Græske kødboller på grillspyd er skøn sommermad. Generelt er der jo få ting, som kan bringe sommerminder (eller sommerlængsler) frem som græsk mad. Det køkken er så dejligt. Enkelt og med masser af smag.
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 400 g hakket svinekød
- 6 kvist frisk mynte
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 spsk tørret oregano
- 2 fed hvidløg revet
- 80 g feta smuldret
- 1 rødløg revet
- 1 æg
- 1 øko-citron skallen herfra
- 1-2 spsk pofiber
- 1,5 tsk salt og friskkværnet peber
- evt. smør eller kokosolie til stegning
Tilbehør, fx:
Sådan gør du
- Hæld de to slags kød i en skål.
- Hak mynte og persille.
- Ælt de to slags kød godt sammen med hakket mynte og persille, oregano, revet rødløg og hvidløg, feta, æg, citronskal, pofiber og salt og peber.
- Lad gerne farsen hvile lidt, inden den formes.
- Form farsen til små kugler på størrelse med golfbolde og kom dem på grillspyd.
- Steg spyddene på grillen (eller på panden) i et par minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Server fx med græsk salat og tzatziki.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kødboller og grill er dog nogle gange lidt bøvlet at kombinere, men her får du løsningen: nemlig grillspyd. Du får den gode grillsmag i dine græske kødboller og slipper med bøvlet med at skulle stå og vende hver enkelt kødbolle.
Disse klassiske græske kødboller er simpelthen kommet på grillspyd og stegt på grillen. Dertil har jeg naturligvis serveret en græsk salat, en nem salat der kan laves i forvejen og som bare altid fungerer og smager virkelig godt. Derudover kunne en lækker tzatziki være helt oplagt som tilbehør.
Græske kødboller af hakkekød
Jeg har lavet kødbollerne med hakket oksekød og hakket svinekød. Svinekødet tilføjer lidt fedt og saftighed til oksekødet, som ellers hurtigt kan blive lidt tørt. Det kan sagtens udskiftes med hakket kalv og flæsk eller hakket lammekød. Sørg for at få gennemstegt kødbollerne, de skal helst ikke være røde indeni.
Det gode græske køkken
Vi har faktisk planlagt rejse til Grækenland i vores sommerferie og jeg håber så sørme, at vi kommer afsted. Jeg holder vejret og håber, de flystrejker ikke rammer vores fly.
Men vi trænger til ferie i en grad at vi nærmest er parate til at gå derned, hvis man kunne det – haha!
Og en af de ting, jeg glæder mig til er at spise græsk mad. Ikke alene er de jo temmelig venlige med kødmængderne på de kanter, faktisk så venlige at selv jeg, den store kødelsker kan have svært ved at spise op. Men det gør det jo nemt at spise Low Carb. Godt med kød, salat eller grøntsager og tzatziki. Jamen jeg skal ikke bede om mere så :)
0 kommentarer til “Græske kødboller på grillspyd”