Denne opskrift på gratineret grøntsagsfad kan spises som selvstændigt måltid, hvis du fx får en vegetar på besøg og du kan også bruge det som tilbehør til fx kylling eller mager fisk.
Fadet er fyldt med squash, aubergine, svampe og rødløg og toppet med en blanding af hytteost, fløde og revet ost. Hytteosten er blandet andet tilføjet for at hæve indholdet af protein, men gør også sovsen lidt mere tyk og cremet.
Der er ikke ret meget, der ikke bliver lækkert af at få hældt fløde over sig og det samme gør sig altså gældende her.
Gratineret grøntsagsfad
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Sådan gør du
- Skær squash og aubergine i grove tern og svampene i kvarte.
- Skær løgene i skiver.
- Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad.
- Bland hytteost med fløde, krydderier og sennep og halvdelen af osten.
- Hæld blandingen over grøntsagerne og drys med resten af osten.
- Bag ved 200 grader i 20-30 minutter, til den er gylden på toppen.
- Server evt. med en frisk salat som bund.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøntsager i fad med hytteost og fløde
Har du bemærket at hytteost virkelig har gang i sine 15 minutes of fame? Der er jo hytteost overalt og flere supermarkeder, vist mest hos vores norske naboer, melder om udsolgt. Det er jo skønt – og også skørt. Lidt som for nogle år siden hvor skyr var all the rage.
Well, well… hytteost er et glimrende produkt og i min optik bedre egnet i mad end som selvstændig ret. Sådan bruger jeg det i hvert fald selv. Og her i dette fad med gratinerede grøntsager har jeg puttet hytteost i sovsen.
Flere fad med fløde
Udover dette lækre flødefad med grøntsager som nemt kan være en slags erstatning for flødekartofler, kan jeg også anbefale Falske flødekartofler (aka glaskål i fad) og fennikelfad à la flødekartofler.
Helt vidunderligt fad – dette skal prøves igen – jeg havde fersk laks som jeg delte i mindre stykker og fordelte ovenpå grøntsagerne❤️det var så godt!
Hvor lyder det dejligt med laks til, Lis :)