Græskarpandekager


Græskarpandekager er pandekager lavet med en rest af græskarmos. Skøn genbrug af rester. Men kan I klare endnu en græskaropskrift? Så lad os tage pandekagerne med.

Græskarpandekager - low carb og glutenfrie --> Madbanditten.dk

Græskarpandekager

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Sådan gør du

 • Hæld mos og æg i en skål og pisk eller blend det godt sammen med elmixer eller stavblender, til du har en lind mos.
 • Tilsæt Pofiber og blend igen.
 • Opvarm kokosolie på en pande og steg dem på panden på begge sider. Jeg havde tre på panden af gangen, og det er nogle af de nemmeste pandekager, jeg nogensinde har lavet og vendt. Så ingen panik her.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Græskarpandekager lavet med græskarmos

Jeg lovede jer jo en idé til, hvordan man kunne bruge eventuelle rester  af den lækre græskarmos fra forleden. Og her er i hvert fald en af anvendelsesmuligerne! Pandekager!

Pandekageopskrifter kan man som bekendt ikke have for mange af, og disse er dejligt tykke og luftige og ligner lidt (gule) amerikanske brunchpandekager.

Men smagen er jo altså salt og ikke sød, så de er ikke så velegnede på brunchbordet.

Til gengæld er de rigtig gode til frokost, hvor de kan danne bund eller brød i en sandwich, i madpakken eller til at spise sammen med suppe. Jeg er desuden helt sikker på, man også ville kunne bruge dem i den populære pandekagetoast

Minimer madspild med græskarpandekager

Der er noget sympatisk i at tage sine gamle rester og trylle dem om til noget andet lækkert. Det hjælper også til at man undgår at smide mad ud, hvilket altid har været et stort fokuspunkt herhjemme. Ærligt talt mest af økonomiske hensyn, fordi sund mad er så dyrt, men er der samtidig en klimagevinst, tager jeg gerne den med også.

Allernederst i indlægget har jeg udvalgt fire andre opskrifter, hvor jeg også har lavet vafler med grøntsager.

Græskarpandekager - low carb og glutenfrie pandekager med græskarmos --> Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Græskarpandekager”

 1. 5 stars
  Hej Jane, jeg har lige lavet disse pandekager og smagen er super men hvad gør jeg forkert, jeg følger opskriften men de går fuldstændig i smadder og kan ikke vendes eller noget som helst

  Svar
  • Pudsigt, jeg oplever dem som dødnemme. Ofte har vi dog sådan en lille talemåde om at den første pandekage skal gå i stykker. Det virker til at være en naturlov😅 Jeg ved ikke om det er, fordi panden ikke er blevet ordentlig varm.

   Og ellers vil mit bud være at din mos måske har været for tynd, så selve dejen er blevet for tynd. Men jeg gætter bare her :))

   Svar
 2. Hvis man ikke endnu ved, om det skal være søde eller salte pandekager, så kan man tage en portion fra, inden man krydrer mosen fra aftensmaden – det er i hvert fald min strategi, omend det jo kræver, at man ved man har lavet nok til aftensmad ;)

  Svar
   • Jeg har lige lavet dem i vaffeljernet, og jeg blev nødt til at OGSÅ hælde 1½ spsk fintkværnet husk i, ellers blev de for porøse. Ingen fornemmelse af gummi – måske fordi de blev bagt i vaffeljernet, og derfor ret tynde? Tja.
    Allenfalds, tak for en dejlig og simpel opskrift!

    Svar
 3. hvis du kommer kanel, kardemomme og lidt revet ingefær og evt. lidt kokosmel i ‘dejen’, så bliver det de lækreste, søde, morgenmads-, efterårspandekager, som passer perfekt sammen med peanutbutter eller mandelsmør, en god kop varm the og starinlys og hygge! Sådan nogle serverede jeg på morgenbordet til min søsters fødselsdag, og det var bestemt en succes uden lige!

  Svar
  • Mjooh, rigtigt nok, hvis nu græskarmosen var sød. Her er græskarmosen lavet med parmesan og timian og her tror jeg ikke lige at kanel og kardemomme passer så godt ;-) Men med en sød græskarpuré som DENNE, helt sikkert! :)

   Svar