Græske æg


Græske æg er dejligt morgenmad, der består af en skøn forening af æg, fløde, oliven og feta vendt med rucola og masser af krydderurter.

Det, der gør æggene græske er altså primært, at de er bagt med feta, oliven og timian, som leder tankerne hen på varmere himmelstrøg. Samtidig minder den mig også lidt om shakshuka, hvor æggene dog er bagt med tomatsauce eller hakkede tomater.

Bagte græske æg

Græske æg

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak krydderurterne fint.
  • Skær oliven i mindre stykker.
  • Bland krydderurter sammen med oliven og hvidløg.
  • Kom fløden i et ovnfast fad og drys med lidt salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen i et par minutter til fløden begynder at småboble. Tag fadet ud.
  • Fordel rucolaen ovenpå fløden.
  • Slå æggene ud i fadet.
  • Fordel krydderurte/olivenblandingen over æggene.
  • Smuldr fetaen over.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 5 minutter til hviderne er akkurat stivnet.
  • Drys evt. lidt ekstra krydderurter over ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til græske æg

De græske æg kan sagtens spises, som de er, uden ekstra tilbehør fx som morgenmad eller frokost.

Vil du bruge dem til aftensmad eller måske til en lille græsk buffet, kan du have lidt andre lækre græske retter på bordet også. Det kunne fx være souvlaki – de lækre græsk-inspirerede kødspyd, græske kødboller på grillspyd eller græske frikadeller med tzatziki.

Elsker græsk mad

Jeg elsker virkelig græsk mad. Da vores drømme om et hus sydpå først opstod, var det faktisk Kreta, vi kiggede på først. Men så fandt vi ud af at Kreta ikke var helt så solsikker i vinterhalvåret og pga. Corona-paranoia (det var midt under pandemien) besluttede vi også at vi gerne ville være et landfast sted, så vi dybest set bare kunne sætte os ind i bilen og køre.

Men jeg har stadig en forkærlighed for Grækenland og deres pragtfulde køkken. Lige nu er det bare mest noget, jeg nyder hjemme hos mig selv. Og det kunne fx være med opskriften på disse græske æg.

Bagte græske æg

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Græske æg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Forsøgte her til morgen at lave retten på pande i stedet for i den strømslugende ovn – og kan med glæde rapportere, at det smagte skønt! Samme fremgangsmetode, det var hurtigt og smagte virkelig lækkert:)

    Svar