Gratineret oksekød i fad


Gratineret oksekød i fad er vel nærmest den dovne udgave af lasagne med indbyggede grøntsager. Grøntsagerne er kål og vi kunne have kaldt den kål og kød i fad. Det lyder temmelig hverdagsagtigt, ikke? Nogle gange er det bare så dejligt at spise alt-i-et-fad. Ikke tænke så meget – bare nem mad på bordet i en fart. At denne så smager virkelig godt samtidig, er jo bare en bonus.

Gratineret oksekød og kål i fad

Gratineret oksekød i fad

5 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

  • 300 g spidskål eller hvidkål
  • 50 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • Smør eller kokosolie til stegning.
  • 400 g hakkede tomater
  • 15 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk sød paprika
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 80 g revet ost gerne røget vesterhavsost
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. salat som tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Snit løg, hvidløg og spidskålen fint.
  • Opvarm smør på en stor pande og sauter løg og hvidløg i et par minutter, til de er blevet klare i farven.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt krydderier, kål, hakkede tomater, bouillon og tomatpure og lad det simre i ca. 10 minutter til kålen er faldet sammen og saucen er tyknet let. Smag til med salt og peber.
  • Fordel saucen i et ovnfast fad og drys med revet ost.
  • Bag i ca. 15 minutter, til osten er gylden på toppen.
  • Server evt. med en grøn salat hvis du gerne vil have andet tilbehør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gratineret oksekød i fad – nem hverdagsmad

Denne opskrift på gratineret oksekød i fad er dybest set bare kål og kød stegt på panden med krydderier, og herefter hældt over i et smurt ovnfast fad og gratineret med ost.

Jeg brugte en røget ost til gratinering, en røget vesterhavsost faktisk, og det fungerede virkelig godt med den let røgede smag. Det gav lige et ekstra lille twist og kan altså godt anbefales, hvis du skulle falde over sådan en. Du kan også bare vælge en hvilken som helst ost, du kan lide, men det gør ikke noget, hvis den smager af lidt.

Vi har længe spist forskellige varianter af kød og grøntsager i fad, og jeg propper som regel bare de grøntsager i, jeg lige har i køleskabet.

Denne opskrift er bedst med spidskål eller hvidkål.

Få forberedelser giver en nemmere hverdag

Gratineret oksekød i fad er nem familiemad, som går at lave i en travl hverdag.

Ved jeg på forhånd, at jeg får en supertravl uge, snitter jeg et spidskål eller to i weekenden og putter det i en lukket pose i køleskab. Det gør det så nemt at bruge til daglig, enten som en kålsalat ved siden af maden eller i maden som her.

Og jeg slipper for tidsforbrug og svineri i hverdagene, hvilket er superdejligt.

Kål giver fylde og god mæthed

At fylde godt med kål i kosten er et godt og sundt trick til at opnå fylde og mæthed med få kalorier. Det kan kræve lidt tilvænning for maven at spise kål og for mig, der har en sart mave, bliver det lidt en dans frem og tilbage.

Generelt går det bedst for mig, hvis kålen er opvarmet som her. Jeg elsker ellers en rå spidskålssalat men jeg skal være en anelse forsigtig der.

I denne opskrift på gratineret kød og kål i fad går det bedre.

Flere opskrifter med kål og kød

Af andre opskrifter i denne genre har jeg lavet den, jeg har kaldt Low Carb lasagnen fyldt med grøntsager. Den har jeg nok lavet de første 200 gange. Så skøn og nem også.

Og så er der selvfølgelig også en snert af inspiration fra den karameliserede hvidkål og krydret oksekød. Du ved, den ikoniske ret. Har du ikke prøvet den, er den et must try.

Gratineret oksekød i fad - spidskål med oksekød madbanditten

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Gratineret oksekød i fad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Haft kigget på gratineret oksekød i fad som bud på aftensmad hos os. Men stopper lidt op når jeg ser, at der er 16 g. kulhydrat pr. portion.
    Så tænker jeg 4 g. til resten af dagen. Jeg kan ikke greje hvad der gør at retten ligger på 16 g.
    Kunne du løse gåden for mig😅
    Så ser jeg low carb lasagne og den ligger på 12 g.
    Det samme med karameliseret hvidkål m/ spicy oksekød 21 g. 😅
    Hilsen Anja

    Svar
    • Hej Anja
      Jeg forstår godt hvad du mener og jeg synes, det lyder til at du er helt på rette spor. Det første, du måske lige skal tænke på er, at der er Low Carb (max 100 g kh/dag) og Keto (max 20-30 g pr. dag). Det er en ret stor forskel og har betydning for hvor mange kulhydrater, man har plads til i et måltid. Over dit liv vil du formentlig veksle mellem perioder med Low Carb og perioder med Keto.

      Vil du i en periode gerne spise Keto og finder en opskrift, som ligger lidt højt kulhydratmæssigt ift. dette mål, kan du derfor:
      1) spise en mindre portion end den, jeg har angivet (nogle gange er mine portioner lidt til den venlige side)
      2) tilpasse din dagskost til at få opskriften til at passe ind
      3) tilpasse opskriften, så du nedbringer kulhydratindtaget lidt

      Og måske 4) overveje om det er helt vildt afgørende, når kulhydraterne kommer fra grøntsager. Måske kan der godt være et argument for, om det er der det store slag skal vindes men det er selvfølgelig et personligt valg.

      Håber det giver mening :)

      Svar
  2. Hmm..er det friske hakkede tomater eller dem fra dåse?🤔
    Vi prøver den i aften. Håber på dem i dåsen..det er alt andet lige nemmest🙈😂
    /Tine, der er på lchf-reboot

    Svar
  3. 5 stars
    Århjaer, den er god, den her! MUMS! Hvis man kun spiser to måltider om dagen – twomad? – så kan man godt skrue lidt op for kød og evt ost 🤩🤩 man kan også rive noget squash i, hvis man vil ha mere grønt. Haps!

    Svar
  4. 5 stars
    Har lige lavet din ‘Gratineret oksekød i fad’ for første gang. For ikke at skulle købe en pakke hakket oksekød mere (havde kun 500 g), kom jeg lidt champignons i skiver i retten for at kompensere.

    Det smagte rigtig godt og mættede dejligt.

    Jeg kunne måske finde på at riste en smule chorizo i små tern sammen med oksekødet næste gang jeg laver den.

    Svar
  5. Hej 😊.
    Super lækker ret🌞🌞. Hvor lang tid kan den holde sig på køl og kan den fryses?? (Regner ikke med det men…. 😏

    Svar
    • Jeg bruger hakket oksekød og jeg har rettet det i opskriften, så jeg tænker du måske ser en gammel version af siden. Prøv evt at refreshe siden et par gange, så bør du få den nyeste version frem❤️

      Svar