Græske kebabspyd i airfryer


Græsk kebab – er det en ting? Eller blander jeg bare to køkkener sammen? Uanset, er det, hvad vi har her. Græske kebabspyd lavet af nakkefilet, som er krydret med blandt andet paprika, oregano og timian og stegt i airfryeren. Det giver lækkert og virkelig saftigt kød.

Tilbehør til græsk kebab

Til græsk mad er tzatziki jo næsten obligatorisk, ikke? Og så ville de græske kebabspyd være super lækre med en græsk salat til. Men det er også lidt sæsonafhængigt for det skal gerne være lunt udenfor før jeg synes, det er helt festligt at spise friske salater. I de koldere måneder vil jeg heller have noget tilberedt grønt som fx grillet squash med feta og mynte.

I samme familie som denne opskrift finder du også den græske gyros.

Græske kødspyd i ovn eller airfryer

Jeg har lavet disse i airfryer, men du kan selvfølgelig fint lave dem i ovn også. Jeg tror ikke, tilberedningstiden vil være så forskellig men evt. skal de lige have lidt længere.

Græske kebabspyd stegt i airfryer

Græske kebabspyd i airfryer

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Udstyr

Ingredienser

  • 400 g nakkefilet eller nakkekoteletter, gerne noget med høj fedtprocent og/eller marmorering

Kebabmarinade

  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk chiliflager kan udelades

Sådan gør du

  • Skær nakkefilet/nakkekoteletter i store tern.
  • Rør marinaden sammen og vend kødet heri. Lad det marinere minimum 30 minutter på køl men gerne længere tid.
  • Kom svinekødet på metalspyd eller træspyd og læg dem i airfryerens skuffe.
  • Steg dem ved 200 grader i 7-10 minutter, afhængig af størrelsen på dine kødstykker.
  • Vend spydene om og steg dem ynderligere 7 minutter. Det må gerne få stegeskorpe, men det må ikke få for meget, så bliver det tørt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mangler du Keto opskrifter til airfryer?

Så tag et kig på min e-bog Keto Airfryer Opskrifter. Her får du 30 nye og superlækre Keto-venlige opskrifter til aftensmad sammen med madplaner, hvis det skal være rigtig nemt.

Du får samtidig 10 gode grundopskrifter på de retter, man bare laver deri hele tiden. såsom hel kylling, laks, kyllingebryst, flæskesteg osv.

Krydret kød på spyd

Kebab møder souvlaki skulle jeg måske have kaldt denne. Men i hvert fald er det superlækkert med det møre og saftige kød på spyd. Jeg ville ikke tøve med at servere disse til gæster heller, men hvis vi skulle være mange, ville jeg lave den græske gyros i stedet, som også er nakkefileten, bare tilberedt hel som pulled pork.

En opskrift som denne bliver klart bedst, hvis der er et naturligt fedtindhold i kødet. Nakkefilet eller nakkekoteletter er perfekte, synes jeg, Marinaden kan dog fint bruges også på magert kød som svinemørbrad eller skinkemignon men for den lækre saftige smag, skal kødet helst ikke være så magert.

græske kebabspyd

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Græske kebabspyd i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stjerner
    Halløj.
    Den hoppede jeg på her til aften , da jeg netop stødte på nakkefilet i Rama. Smager sygt godt. Jeg måtte regulere i min AF da de startede med at blive lidt sorte i kanten. Gode alligevel. Og lidt grønkål salat mm til.
    Og så fik jeg rettet tiden og temp ind i næste omgang. 👍👍. I morgen får vi resten og så med tzatziki til tror jeg. Tak for endnu en fantastisk opskrift Jane.

    Svar