Silas er helt vild med edamamebønner, og jeg må indrømme, at de vokser lidt på mig også. Jeg troede egentlig, at Silas kunne lide dem, fordi han forbandt dem med sushi, som han elsker, men på det seneste har han kommet og bedt om jeg ikke nok kan lave det herhjemme. Og det er ærligt talt ikke det værste, ens barn kan komme og bede om, så det har jeg gladeligt gjort.
Ingredienser
- 350 g edamamebønner
- 1 spsk olivenolie
- havsalt
- 1/2 citron i både
Sådan gør du
- Hæld edamamebønnerne i en skål og overhæld dem hurtigt med kogende vand. Dræn vandet fra.
- Vend bønnerne i olie og salt.
- Steg dem i 5-7 minutter på en flad grillplade eller på en almindelig pande på komfuret, til de tager farve i spidserne.
- Server med citronbåde til. Det smager rart (synes voksne) at stænke citron ud over dem inden spisning.
- Og edamamebønner i bælg spises jo altså ved bare at trække bønnerne ud med tænderne (hvis nu du er ny til edamamebønner).
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og med tanke på det her med at variere kosten, så er det jo en god ting at tage nye ting ind. Fik du læst indlægget? Ellers kan du læse det her: Spis varieret – tip til at næringsoptimere din kost
Edamame bønner på grill
Vi har tilberedt edamame bønnerne på grillen, og det er blevet så godt. Og de er blevet spist rub og stub.
På grillen bruger jeg edamamebønner i bælg. Jeg synes, det bliver bedre end dem, der er bælget, når man køber dem.
Det her er jo mere et tip, end det er en decideret opskrift, men I var så mange, der spurgte ind til det, da jeg havde det på min insta-story i går, at jeg tænkte, jeg hellere måtte give ren besked her.
Edamamebønner indeholder 10 g kulhydrat pr. 100 g.
Det ser utrolig lækkert ud. Jeg har ikke prøvet edamamebønner før. Kan man ikke spise bælgen? Og hvor har du købt dem?
Nej, bælgen kan ikke spises. Du trækker ligesom bønnerne ud med tænderne.
De fleste store supermarkeder har dem. De er i frysedisken. Lige disse var købt i Irma. :)
Jeg ELSKER også edamamebønner – så siger tak til Silas for påmindelsen om, at jeg jo sagtens kan lave dem selv og ikke behøver nøjes med at spise dem på sushirestauranter. De kommer fluks på den næste madplan!
Wohoooo du er hjemme igen. Ja jeg kan slet ikke få armene ned.
Jeg elsker hver gang du skriver at det jo ikke er en opskrift, nej måske ikke men det er de der små ting ind imellem der er så total fede, ting vi er mange der ikke tænker men som vi alle kan være med på og blive inspireret af.
Velkommen hjem