Grillet kylling i estragonmarinade er vaskeægte sommermad, når det er bedst. Enkle råvarer, god smag og lavet på ingen tid. Kyllingebryst på grillen giver jo altid et ekstra løft til den ellers anonyme kylling, men her får den altså lige et ekstra nøk opad lækkerhedsskalaen med den lækre estragonmarinade
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
Estragonmarinade
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk frisk estragon hakket
- 1 fed hvidløg revet
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 200 g grønne asparges
- 100 g forårsløg
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland olie sammen med citronsaft, estragon, hvidløg, salt og peber og kom det i en frysepose eller plastikbøtte.
- Bank kyllingebrysterne lidt fladere med en kagerulle eller kødhammer.
- Kom kyllingen ned i marinaden og lad den gerne trække i mindst 30 minutter.
- Grill kyllingen på grillen (eller en pande) til den er gennemstegt. Den skal have 5 minutter på hver side ved indirekte varme.
- Nip enderne af asparges og rengør forårsløf.
- Steg dem på pande eller grillen.
- Server kyllingen med grillede asparges og forårsløg.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Saftigt grillet kylling
Grillet kyllingebryst kan ofte ende med enten at blive helt tørt eller modsat ikke helt gennemstegt. Når man banker dem flade og ikke mindst marinerer dem inden de grilles, får du lækker, saftig og mør, grillet kylling.
Her har jeg brugt en marinade med estragon, en ofte overset krydderurt som smager fantastisk. Men du kan også vælge at bruge fx en af disse fem marinader til kylling, kød og fisk eller en helt klassisk hjemmelavet BBQ-sovs til glade grillaftener.
Tilbehør til grillet kylling
I opskriften har jeg foreslået at servere den grillede kylling med blandt andet grillet asparges og forårsløg.
På billedet finder du også den lækre squashsalat med feta og hasselnødder. Det er altid lækkert med en frisk sommersalat, som nemt lige er vendt sammen. Et andet godt bud er sommersalat med jordbær og feta eller min favorit spidskålssalaten med friske ærter og blåbær.
Hvis du er til noget mere traditionelt til din grillmad er blomkål i estragoncreme altid et hit – det minder lidt om kartoffelsalat.
0 kommentarer til “Grillet kylling i estragonmarinade”