Græske kødboller på grillspyd


Græske kødboller på grillspyd er skøn sommermad. Generelt er der jo få ting, som kan bringe sommerminder (eller sommerlængsler) frem som græsk mad. Det køkken er så dejligt. Enkelt og med masser af smag.

Græske kødboller på spyd med græsk salat

Græske kødboller på grillspyd

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Tilbehør, fx:

Sådan gør du

  • Hæld de to slags kød i en skål.
  • Hak mynte og persille.
  • Ælt de to slags kød godt sammen med hakket mynte og persille, oregano, revet rødløg og hvidløg, feta, æg, citronskal, pofiber og salt og peber.
  • Lad gerne farsen hvile lidt, inden den formes.
  • Form farsen til små kugler på størrelse med golfbolde og kom dem på grillspyd.
  • Steg spyddene på grillen (eller på panden) i et par minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • Server fx med græsk salat og tzatziki.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kødboller og grill er dog nogle gange lidt bøvlet at kombinere, men her får du løsningen: nemlig grillspyd. Du får den gode grillsmag i dine græske kødboller og slipper med bøvlet med at skulle stå og vende hver enkelt kødbolle.

Disse klassiske græske kødboller er simpelthen kommet på grillspyd og stegt på grillen. Dertil har jeg naturligvis serveret en græsk salat, en nem salat der kan laves i forvejen og som bare altid fungerer og smager virkelig godt. Derudover kunne en lækker tzatziki være helt oplagt som tilbehør.

Græske kødboller af hakkekød

Jeg har lavet kødbollerne med hakket oksekød og hakket svinekød. Svinekødet tilføjer lidt fedt og saftighed til oksekødet, som ellers hurtigt kan blive lidt tørt. Det kan sagtens udskiftes med hakket kalv og flæsk eller hakket lammekød. Sørg for at få gennemstegt kødbollerne, de skal helst ikke være røde indeni.

Det gode græske køkken

Vi har faktisk planlagt rejse til Grækenland i vores sommerferie og jeg håber så sørme, at vi kommer afsted. Jeg holder vejret og håber, de flystrejker ikke rammer vores fly.

Men vi trænger til ferie i en grad at vi nærmest er parate til at gå derned, hvis man kunne det – haha!

Og en af de ting, jeg glæder mig til er at spise græsk mad. Ikke alene er de jo temmelig venlige med kødmængderne på de kanter, faktisk så venlige at selv jeg, den store kødelsker kan have svært ved at spise op. Men det gør det jo nemt at spise Low Carb. Godt med kød, salat eller grøntsager og tzatziki. Jamen jeg skal ikke bede om mere så :)

Græske kødboller på spyd, klar til grillen. Her serveret med en græsk salat.

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

Fit efter 40 åbner snart for tilmelding

Næste start er mandag d. 3. marts.

Skriv dig på venteliste og få besked som den første, når vi åbner for tilmelding.

Skriv dig op her: Fit efter 40

FIT EFTER 40

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Græske kødboller på grillspyd”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?