Har du smagte græskartærte? Sådan en vaskeægte Pumpkin Pie? Det smager jo så godt! Og som du ved, bliver jeg blød i knæene af alt, der minder om krydderkage i duft og smag.
Udstyr
Ingredienser
Tærtebund
- 120 g mandelmel reklamelink
- 2 spsk pofiber reklamelink
- 1 tsk guargummi kan udelades – fås i bl.a. Meny
- 60 g koldt smør
- 1 æg
- 2 spsk SukrinMelis reklamelink
Græskarfyld
- 500 g hokkaidogræskar
- 2 dl fløde
- 1 æg
- 3 æggeblommer
- 50 g SukrinSirup gold reklamelink
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 spsk kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødte nellike
Sådan gør du
Tærtebund
- Saml mandelmel, Pofiber, guargummi, SukrinMelis, æg og smør hurtigt til en homogen masse. Undgå at ælte dejen for meget.
- Lad dejen hvile i køleskabet i omkring en time.
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smør en tærteform (ca. 20-22 cm) med smør og mas dejen ud i formen og prik huller i bunden med en gaffel.
- Hæld nogle tørrede bønner over bunden (fordi det har vi set i Den Store Bagedyst :))
- Bag bunden i ca. 15 minutter, til bunden er godt gylden. Fjern bønnerne.
Græskarfyld
- Skær græskarret i små tern (behold skrællen på, hvis den er øko) og damp det, til det er helt mørt. Det tager ca. 20 minutter.
- Hæld væde fra og blend græskar til en helt fin puré.
- Rør fløde, krydderier og fibersirup i og smag til.
- Kom æg og æggeblommer i og rør godt, så det bliver en helt glat masse.
- Hæld fyldet i den bagte tærtebund og bag videre i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
- Hvis bunden bliver for mørk undervejs, kan den evt. dækkes med stanniol
- Lad kagen køle lidt af inden servering. Server gerne med lidt flødeskum eller fed cremefraiche.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Græskartærte – Pumpkin Pie
I denne græskartærte har jeg ladet græskarret selv give noget af den søde smag, og jeg har kun tilsat lidt sødning. Det giver en tærte med diskret sødme. Foretrækker du en sødere græskartærte, kan du sagtens øge mængden lidt. Smag til og juster sødningsgraden, så den passer til dine smagsløg.
Tærten her skal helst spises samme dag – ellers bliver bunden blød i det, fordi fyldet jo er lidt væskefyldt. Så inviter gæster og server den til eftermiddagskaffe.
Græskartærte og Thanksgiving
Thanksgiving er jo ikke noget, vi fejrer herhjemme, men det skader da aldrig lige at stoppe op og tænke over ting, man har at være taknemmelig for.
Selv er det en øvelse, jeg har virkelig godt af at lave, for jeg har virkelig meget at være taknemmelig for. Og det glemmer jeg nogle gange i farten og det synes jeg faktisk næsten er helt flovt.
Alene det at vi er sunde og raske er jo en ting at være taknemmelig for. Sygdom rammer ulige og jeg føler nogle gange, at man ikke kan gøre andet end at krydse fingre for at man går fri.
Og med al den deprimerende snak, synes jeg, vi skal lette stemningen lidt og lade det handle om græskartærte!
Kan man bruge fx. sukrin gold i stedet for Fiber sirup ?
Ja det tror jeg sagtens!
Ej hvor ser det lækkert ud. Har også lige selv haft en craze obsession periode. Det smager jo simpelthen så godt og kan bruges på sp mange måder.