Græskarpuré


Denne græskarpuré er lavet som en mave-venlig opskrift og forsøgt gjort så nemt fordøjelig som muligt. Det lyder måske ikke så appetitvækkende men det er bare for at forklare nogle af de valg, der er gjort.

Der kan være mange grunde til at have brug for at skåne mavetarmsystemet i en periode. Min bedste måde at skåne systemet er som bekendt en periode på Carnivore/plantefri kost. Det virker bedre end noget andet, jeg har prøvet. Men når der skal reintroduceres lidt planter igen – eller bare, hvis man har brug for at skrue ned for den store fiberbelastning, så er denne græskarpuré et godt sted at starte.

græskarpuré

Græskarpuré

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skrub hokkaidogræskarret grundigt. Halver det og skrab kernerne ud.
  • Skær kødet i tern.
  • Kog græskarternene i bouillon/vand med salt i ca. 15 minutter.
  • Hæld kogevandet fra men gem det.
  • Tilsæt lidt revet ingefær til og evt. lidt citronskal til græskarret.
  • Skær smør i små stykker og tilsæt det også.
  • Blend med stavblender. Brug kogevandet til at justere konsistensen. Så bestemmer du selv om du vil have en fast mos eller en mere lind puré.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 201
Kulhydrat 11g
Protein 5g
Fedt 14g

Græskarpuré til sarte maver

Jeg har sat opskriften til to personer men er maven i oprør, ville jeg starte med en mindre portion end det. Har du brug for at få mere energi indenbords, kan du tilsætte ekstra smør eller kokosolie til din portion.

Når maden er opvarmet og pureret er den jo ‘fortygget’ for os. Det betyder at fordøjelsessystemet skal arbejde mindre for føden. Det beskriver vi tit som dårligt og det er det i mange sammenhænge måske også. Men her er det altså meningen.

Vil du prøve en fastere græskarmos, er denne græskarmos med parmesan og timian super lækker.

Frys den!

Jeg laver tit en større portion og så fryser jeg den ned i portionsstørrelser. Det gør det nemt lige at tage en op og jeg behøver ikke stå og bakse med kogning og blendning for at lave græskarpuré, når jeg har brug for det.

græskarpuré

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Græskarpuré”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?