I går fik jeg endelig lavet den græskarsuppe, som var på ugemenuen, der røg fløjten i sidste uge. Og hermed nåede vi igennem alle fem retter fra Middagsfred, og vi er i den grad tilfredse med det. Vi får mad leveret hveranden uge, og jeg glæder mig allerede til at se, hvad svenskerne ryster ud af posen næste gang.
Ingredienser
- 600 g butternut squash
- 150 g gulerødder
- 50 g løg
- Lidt frisk ingefær revet
- 2 fed hvidløg
- 1 øko-appelsin øko, skal og saft heraf
- 1 tsk cayennepeber
- 2½ dl hvidvin
- 1 terning bouillon
- 7 dl vand
- 1-2 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg sauteres i bunden af gryden med hvidløg, appelsinskal og ingefær i 2 min.
- Grøntsagerne i tern kommes oveni og vand/bouillon, appelsinsaft og vin hældes i. Lad koge i 15 min.
- Hæld væsken fra – men gem det – og blend hele molevitten til en blød masse med kogevand og piskefløde og salt/peber. Spar på kogevandet hvis du vil have en tyk, cremet suppe.
- Hæld det tilbage i gryden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nå, men tilbage til græskarsuppen. Den var lige sødlig nok til min smag, så vi brugte den som sauce til en gang (kedelig) kylling og blomkålsris. Og man kan sige meget om den, men den pyntede saftsuseme gevaldigt på tallernen.
Siden har jeg lavet min egen opskrift på græskarsuppe med ingefær og chili, den synes jeg du skal prøve!
Mærkeligt med kommentarfunktionen, Carla, men pyt med det. Jeg fortsætter bare med at sende flere gange og håber du bærer over med mig, hvis jeg pludselig spammer dig med 3-4 ens kommentarer, hver gang jeg har noget på hjerte :)
Smuk, smuk suppe! De er ikke så tossede, de svenskere, og så er de alle sammen pæne (baseret på et udsnit i Malmø, hvor jeg fra tid til anden spankulerer rundt og shopper og kigger på folk).
Jeg har forresten ikke fundet noget bud på, hvorfor kommentarfunktionen ovre hos mig ikke funger optimalt. Håber, det er noget forbigående…
:) C.