Gravad laks med rævesovs


Gravad laks smager jo så dejligt og ved du, at du kan lave det selv? Det kræver, at du starter et par dage, før den skal spises, så tænk lige det ind, hvis du vil have den på påskebordet.

Gravad laks med rævesovs - sukkerfri opskrift

Gravad laks med rævesovs

Føj til favoritter Print Pin
6 personer
|
3 days

Ingredienser

  • 1 lakseside min var på ca. 700 g
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sødning fx Sukrin Gold (eller sukker, hvis du er ok med det)
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 3 enebær
  • 3 spsk tørret dild
  • 1 bundt frisk dild husk at skylle det meget grundigt, så der ikke er jordbakterier

Rævesovs

  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 dl olie helst smagsneutral som fx en mild rapsolie
  • 1 bundt frisk dild
  • 2-3 spsk eddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Frys laksen i mindst 24 timer. Og tø den op i køleskabet.
  • Skær evt. fedtkanter eller andet fra. Overvej at skære skindet af.  Nogle gange er det lidt nemmere, når den skal spises.
  • Knus fennikelfrø og enebær i en morter. Hvis du bruger flagesalt så knus det med.
  • Læg laksen i et fad med skindsiden nedad og fordel krydderierne over hele laksen. Fordel både tørret og frisk dild ovenpå også.
  • Pak hele fadet godt ind i film og stil laksen på køl i ca. 2 dage. Laksen skifter farve undervejs, smider en del væske og bliver mere fast.

Rævesovs

  • Pisk alle ingredienserne til rævesaucen sammen og smag til. Opbevar på glas i køleskab, hvor den holder en lille uge. Saucen er noget tyndere end den normale, men det er prisen for at undvære sukker og tilsætningsstoffer.

Noter

Jeg bruger fennikelfrø i min og dem kan du udelade, hvis du ikke er så vild med anissmagen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gravad laks med rævesovs – sukkerfri version

Ak ja, både gravad laks og især rævesovsen indeholder sukker. Det gør min dog ikke, for jeg har lavet begge dele i sukkerfri version.

Men jeg vil også være så ærlig med dig at indrømme, at det ikke er sååå vigtigt for mig. Sukkerindholdet i laksen er ikke andet end få gram og rævesovsen er så stærk i smagen at et lille dryp rækker langt. For mig falder det under bagatelgrænsen, når vi taler påskefrokost fx, men det er jo et personligt valg.

Men nu er vi jo en (så godt som) sukkerfri blog her, så opskriften herunder er uden sukker.

At lave gravad laks selv er super nemt ift. arbejdstid. Husk dog også, at laksen skal have været frosset i minimum 24 timer inden.

Gravad laks med rævesauce - sukkerfri opskrift på graved lals

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Gravad laks med rævesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Når laksen har trukket i 2 dage med film på, skal man så hælde væsken fra med det samme?
    Og skal den helst spises samme dag (altså efter 2 dage med film på)

    KH
    Annie

    Svar
    • Ja hæld væsken fra, som den smider.
      Den kan godt holde sig et par dage. Ikke så længe som røget laks men måske 1-2 dage efter de to dage :)

      Svar
  2. Hej Jane,

    Kan man fryse skiveskåret laks ned? Jeg spekulerer på om det gør noget særligt for kødet, siden du indleder opskriften med det?

    Mvh,
    Susanne

    Svar