Græske æg


Græske æg er dejligt morgenmad, der består af en skøn forening af æg, fløde, oliven og feta vendt med rucola og masser af krydderurter.

Det, der gør æggene græske er altså primært, at de er bagt med feta, oliven og timian, som leder tankerne hen på varmere himmelstrøg. Samtidig minder den mig også lidt om shakshuka, hvor æggene dog er bagt med tomatsauce eller hakkede tomater.

Bagte græske æg

Græske æg

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak krydderurterne fint.
  • Skær oliven i mindre stykker.
  • Bland krydderurter sammen med oliven og hvidløg.
  • Kom fløden i et ovnfast fad og drys med lidt salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen i et par minutter til fløden begynder at småboble. Tag fadet ud.
  • Fordel rucolaen ovenpå fløden.
  • Slå æggene ud i fadet.
  • Fordel krydderurte/olivenblandingen over æggene.
  • Smuldr fetaen over.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 5 minutter til hviderne er akkurat stivnet.
  • Drys evt. lidt ekstra krydderurter over ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til græske æg

De græske æg kan sagtens spises, som de er, uden ekstra tilbehør fx som morgenmad eller frokost.

Vil du bruge dem til aftensmad eller måske til en lille græsk buffet, kan du have lidt andre lækre græske retter på bordet også. Det kunne fx være souvlaki – de lækre græsk-inspirerede kødspyd, græske kødboller på grillspyd eller græske frikadeller med tzatziki.

Elsker græsk mad

Jeg elsker virkelig græsk mad. Da vores drømme om et hus sydpå først opstod, var det faktisk Kreta, vi kiggede på først. Men så fandt vi ud af at Kreta ikke var helt så solsikker i vinterhalvåret og pga. Corona-paranoia (det var midt under pandemien) besluttede vi også at vi gerne ville være et landfast sted, så vi dybest set bare kunne sætte os ind i bilen og køre.

Men jeg har stadig en forkærlighed for Grækenland og deres pragtfulde køkken. Lige nu er det bare mest noget, jeg nyder hjemme hos mig selv. Og det kunne fx være med opskriften på disse græske æg.

Bagte græske æg

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Græske æg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Forsøgte her til morgen at lave retten på pande i stedet for i den strømslugende ovn – og kan med glæde rapportere, at det smagte skønt! Samme fremgangsmetode, det var hurtigt og smagte virkelig lækkert:)

    Svar