Græsk burger med tzatziki er perfekt sommermad, der både er nemt og hurtigt lavet, kulhydratfattigt og super velsmagende. Og så går den bare perfekt i tråd med min snak forleden om, at holde det hele så enkelt som muligt.
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- 100 g feta
- 2 frisk persille
- 2 spsk græsk krydderi købt eller din hjemmeblandede
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Hæld det hakkede kød i en stor skål og bland det med smuldret feta, persille, krydderi og salt og peber. Form kødet til fire store hakkebøffer.
- Steg bøfferne i smør i et par minutter på hver side, til de er lige knap gennemstegt.
- Server på en bund af salat og toppet med tzatziki, tomat og rødløg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis du heller vil prøve en mexicansk udgave, synes jeg du skal lave den lækre keto-burger med chorizo og guacamole.
Græsk burger – Simpelt og godt
Det er virkelig et vindende koncept i en sundhedsverden med tendens til at gøre alting superkompliceret. Make food simple again! Kød, grøntsager, fedt. Punktum.
En klat af den gode tzatziki hjælper jo altid og på en måde er dette min sommerversion af hakkebøf-broccoli-smør, som er en klassiker på bordet herhjemme i hele vintersæsonen.
Jamen hvor er opskriften på den, er der tit nogle, der spørger. Jamen, der er ikke nogen.
Hvis der var, ville den lyde sådan her: Steg hakkebøf, kog broccoli, smelt smør og hæld over.
Enkelthed, remember?
Dovenskab og karrieremæssigt selvmord?
Forleden da vi diskuterede enkelthed og hvor meget, der er at vinde ved det, slog det mig, om al min snak om enkelthed i virkeligheden bare er et udtryk for en gennemsyrende dovenskab. Det er bestemt muligt. Jeg har så mange ting, jeg gerne vil lave, som ikke involverer at tilbringe timer i køkkenet. Og jeg kan endda godt lide at lave mad! Jeg gider bare ikke lave mad hele tiden.
Men mere end noget andet tror jeg, det er et udtryk for mange års arbejde med at lære at give slip på at bruge mad til andet end energi og næring. Mad og spisning bruges jo i vid udstrækning til underholdning, adspredelse, følelsespåvirkning, trøst osv. Og når man ser det udefra, er det et fængsel, der virkelig er nyttigt at bryde ud af. Eller at blive opmærksom på, når man låser sig selv ind i.
Men det er en lang snak, vi kan tage en anden dag…
Enkeltheden kan dog også tage livet af mit arbejde, som jo til en grad består af at lave opskrifter.
For hvor mange gange kan man egentlig bare gentage kød, grøntsager og fedt eller hakkebøf, broccoli og smør, før brugeren søger andre steder hen, hvor de kan få den variation, de tror, de har brug for?
Det er bare den slags refleksioner, jeg bruger mine vågne ferienætter på at debattere med mig selv (også et slags fængsel, kunne man argumentere for ;-)).
Og med disse alvorlige ord, vil jeg bringe dig direkte til de græske burgere. Helt enkle men med virkelig stor smag.
Det må prøves, der lyder rigtigt lækkert 😋
Det lyder meget lækkert, skal da på næste uges madplan🥰
Spiser du den bare sådan her? eller plejer du at få noget ekstra tilbehør ved siden af?
Det afhænger af tid, lyst osv. Men jeg kunne fint finde på at spise noget grøntsagstilbehør til.