Græske æg er dejligt morgenmad, der består af en skøn forening af æg, fløde, oliven og feta vendt med rucola og masser af krydderurter.
Det, der gør æggene græske er altså primært, at de er bagt med feta, oliven og timian, som leder tankerne hen på varmere himmelstrøg. Samtidig minder den mig også lidt om shakshuka, hvor æggene dog er bagt med tomatsauce eller hakkede tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Hak krydderurterne fint.
- Skær oliven i mindre stykker.
- Bland krydderurter sammen med oliven og hvidløg.
- Kom fløden i et ovnfast fad og drys med lidt salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen i et par minutter til fløden begynder at småboble. Tag fadet ud.
- Fordel rucolaen ovenpå fløden.
- Slå æggene ud i fadet.
- Fordel krydderurte/olivenblandingen over æggene.
- Smuldr fetaen over.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 5 minutter til hviderne er akkurat stivnet.
- Drys evt. lidt ekstra krydderurter over ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til græske æg
De græske æg kan sagtens spises, som de er, uden ekstra tilbehør fx som morgenmad eller frokost.
Vil du bruge dem til aftensmad eller måske til en lille græsk buffet, kan du have lidt andre lækre græske retter på bordet også. Det kunne fx være souvlaki – de lækre græsk-inspirerede kødspyd, græske kødboller på grillspyd eller græske frikadeller med tzatziki.
Elsker græsk mad
Jeg elsker virkelig græsk mad. Da vores drømme om et hus sydpå først opstod, var det faktisk Kreta, vi kiggede på først. Men så fandt vi ud af at Kreta ikke var helt så solsikker i vinterhalvåret og pga. Corona-paranoia (det var midt under pandemien) besluttede vi også at vi gerne ville være et landfast sted, så vi dybest set bare kunne sætte os ind i bilen og køre.
Men jeg har stadig en forkærlighed for Grækenland og deres pragtfulde køkken. Lige nu er det bare mest noget, jeg nyder hjemme hos mig selv. Og det kunne fx være med opskriften på disse græske æg.
Kan man mon bruge mælk i stedet for fløde?
I princippet kan man bruge alt men jeg tror jeg ville udelade fløden før jeg puttede mælk i.
Forsøgte her til morgen at lave retten på pande i stedet for i den strømslugende ovn – og kan med glæde rapportere, at det smagte skønt! Samme fremgangsmetode, det var hurtigt og smagte virkelig lækkert:)