Krydret græskarsuppe med kødboller og fuld fart på krydderierne giver et skønt måltid til efterår/vintersæsonen. Suppen er let krydret og de lækre kødboller giver et ekstra pift.
Krydret græskarsuppe med kødboller
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Græskarsuppe
- 1 hokkaidogræskar eller butternut
- 1 liter grøntsagsbouillon har du prøvet at lave din egen?
- 1 løg hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk ras el hanout bland dit eget HER
- 1 spsk harissa fx hjemmelavet eller brug sambal oelek
- ¼ saltsyltet citron i mindre stykker
- 2 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Krydrede kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 2 tsk ras el hanout
- 1 spsk harissa
- 1 tsk salt
- frisk persille hakket, til servering
- saltsyltet citron hakket, til servering
Sådan gør du
Græskarsuppe
- Hak løg og hvidløg.
- Sauter dem i smør i en gryde til de er klare i farven.
- Vask græskarret godt, fjern indmaden og skær det i tern (behold skrællen på).
- Kom græskarternene ned til løgene og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt bouillon, krydderier og syltet citron og lad det koge op.
- Lad suppen simre i ca. 20-30 minutter til græskarret er helt mørt. Hokkaido skal koge lidt kortere tid end butternut squash, så tag lige et par stikprøver på det.
- Tag gryden af varmen og blend suppen til den er helt glat.
- Tilsæt fløden og kog op igen.
- Smag til og juster evt. med lidt sødning.
Kødboller
- Bland kødet med krydderier og harissa og form det til små kødboller.
- Steg kødbollerne i smør på en pande, til de er gennemstegte.
- Server kødbollerne til suppen og drys evt. med ekstra syltet citron i strimler og lidt hakket persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Græskarsuppe med kødboller
Jeg har tidligere lavet masser af græskarsupper, både med ingefær og chili og med lækker smag af Thailand. Græskar giver den mest guddommelige konsistens i supper og det er virkelig svært at gå helt galt i byen, synes jeg. Du finder alle mine supper lige her.
Denne er mere inspireret af det marokkanske køkken, idet jeg har brugt krydderiblandingen ras el hanout (som du kan lave selv, hvis du ikke har den) og jeg har brugt de saltsyltede citroner som smagsgiver. De kan dog udelades, hvis du ikke fik dem lavet, dengang vi talte om dem :)
Græskarsupper og Keto
Af en eller anden grund mødes græskarsupper altid med en slags bestyrtelse hos hardcore Keto-fans. Helt fair hvis du ikke mener, at en suppe med græskar passer ind i din livsstil, men det er jo netop det, der er pointen. Dit liv, dine regler.
Og selvfølgelig tilsvarende: Mit liv, mine regler.
Vi skal gerne lande det samme sted sundhedsmæssigt, men vi skal ikke allesammen gøre det samme for at nå dertil. Og det er faktisk måske det vigtigste, du skal tage med dig fra denne sundhedsfilosofiske lektion midt i madlavningen.
Læs gerne: Er det Keto?
TIP: Har du lidt cremefraiche, bliver suppen ikke ringere af lige at få sådan en klat på toppen.
Den smager jo himmelsk 🥳
Er mega fan af dig og det du laver. Et stort forbillede for mig, tak.
Men hvordan får man den kylling reklame til at gå væk midt i din opskrift?
Hvis der er en reklame, der dækker for opskriften, må du meget gerne sende skærmbillede til support@madbanditten.dk – meget gerne med info om hvilken enhed (computer, tablet, mobil) du besøger siden på og gerne også browser (chrome, safari etc.) hvis du ved det. Så kan jeg nemlig fejlmelde det til mediebureauet.
Dækker den ikke for opskriften men generer bare ved sin tilstedeværelse, er den desværre et vilkår for at siden her kan vær gratis at bruge :)