Grillede padrons eller pimientos de Padron kender du måske fra det spanske tapas-køkken, men du behøver ikke en forlænget weekend til Barcelona for at spise dem. Selvom jeg ellers kunne finde på mange gode grunde til, at en tur til Barcelona er på sin plads.
Grillede padron pebre med chili og havsalt
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g padron pebre
- olivenolie
- chiliflager
Sådan gør du
- Vend padron-pebrene i olivenolie.
- Opvarm en pande – evt. på grillen – og steg pebrene herpå, til de tager farve. De må gerne krølle lidt i skindet, men du skal tage dem af, før de bliver sorte.
- Drys med havsalt og chiliflager.
- Server med en lækker dip, fx chilimayo (mayo rørt med harissa eller sambal oelek)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grillede padrons i Barcelona
Jeg er vild med den by! Den er i min top 3 over byer. Paris ligger selvfølgelig i top. New York kan virkelig også noget, men jeg har kun besøgt den en enkelt gang, så mit kendskab er lidt ringere. Men den og Barcelona indtager de to andre topplaceringer.
Og nu sidder jeg lige og tænker, om ikke jeg skal en tur til Barcelona til september. Der er godt nok lige noget med overtagelse af et hus, nyt køkken og en tilbygning, så fornuftens stemme (dvs. Søren) vil nok sige, at det er bedst at vente. Han har måske ret.
Men altså et par dage med Cava, tapas, solskin og sand mellem tæerne. Det kunne jeg godt lige bruge.
Er du så heldig at skulle til Barcelona, kan du bruge mine tips til gode spisesteder her: Spis godt og sundt i Barcelona eller du kan læse om vores bedste restaurantoplevelser fra vores sidste besøg.
Grillet padron derhjemme
Heldigvis er det ganske nemt at lave grillede padron herhjemme også. Du vender dem bare i olie og steger dem på grillen. Vi brugte sådan en grill-pande, som du kan se her.
Og ja, samme dag havde vi også grillede rabarber med bacon på grillen, og det blev en ganske dejlig middag.
Padron-pebrene kan du få i de fleste større supermarkeder. Jeg tror, jeg købte mine hos Nemlig, men ellers har de små etniske købmænd dem også.
Hej Jane <3
Hvor køber man padron pebre henne? Jeg smagte dem på et tidspunkt på Lygten Kro, og har ledt efter dem lige siden :) Jeg har lige købt din bog og min plan er at starte på mandag :D I den forbindelse har jeg også et spørgsmål vedrørende salt, hvordan kan det være at man skal indtage mere af det i denne forbindelse?
Mange glade hilsner fra
Christina
Jeg har købt dem hos nemlig, såvidt jeg husker.
Salt er vigtigt i en kontekst af få kulhydrater, da det lave insulinniveau får nyrerne til at slippe væske og sammen med dette salt. Erstatter du ikke det tabte salt, får du ubalance i både væske- og elektrolytbalance og det giver alle de symptomer, du kan læse om under overgangsbesvær såsom hovedpine, energiløshed, tunge ben, kvalme, utilpashed, forstoppelse etc.
Jeg er ret pjattet med din blog og forsøger at leve efter LCHF, men det er lidt udfordrende når min kæreste er diabetiker og lidt bange for at skifte kost:-)
Har du et forslag til en glidende overgang??
Godt spørgsmål, Tina.
Taler vi type 1 eller 2?
I hvert fald, hvis der er medicin (insulin) involveret, skal I være meget opmærksomme på at LCHF øjeblikkeligt sænker blodsukkeret og insulinbehovet vil være mindre. Fortsætter man samme dosis, risikerer man for lavt blodsukker.
For god ordens skyld anbefaler jeg altid at lægen er med på sidelinjen.
Gode råd til en glidende overgang kunne være et sigte efter at starte med at spise fx æg, ost og grøntsager til morgen. En dejlig omelet fx. Til frokost kan man evt. i en overgangsperiode holde fast i sit rugbrød og til aftensmaden kunne man reducere mængden af kartoffel/pasta/ris eller helt springe dem over.
Disse ret enkle fravalg vil nedbringe kulhydratindtaget betragteligt allerede. Skærer man ned i kulhydraterne, kan man have brug for ekstra fedt for at føle sig mæt, så det kan man lige have i baghovedet ved aftensmaden fx, så man ikke sidder med magert kylling og grøntsager uden dressing. Her ville kylling med skind og lidt olie på grøntsagerne gøre en stor forskel på både smag og mæthed, tror jeg.
Det synes jeg kunne være et sted at starte i hvert fald :)
Måske et dumt spørgsmål – men er padron pebre stærke? Har aldrig smagt dem, så tænker om de lægger sig op af jalapenos eller alm. peberfrugter?
Nej det er slet ikke dumt. Jeg er faktisk i tvivl om de hedder ‘peberfrugter’ eller ‘chili’. De er dog ikke rigtigt stærke som jalapeños fx er så jeg hælder mest til peberfrugt :)
(det er denne her:https://mad.coop.dk/soeg#!?term=irma%20olie&p=5710959081016 – den smager vanvittig godt og kan også bruges som dressing i sig selv i en snæver vending)
Et andet super godt tip er at spraye dem med Irmas dejlige chiliolie eller citronolie på spray. Så får de lidt smag i sig selv også :) Virkelig lækkert!
Uh så dejligt. Jeg har ikke brugt de sprays, må jeg indrømme. Hvordan har olien det mon med at være under tryk på den måde? Det kan jeg ikke lige gennemskue…