Greenie / grøntsagsmoothie – min grundopskrift


Her får du min grundopskrift på en greenie eller grøntsagssmoothie. Der er så mange af jer, der spørger, hvordan man laver en grøn smoothie eller en grøntsagssmoothie.

Og jeg har altid bare været typen, der bare har høvlet resterne af grøntsagsskuffen igennem juiceren, men jeg kan fornemme, at det svar ikke er helt tilfredsstillende nok. Så her kommer en opskrift på greenies.

Sådan laver du en greenie / grøntsagssmoothie. Få masser af vitaminer indenbords ved at lave grønne drinks. Grundopskrift her --> Madbanditten.dk

Greenie / grøntsagsmoothie

Føj til favoritter Udskriv Pin
Min grundopskrift til en grøn smoothie
8 glas
|
10 minutter

Udstyr

Ingredienser

 • 1 håndfuld salat jeg bruger tit spinat men anden salat kan også bruges. Vær dog forsigtig med mængderne ved bitre salater som rucola
 • 1 håndfuld broccoli eller anden grov grøntsag fx broccoli, grønkål, gulerod, rødbede, selleri – både knold og bladselleri, diverse rodfrugter etc.
 • 0,5-1 agurk eller anden vandet grøntsag fx squash
 • 1 håndfuld krydderurter fx mynte, persille eller basilikum er mine favoritter men også koriander giver et frækt twist
 • 1 liter kokosmælk og/eller vand, ca. 0,7 -1 liter væske i alt
 • isterninger hvis du ikke har brugt grøntsager fra frost.

Valgfrit som ekstra smagsgiver

 • 4 skiver banan eller fx æble eller pære
 • citronskal fra økologisk citron limeskal eller appelsinskal (husk, at de skal være øko, når du bruger skallen)
 • frisk ingefær revet eller gurkemeje

Sådan gør du

 • Skær grøntsagerne i mindre stykker og blend hele molevitten i blenderen. Det var det.
 • Ved at justere mængden af vand, bestemmer du selv, om du vil have en tyndere juicelignende drik eller en tykkere smoothie.
 • Mængderne af de forskellige grøntsager kommer sig ikke så nøje. Bare kast dig ud i det!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav greenie i juicer og blender

Egentlig brugte jeg min juicer til at lave grøntsagsjuice / greenies. Men det er efterhånden længe siden at jeg har pakket min juicer væk.

Jeg var ellers glad for den men blev træt af den store mængde spild (der er grænser for, hvor mange trevlede pulpboller, jeg magter at spise mig igennem), jeg hadede at gøre den ren, og jeg var lidt træt af, at alle fibrene forsvandt fra juicen og efterlod en så hurtig optagelig drik. Jeg ville gerne have mere fylde i. I en periode forsøgte jeg mig med en slowjuicer, men jeg blev aldrig helt fortrolig med den.

Og så var det, at jeg købte en Vitamix, som er en slags superblender, som koster det samme som en halv udenlandsrejse. Men i virkeligheden tror jeg, stort set alle blendere kan klare jobbet her.

Se hele min maskinpark her: UDSTYR

Om frugt i smoothies

Mange greenies, jeg ser, indeholder 4 æbler, to bananer og en håndfuld spinatblade for den grønne farve og har i min verden ingenting at gøre med en grøntsagssmoothie eller grøntsagsjuice.

At tilføje en smule frugt til sin grøntsagssmoothie eller -juice kan dog give en diskret dejlig sødme og lige tage toppen af den “grønne” smag. Jeg bruger meget små mængder frugt eller slet ingen. Det betyder, at mine grønne drinks ikke er særligt søde. Har du det svært med smagen, kan du bruge lidt mere frugt i starten og så langsomt trappe mængden ned, til du finder et passende niveau.

Husk fedt i dine greenies

Hvis du drikker din greenie udenfor et måltid, så husk at tilføje en smule fedt. Det kan være lidt kokosmælk, lidt olie eller du kan spise en lille håndfuld nødder sammen med.

Som du ved, er nogle vitaminer fedtopløselige og kræver lidt fedt for at blive optaget. Fedt kan samtidig sænke blodsukkerpåvirkningen.

Lir & gejl til din grønne smoothie

Jeg kommer altid til at købe alt muligt underligt pulver. Jeg kan ikke forklare hvorfor, det må være en slags karakterbrist, for meget af det aner jeg ikke, hvad jeg skal stille op med eller hvorfor jeg har købt.

Når jeg så endelig laver en greenie eller smoothie, skynder jeg mig altid at putte det i. For ligesom at retfærdiggøre dets eksistens i mit køkken.

Tanken er ikke, at alle nedenstående skal i på samme gang, men hvis du også har sådanne fjollerier i dit køkken, så leg med at tilføje dem. Vanilje og lakrids er to, jeg holder meget af. Og raw kakaopulver smager forbavsende godt i også.

Her er nogle af de ting, der har sneget sig ind i mit køkken:

Alle links herunder er reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

 • 1 barneske chiafrø
 • 1 tsk spirulinapulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk rålakridspulver
 • 1 tsk raw kakaopulver
 • 1 tsk Maca eller Lucumapulver (begge har lidt karamel/ahorn-agtig smag)
 • udblødte nødder, fx mandler eller valnødder

Drink the rainbow

Husk også at lave grøntsagsdrinks, der ikke er grønne. Du vil gerne have grøntsagsdrinks i alle regnbuens farver.

PS: Jo, det ville være bedre, hvis du tyggede dine grøntsager i stedet for at drikke dem. Tænk derfor ikke på de grønne dråber her, som noget, der skal stå i stedet for grøntsager, men se dem i stedet som et supplement.

PPS: Jeg er ikke fortaler for udrensningskure med dage/uger på flydende kost og anbefaler det ikke. Jeg anbefaler derimod, at du lægger disse smukke grønne drikke til din øvrige fornuftige kost. Og husk at lidt også har ret.

Hvad er en greenie?

En greenie er en smoothie med masser af grønne grøntsager – altså en grøn smoothie. Den indeholder som oftest en overvægt af grøntsager og kun en lille smule frugt til at søde med.

Hvor længe kan greenie holde sig?

Ideelt set laver du dine greenies friske og drikker dem øjeblikkeligt.  Gemmer du din grøntsagsdrinks i køleskabet, mister du lidt vitaminer undervejs.

Selv gemmer jeg dem dog af og til i op til 24 timer i køleskab. Jeg ser sådan på det, at hvis alternativet er IKKE at drikke nogen grøntsagsdrik overhovedet, er jeg stadig bedre stillet med en, der har været i køleskab.

Grøntsagsdrikken vil skille i køleskab, men så ryster du den bare, inden du skal servere den igen.

Skal du bruge frosne eller friske grøntsager?

Jeg bruger ofte frosne grøntsager. Jeg har altid frossent spinat, broccoli og grønkål i fryseren. Det samme gælder bananer. Når bananerne ligger og bliver brune, skærer jeg dem i skiver og fryser dem. Så kan jeg nemt lige tage et par skiver og putte i.

Bruger du friske grøntsager, kan du tilsætte en lille håndfuld isterninger. Kolde greenies smager bedre end lunkne greenies.

Er en greenie Keto / Low Carb?

Du kan godt drikke en greenie hvis du spiser Keto eller Low Carb. Jeg vil dog altid anbefale “tyggekalorier” frem for “drikkekalorier” – særligt hvis målet er vægttab.

Lige ift. Keto kan det vært svært for mange at holde sig under 20 g kulhydrat pr. dag. Derfor er det, at drikke sine kulhydrater fx via en greenie eller anden slags smoothie, ikke så optimalt ift. mæthed.

Men taler vi om Keto helt isoleret set så er det 100% ligegyldigt hvor dine kulhydrater kommer fra. Så længe at du holder dig under 20-30 g kulhydrat om dagen vil din kost ‘være Keto’.

Grøntsagssmoothie - grundopskrift på greenie - lav din egen grønne smoothie - få opskriften her
Sådan laver du en greenie / grøntsagssmoothie. Få masser af vitaminer indenbords ved at lave grønne drinks. Grundopskrift her --> Madbanditten.dk

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Greenie / grøntsagsmoothie – min grundopskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg er interesseret i smoothie som indeholder 600 gram grønt og 200 gram frugt/bær. Kan jeg gange dine opskrifter op? Og hvad skal jeg være opmærksom på.
  Vh. Bodil

  Svar
 2. Hvorfor er der mange kulhydrater i en greenie? Vi bruger spinat, grønkål/broccoli, agurk, ingefær og 1/2 banan, en spsk mandelmos og vand til 4 glas

  Svar
   • Der beskrives et sted på siden, at der er mange kulhydrater i en greenie, og at den ikke egner sig til Keto. Jeg laver en greenie om morgenen med grønkål, spinat/broccoli, agurk, ingefær 1/2 banan og mandelmos – jeg forstår ikke, hvorfor det ikke dur/eller der er for mange kulhydrater i. Det er vel det samme, som lavede jeg en salat til aftensmad?

    Svar
    • Hej Rikke
     Jeg vil lige skynde mig at sige, at du er 100% fri til at forvalte alle ting, jeg siger, på den måde, du foretrækker. Intet jeg siger er lov eller overruler det, du synes fungerer optimalt i dit liv. Det er faktisk vigtigt.

     I generelle termer vil drikkekalorier aldrig blive anbefalet over tyggekalorier, hvis målet er vægttab. Ift. Keto, hvor de fleste har svært ved at holde sig under 20 g kulhydrat, gør drikkekulhydrater det heller ikke nemmere. Men taler vi keto isoleret, og du stadig holder dig under 20 g kulhydrat om dagen, er det 100% ligegyldigt hvor dine kulhydrater kommer fra. Du kunne vælge at få dem fra vingummibamser og din kost ville stadig ‘være Keto’.

     Håber det giver mening.

     Svar
 3. Hej Jane
  Jeg har før forsøgt mig med greenies og andre slags morgenmad, der kræver lidt mere tid i køkkenet end en skål plantgurt m gryn. Desværre “ryger jeg af” hver gang fordi jeg synes det er omstændigt med børn osv.
  Nu vil jeg prøve igen og har derfor overvejet at lave en ugeportion fra frosne grøntsager, dele den op i dagsportioner og fryse ned. Så kan jeg tage den op aftenen før.
  Hvor mange mikronæringsstoffer, vitaminer, mineraler tror du der går tabt på det?
  Ville så tilsætte olie og 60 g gryn om morgenen og drikke det med en æggekaffe til.
  Jeg følger ikke nogen speciel kostplan.
  Den ene uge spiser jeg morgenmad kl 5.30 og spiser ofte først igen ved 12-13 tiden.
  Den anden uge spiser jeg ofte først ved 8-9 tiden og igen ved 13-14 tiden.
  Mvh
  Sine

  Svar
  • Hej Sine
   Det ved jeg ikke men jeg synes også det er vigtigere bare at gøre det, du kan få til at fungere.

   Mener du at fryse de frosne grøntsager efter de er blendet? Eller samle dem i poser, så de er nemme bare at køre i blenderen om morgenen? Umiddelbart ville jeg gå med sidstnævnte af de to.

   Svar
 4. Hej Jane
  Tak for skøn inspiration omkring Lchf og Keto. Jeg laver en greenie til min aftensmad hver dag og nyder den virkelig. Jeg bruger dog kokosvand i stedet for vand. Er kokosvand “tilladt” ift. lchf?
  Bedste hilsner en navnesøster
  Jane

  Svar
  • Hej Jane

   Både greenies og kokosvand indeholder ret mange kulhydrater. Det kan være ok, hvis målet er at spise en god og balanceret Low Carb kost, men ingen af delene dur, hvis målet er at spise Keto, hvor kulhydratindtaget ikke må overstige 20, max 30 g pr. dag.

   Svar
 5. Hej Jane.
  Tak for opskriften til greenie.
  Jeg synes, at det er en god opskrift, og en nem måde at få grønt på som supplement.
  Jeg synes, at den bliver meget “grynet”.
  Hvor mange minutter blender du? Og er det på max styrke?
  Jeg kan sagtens drikke den grynet, men resten af familien har det lidt svært med det.
  Mvh Gitte

  Svar
  • Jeg tror desværre det er blenderens kvalitet, der gør det. Jeg blender aldrig længere men dengang jeg gjorde, brugte jeg min Vitamix, hvilket jo er en Rolls Royce inden for blendere.

   Men helt ensartet vil den aldrig blive og det vil jo altid skille efter noget tid. Det er jo vilkårene med fibre + vand.

   Svar
 6. Hej Tak for nogle dejlige opskrifter.
  I min Greenie kommer jeg lidt kaffefløde og krydderier (Aromat) også varmer jeg den i microen og spiser den som suppe. Hilsen Dorthe

  Svar
  • Mjaah det er lidt et kompromis. Den taber lidt af næringsstofferne ved ikke at blive drukket med det samme men om det er vigtigt ved jeg ikke rigtigt.

   I køleskab vil du opleve, at den skiller men du kan nemt røre den sammen igen.

   Svar
  • Banan? Jamen der er jo ikke banan i…

   Har man brug for at tilsætte lidt sød smag, kan man gøre det ved hjælp af lidt frugt. Vil man helst gøre den frugtfri, følger man grundopskriften.

   Svar
 7. Hej Jane.
  Skal grøntsagerne du kommer i ikke tilbederedes?
  altså dem man normalt ville tilberede.
  for eksempel broccoli eller rødbede eller hvad man ellers kan finde på?

  Svar
 8. Elsker greenies!
  Tilsætter 1/2 – 1 avokado og drikker den som morgenmad, så mangler der ikke fedt og det mætter mig i 4-6 timer :-)

  Svar
 9. Hej Jane. Jeg ville også rigtig gerne have nogle flere grøntsager på denne måde, men jeg synes simpelthen ikke, det smager godt :-) Jeg kan ellers lide de fleste former for grøntsager på tallerkenen, men når jeg skal drikke det, synes jeg bare det bliver for “grøntsagsagtigt” – giver det mening? Jeg er meget til den søde smag, og måske er det dét, der mangler. Men er det “bare” at putte noget banan i? Tænker, om der måske er nogle grøntsager/urter, der går bedre sammen end andre? Mange hilsener Tina

  Svar
  • Ja. Du kan sagtens putte ekstra frugt i indtil du vænner dig til den “grønne smag”. Eller selvfølgelig endnu bedre: spis og tyg dine grøntsager. Du behøver ikke drikke dem ;)

   Svar
 10. Hej skønne Jane. Jeg er også lykkelig for min vitamix- helt fantastisk til skønne juices. Jeg vil bare lige dele en nem måde at få masser af ingefær indenbords her i vintermånederne:

  100 g ingefær (skrællet) blendes med 1/2 liter vand. Hældes igennem en sigte og kommes på glas.

  Kan holde sig mindst en måned i køleskab, og det er så nemt at smide fire tsk i en kop te, i danskvand, i grønne juices, madlavningen osv. Aldrig har jeg fået så meget ingefær indenbords :)

  Super til vinterømme led i øvrigt :-)

  Så er det givet videre. Hav en dejlig dag!

  Svar
 11. Ja kan kun tilslutte mig købte en Vitamix sidste sommer og den har været i brug hver eneste morgen siden hvis vi er hjemme kan slet ikke undvære det grønne boost, dyr er den men hver en krone værd.
  Hilsen Ilse

  Svar
 12. Dejligt indlæg – tak for det. Jeg får straks lyst til at smutte ned i køkkenet og kaste en grøn sag sammen! Finder du mon frossen øko grønkål i Irma – jeg er nemlig ikke faldet over det i mine fynske supermarkeder?
  Rigtig god dag til dig,
  KH Anne

  Svar