eller to og skær det i skiver, og du har et superlækkert og komplet måltid.
Se flere forslag til grillede grøntsager her: Grillede grøntsager
Hvordan får du det fri for jord og sand, skyllede i en evighed og alligevel knaser det mellem tænderne. Tog en bid og smed resten ud. Bliver bestemt ikke en favorit
Det har jeg aldrig oplevet som et problem. Jeg skyller det bare og lader det dryppe af. Sandet i din salat er jo ikke specifikt for denne opskrift. Det er jo din salat, du ikke kan lide og det vil jo gælde uanset om du laver denne opskrift eller en Cæsarsalat fx.