Idéen med at lave grillede rabarber med bacon kommer såmænd fra nogle af mine seje kursister på Kickstart. Rabarber er, som du måske ved, en grøntsag, og den er faktisk forbavsende kulhydratfattig.
Rabarber er til gengæld også temmelig syrlig og kræver derfor ofte en del sødning at få til at smage sådan rigtigt dejligt. Men ved at grille den, lykkes det at få fremhævet noget af den naturlige sødme, og så giver den fede og salte bacon et dejligt modspil til.
Grillet rabarber som tilbehør
Vi har spist de grillede rabarber til aftensmad i går sammen med grillet kylling, grillede padrons-pebre og en tomatsalat med frisk mozzarella og basilikum. Er det ikke fantastisk, at noget så enkelt kan smage så godt?
Grillede rabarber med bacon
Når man griller rabarber, er der sådan en næsten magisk grænse for, hvornår de nærmest begynder at koge indeni og bliver helt bløde og moushy. Kunsten er at tage dem af grillen, lige før det sker.
De kan helt sikkert også laves i ovn, hvis du ikke skal grille.
Jeg serverede en lille dressing til, som var rørt sammen af:
- 200 g fed cremefraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk dijonsennep
- 1 lille spsk citronsaft
- friskhakket persille
- salt og peber
Dressingen her er en større portion, så jeg tog bare lidt fra og serverede til de grillede rabarber.
Jamen det var da en sjov ide. Det må da prøves. Eeelsker rabarber- min have bugner! Go dag, Benedicte ?
Jeg tilberedte rabarber med bacon i ovn fornylig. Det var første gang – men vi kunne godt lide dem, så det skal gentages :-)