Græske frikadeller med tzatziki


Forleden lavede jeg de lækreste græske frikadeller, som jeg serverede med tzatziki, og det var sådan en dejlig og nem måde lige at få en smag af Grækenland ind i en ellers lang og mørk vinter.

Græske frikadeller med fed tzatziki- Nem og hverdagsvenlig LCHF opskrift her:

Græske frikadeller med tzatziki

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Græske frikadeller

Fed tzatziki

Sådan gør du

 • Hak feta groft og rør farsen godt sammen. Form dem til små flade frikadeller og steg dem på begge sider på panden i kokosolie eller smør.
 • Halver squash og skrab den våde midte ud. Riv resten på rivejernet. Knug væsken ud af den revede squash, fx ved hjælp af køkkenrulle.
 • Bland tzatzikien sammen.
 • Server de græske frikadeller i hjertesalatblade med tzatziki og hakket rødløg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lige siden vi var på Kreta har jeg spekuleret over, hvorfor pokker jeg ikke laver mere græsk-inspireret mad. Jeg elsker jo ingredienserne, de bruger. Feta, hvidløg, græsk yoghurt, krydderierne.

Græske frikadeller med feta og urter

Hemmeligheden bag de lækre græske frikadeller er at de fyldt med feta og urter. De små stykker feta inde i frikadellen er simpelthen så lækker en overraskelse.

Jeg har lavet dem både med okse og lam og begge dele fungerer super fint. Du finder også en masse andre forskellige frikadeller og kødboller blandt mine aftensmadsopskrifter.

Tzatziki med fed cremefraiche

Tzatzikien lavede jeg med cremefraiche 38%, hvilket jo på en måde var blasfemi. Men det var det, jeg havde, og for mæthedens skyld ville jeg også gerne øge fedtindholdet lidt.

Men du kan selvfølgelig sagtens lave den på græsk yoghurt. Lov mig dog, at du bruger 10% og ikke de der falske 2% græske yoghurter. Eller skyr! Hvad var det nu, det sidste skøre skyr-tiltag, jeg så? Var det skyr-flødeost? Det er jo næsten lige så tosset som ‘smyr’ (smør med skyr) og de der falske fetatern med skyr. Det er da skørt!

Min pointe er, at tzatzikien (og stort set alle andre opskrifter) smager bedre, hvis du bruger et fuldfedt produkt. Og så behøver du heller ikke spise så meget af det for at blive mæt og tilfreds.

Find opskrift på den bedste tzatziki med græsk yoghurt her: Tzatziki – den bedste opskrift

Hvis man kan hidse sig op over mælkeprodukter, skal man måske nok lige spørge sig selv, hvor den vrede kommer fra. Jeg ved det ikke lige. Måske har jeg fået det forkerte ben ud af sengen, måske kommer det fra en weekend, der ikke rigtigt blev en weekend eller måske fordi jeg vågnede kl. 4 i nat og ikke kunne falde i søvn igen. Damn you, tankemylder!

Men det skal jo ikke gå ud over den dejlige mad, for uagtet mit humør, så smagte dette fremragende.

Græske frikadeller med fed tzatziki- Nem og hverdagsvenlig LCHF opskrift her:
Græske frikadeller med fed tzatziki- Nem og hverdagsvenlig LCHF opskrift her:

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Græske frikadeller med tzatziki”

 1. Jeg er ikke god til at lave mad, så bare for jeg ved ca. hvor store de skal være, hvor mange frikadeller bliver der af sådan en portion.

  Svar
  • Det gør du bare som du passer dig bedst. Du kan lave dem i almindelig frikadellestørrelse eller kødbollestørrelse. Smagen er lige god.

   Svar
 2. 5 stars
  Så fik jeg osse afprøvet denne opskrift. Mums med mums på. Tzatzikien lavet på fuldfed creme fraiche, burde være en hver kvindes ret at spise 😁
  Jeg tilføjede lidt hakkede, soltørrede tomater til dellerne.
  Gudespise 😊

  Svar
 3. Tzatzikien kan med fordel smages til
  med (ca en halv hættefuld) eddike 👌🏼 Det giver lige det sidste pift 🤩

  Svar
 4. Har brug for at kickstarte et vægttab. Er holdt op med at ryge(3 mdr) efter 35 år. Så det der virkede før, virker ikke😳Ville det her kunne hjælpe mig? Har været på Sense on and off. Kan godt lide den livsstil, men lige nu rykker den ikke…

  Svar
  • Hej Gitte
   Tænker du Keto eller mit Kickstartkursus? Men altså ja til begge dele. Jeg anerkender dog at det er en sværere situation. Det husker jeg fra mit eget rygestop for 15 år siden.

   Det, der er vigtigt at forstå er at det ikke er livsstilen/diæten, der giver dig vægttabet. Det er kalorieunderskuddet. Den rette diæt er den, der får dig til at lykkes med det. Dvs. at hvis du spiser i kalorieunderskud, vil du gå ned i vægt, uanset om du kalder din kost Sense, Keto eller noget tredje. Kalorieunderskud er svært fordi det kræver en stor indsats hver dag og fordi det er så nemt at slette flere dages indsats ved at spise for meget. Personligt synes jeg Keto har en særlig merit, fordi sulten i kalorieunderskuddet er mindre. Men prisen du betaler for det er at du skal spise ekstremt få kulhydrater og det skal du gøre hver dag uden undtagelse.

   Så i sidste ende er det et spørgsmål om hvilken pris, du er villig til at betale. Accepterer du kulhydratrestriktionen, er Keto for dig. Hvis ikke, skal du hellere vælge noget andet ❤️

   Svar
 5. Hej ? hvad gør jeg for mine græske deller ikke bliver tørre ??? Jeg har gjort det der stod i opskriften men synes de bliver tørre ?

  Svar
  • Måske bruger du magert kød? Eller steger dem for længe. Jeg synes ikke, mine bliver tørre. Jeg bruger som regel 10-15% kød…

   Svar
 6. Jeg har et spørgsmål i forhold til mængden af måltiderne på dine strikse lchf opskrifter. Hvis man skal holde sig inden for den strikse udgave af F.eks. Denne opskrift er et måltid for en person så svarene til den mængde der er vist på dit billede, eller er det mindre? :)

  Svar
  • Nej, du kan ikke altid regne med billeder på den måde.
   Hvis du vil have synliggjort med portionsstørrelser, der svarer til billeder, skal du overveje min online guide til striks LCHF. Der har jeg lavet præcise portionsbilleder til næsten alle opskrifterne. Du finder den her: Striks LCHF – en praktisk guide

   Svar
 7. Tip til mere “autentisk” tzatziki, og samtidig mere fedt ;-): Lav den på 10% græsk yoghurt og rør en rundhåndet mængde olivenolie i (smag dig frem). Desuden er det superlækkert at tilsætte hakket dild og en smule mynte. Det har jeg i hvert fald altid fået “on site” i Grækenland…

  Svar
 8. Hej Jane – kunne du ikke tænke dig at lave et indlæg (eller blot svare mig her) omkring forskellen på alverdens kokosolier. Jeg er lidt forvirret over forskellene på palmin (som jo er mega billig), dyre kokosolier og billige kokosolier.
  Tak for super god blog, som jeg nyder at læse!
  Bedste hilsner :))

  Svar
  • Jo, det er meget hurtigt gjort. Jomfrukokosolie er den ubehandlede kokosolie, som har et hav af gode egenskaber. Palmin ligger i den helt anden ende og er et billigt, raffineret og kemisk renset produkt. Det skal du aldrig spise. I midten ligger en stribe kokosolier til husholdningsbrug. Her er det lidt sværere at afkode kvaliteten og jeg vælger personligt efter et forsigtighedsprincip. Fx disse smagsneutrale kokosolier. Det er rart at have en olie, der ikke smager af kokos, men hvordan er smag og lugt fjernet? Det ved vi reelt ikke, medmindre producenten skriver det på. Jeg bruger derfor KUN smagsneutral kokosolie af mærkerne Cocosa, Cosmoveda og Biona, da de alle tre gør opmærksom på at smag og duft er fjernet skånsomt ved hjælp af damp.
   På LCHF, hvor vi spiser meget fedt, er det vigtigt, at det fedt, vi spiser er af god kvalitet. Er kokosolie for dyrt for pengepungen, er øko-smør et godt og billigere alternativ.:)

   Svar
 9. Slurp, savle, mums og namme-nam!! Man skal som gravid lade være med at kigge forbi din side, for der bliver skabt nogle cravings, skulle jeg lige hilse og sige ;-) Øj, jeg kunne godt spise sådan et par deller… måske serveret med en god, dansk vinter-coleslaw (total forvirrede smagsløg, der er ligeglad med oprindelseslandet på maden).

  Svar
  • Haha! Altså jeg er ikke gravid, og jeg blander også gerne altmuligt. Og lækker idé med coleslaw, det er længe siden jeg har lavet det :)

   Svar
   • Det er bare sååå godt med coleslaw. Jeg lavede en lækker vinter-variant den anden dag, hvor der er lidt mere smæk på farverne end i den traditionelle coleslaw. Det er den sædvanlige dressing fra coleslaw tilsat fintsnittet grønkål, rødkål, spidskål/hvidkål og gulerødder :-)

    Svar
 10. Uh hvor det lyder og ser lækkert ud. Ikke alle mandage kan være lige gode. Men når bare vi har opmærksomhed på det, så går det nok. Ha’ en god dag anyway.

  Svar