Græskarmuffins – opskrift på lækre glutenfrie muffins


Har du en rest græskar til overs, så overvej at lave disse glutenfrie græskarmuffins. De smager dejligt og krydderkageagtigt.

For nogle weekender siden stod jeg med et halvt butternut squash til overs, og da jeg hader, hader, hader at smide mad ud, besluttede jeg mig for at bruge det til græskarmuffins. Jeg puttede godt med brunkagekrydderier i dejen, og før jeg havde set mig om, duftede hele huset af jul.

Græskarmuffins, muffins af græskar, helt glutenfri

Græskarmuffins

Føj til favoritter Udskriv Pin
Opskrift på lækre glutenfrie muffins
8 stk
|
35 minutter

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær skræl af butternut squash og skær kødet i små tern.
 • Kog herefter græskarternene i vand i ca. 15 minutter, eller til de er helt bløde. Hæld vandet fra.
 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Blend alle ingredienser (undtagen Pofiber). Hæld Pofiber i til sidst og blend igen.
 • Hæld dejen i muffinsforme, drys lidt græskarkerner på toppen og bag dem i ca. 20 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfri muffin til madpakken

Meningen var egentlig, at jeg ville lave disse muffins som en madpakke-version, som ungerne kunne have med i madpakken. Men jeg har det faktisk lidt stramt med kager i madpakken.

For uanset hvad de er lavet af, ligner de – og er de – mere kage end mad. Jeg mener, sidekammeraten kan jo ikke se forskel på disse og en almindelig muffin, og jeg vil helst ikke være den, der opfordrer til mere kage i madpakken.

Græskarmuffins

Men disse græskarmuffins holder vi altså på kagemenuen, selvom de ikke er særligt søde. Jeg vil anbefale, at du smager dejen til og justerer mængden af sødning, inden du bager dem.

Jeg har brugt butternut squash i opskriften men du kan også godt bruge hokkaido græskar.

Lidt om skolemad

Er der egentlig nogle af jeres skolebørn, der får EAT? Og hvad synes I og jeres børn om det?

Vi har kørt med madpakker indtil nu, men Silas og Vega har nogle gange nævnt, at de gerne ville have den boller i karry, som er på menuen i EAT ind imellem. Jeg har slået det hen, men forleden var jeg inde og kigge på det.

Jeg kan helt sikkert finde ting, jeg gerne ville have anderledes, men sandheden er, at jeg var ret imponeret.

I mine øjne lignede det en spændende og varieret menu, hvor ungerne bliver præsenteret for en masse forskelligt mad. Så nu har jeg tilmeldt begge børn, og så kan de få lov at vælge en dag om ugen eller lign. hvor de får EAT. Jeg er dog mest spændt på, om de kan blive mætte af det, eller om jeg pludselig har to børn, der kommer hjem med ulvehunger, men det må vi jo tage til den tid, hvis det kommer.


Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

sunde græskarmuffins, glutenfri muffins med butternut squash eller hokkaid

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Græskarmuffins – opskrift på lækre glutenfrie muffins”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane.
  Hvilket mærke køber du brunkagekrydderi fra? Dem jeg har læst bagpå indtil videre er proppet med sukker??!! (hvilket jeg på ingen måde forstår – man søder jo sin kagedej selv, så lad mig bare købe krydderier i stedet for sukker).

  Til indlægget omkring fødselsdage:
  I min barndom holdt vi fødselsdage for mig ude i min families sommerhus i starten af november (fylder d. 7. november). Det foregik fra fredag eftermiddag til lørdag formiddag. Det var med skattejagt, burgere, ballondans og både drenge og piger (ikke klassen, men mine venner fra forskellige steder fra). Det gik altid rigtig godt og jeg tror ikke, at mine forældre oplevede det som det værste i verden :-) Mange af vennerne havde jeg jo også selv på besøg ind imellem så mine forældre havde et mere kendskab til dem, end de havde til alle i min klasse.
  Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil sige med det, men det er jo også 12-15 år siden, så der er måske også mange ting, som har ændret sig. Jeg håber, at jeres fejringer forløber ønskværdigt!

  Mvh. Signe

  Svar
  • Jeg bruger dem fra urtekram. De er sukkerfrie. Og det lyder som nogle gode fødselsdage. Vi har også gode erfaringer med at holde fødselsdage for vennerne. Men det er en udfordring med klassen. De er jo ikke nødvendigvis venner – eller kan lide hinanden – fordi de går i klasse sammen… :-/

   Svar
 2. Hej Jane.
  Vi har forsøgt at lave disse muffins, og konsistensen er lidt ligesom leverpostej… Det tænker jeg at den IKKE skal være… Hvad kan vi have gjort forkert..?
  Hilsen Jacob.

  Svar
 3. Uhm de ser gode ud. Hvad kan man mon erstatte pofibre med her og i hvilken mængde? Min mave er ikke så vild med pofibre.

  Svar
  • Jeg tror, at Pofiber kan erstattes af enten det fedtreducerede mandelmel fra funktionel mad eller med kokosfibre. Men du vil givet vis få ondt i maven af dem også. Selv får jeg også ondt i maven af de mange fibre. Det er hård kost for sarte maver.

   Svar
 4. Min datter (7 år) er glad for EAT som en afveksling fra madpakken. Også her er boller i karry i høj kurs, men hun har også fået f.eks. burger, grønsagslasagne og butter chicken og været fint tilfreds.

  Mht. specialprodukter var jeg ret imponeret over, at det første sted, jeg så Pofiber, var i Fakta Quick i Sydhavnen!

  Svar
 5. Hej Jane
  Har lige købt en kokosolie fra urtekram. Den er økologisk og der står smagsneutral kokosolie. På bagsiden står der Raffinerert, økologisk kokosolie- er den god nok??
  Blev lige i tvivl?
  Tak for en god side.
  Mange hilsner
  Chandra

  Svar
  • Åh altså, jeg ville ikke bruge den. Når man skal vælge en kokosolie uden smag, er det vigtigt (for mig) at smag og duft er fjernet ved skånsomme metoder som fx ved hjælp af damp og ikke ved hjælp af kemi. Urtekrams falder vist desværre i sidstnævnte kategori (har jeg ladet mig fortælle – jeg har ikke undersøgt det selv). Mærker, som jeg ved, fjerner duft og smag skånsomt er Cocosa, Cosmoveda og Biona. Derfor bruger jeg dem.

   I øvrigt er al kokosolie uden smag raffineret. Men måden det er foregået på kan være forskellig.

   Jeg bruger rigtig meget kokosolie, også til andet end stegning. Brug evt. denne til stegning der hvor du ved, at kødet ikke “optager” stegefedtet og brug en bedre til sammenkogte retter, hvor stegeolien bliver en del af retten. Giver det mening?

   Svar
 6. Hejsa.
  Mht EAT.
  Jeg er lærer (indskoling), og ser derfor dagligt hvad der er på menuen, og hvad der indtages.
  Jeg synes, som dig, at det ser både lækkert, sundt og varieret ud.
  Men….realiteten er at det ofte er for avanceret til børnenes smag. Ofte er der børn der synes det er for stærkt/krydret, og den ellers lækre, sunde og varierede salat der altid følger måltiderne, bliver nærmest aldrig spist.
  Børn vil gerne spise grønt, men kan ikke overskue de salater der optræder. Salaterne appelerer bedre til voksne, med deres kerner, pesto, kål etc. Børnene smider det ud i store mængder hver eneste dag.
  Jeg mener ikke, at børn under alle omstændigheder ikke kan/vil spise den slags salater, men i en kort spisepause, i et lokale med 29 andre unger, der alle higer efter frikvarteret, der glider det bare ikke ned.
  Vh M….

  Svar
  • Det har jeg også spekuleret på. Altså om det bare er ris/pasta/stivelse og evt. kød, der ryger ned. Det er ærgerligt hvis det er sådan. Jeg så dog ikke noget på menuen, som jeg tænkte, mine børn (som bliver 10 om lidt, så de er store indskolingsbørn) ikke vil spise, men du har ret i at hvis tiden er knap, så ved jeg også godt, hvad der vælges fra.

   Svar