Grillet fisk i mynte er sommerens lækreste opskrift på grillet fisk. Hemmeligheden bag lækker fisk på grill er at grille den i et grillnet omsvøbet i friske mynteblade. Det giver den lækreste smag til fisken. Her serveret med en dejlig kold myntesovs.

Udstyr
Ingredienser
- 600 g hvid fisk fx hellefisk, torsk, sej, kuller eller kulmule
- 2 bundt frisk mynte
- salt og friskkværnet peber
Kold myntesovs
- 200 g cremefraiche 38%
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk mynte finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Krydr fisken med salt og peber.
- Fordel halvdelen af mynten (inkl. stængler) i bunden af et grill-net.
- Læg hellefisken ovenpå og fordel resten af myntebladene ovenpå.
- Luk nettet og steg fisken på grillen i ca. 4-5 minutter på hver side. Hold øje med at der ikke går ild i myntebladene. Det siger jeg af bitter erfaring!
- Rør ingredienserne til den kolde myntesovs sammen i en skål og server sammen med hellefisken.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Fisk på grill med masser af mynte
Det første du skal have fat i for at grille fisk med mynte er et grillnet. Jeg kan ikke huske, hvor vores er fra, men du kan finde et tilsvarende her: Grillnet til fisk og grøntsager (reklamelink).
Det er også genialt, hvis du vil grille småting som fx tigerrejer eller grøntsager, der er skåret i mindre stykker. Her tjener det til at holde myntesvøbet, som fisken grilles i.
Det giver den dejligste sommerret og den kolde cremefraichesovs med (mere) frisk mynte, der serveres til, giver lige prikken over i’et.
Myntesvøbt fisk på grill
Hvis du også har mynte i haven eller på terrassen, ved du, at den er nærmest umulig at slå ihjel. Vi har en kæmpestor mynteplante på terrassen, og når der skal tyndes ud i den, laver jeg fisk i myntesvøb. Den sarte, hvide fisk får den fineste smag af frisk mynte, og det er sådan en dejlig sommerret.
Er jeg i festligt humør, vil jeg ikke udelukke at jeg også bruger noget af mynten til en frisk sukkerfri mojito.
Hvad spiser man til grillet fisk?
I min samling af grillopskrifter har jeg masser af idéer til tilbehør på grill også. Her ville jeg holde det simpelt og enten grille spidskål til eller grille nogle blandede grøntsager.
Jeg ville heller ikke gå af vejen for en frisk kålsalat og her er den skønne spidskålssalat med ærter og blåbær et skønt bud.


Når nu man syntes mynte er den mest oversete krydderurt og lang overgår lakrids og havtorn, som ellers er det nye sorte….
Rigtig god opskrift Jane. Brugte en mynte der virkelig var Colgate mynte til grillen, men det fungerede perfekt. Anvendte en lidt mildere mynte til den kolde dressing og tilsatte lidt Dijon sennep. Let kogt broccoli som eneste tilbehør.
Uha det var en dejlig sommer aftensmad.
Ej så fantastisk! Lyder som en skøn sommermiddag💚