Græskargrød – lækker grød for sarte maver


Græskargrød giver en mild og mavevenlig start på dagen til dig, der har et sart tarmsystem. Samtidig får du god mæthed i modsætning til almindelige grød, da denne både indeholder protein og sunde fedtsyrer.

Græskargrød - grød til sarte maver

Græskargrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
Opskrift på lækker morgengrød for sarte maver
1
|
15 minutter

Ingredienser

Evt. tilføj også:

Sådan gør du

 • Riv græskar fint.
 • Hæld det i en kasserolle sammen med kokosmælk og kanel. Kog op, skru ned for varmen og lad simre i 7-8 minutter.
 • Pisk æg sammen i en skål. Hæld de piskede æg i kasserollen til græskarblandingen, skru lidt op for varmen og pisk æggene ind i grøden sammen med mandelmelet. Rør rundt indtil dusynes, konsistensen er passende.
 • Drys med dine foretrukne toppings. Lidt hakkede macadamia er virkelig lækkert.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

En af de opskrifter, jeg har kigget længe på, var en opskrift på morgengrød med blomkål. Jeg er jo stor fan af at putte blomkål i alting, så jeg syntes egentlig, det lød jo lidt spændende. Men på den anden side havde jeg ikke lyst til at have blomkål i min grød.

Grød til sarte maver

Som du måske husker, er jeg slet ikke vild med grød. Havregrød har jeg aldrig kunnet lide og stort set alle slags grød, jeg har forsøgt at spise, har sat sig fast i halsen på mig. Medmindre jeg har dænget dem til med noget sukkerholdigt. Så glider det lige ned, men ellers ikke.

Mærkværdigt nok fattede jeg en slags sympati for kokosgrøden, og den spiser jeg faktisk ind imellem. Det er den, jeg går efter, hvis jeg får lyst til sød morgenmad, men de fleste dage foretrækker jeg min morgenmad i den salte ende.

Græskargrøden er også med i bogen Fix din fordøjelse, som jeg har lavet sammen med Danmarks ukronede Tarm-dronning, Tine Jørgensen, der er cand.scient. i klinisk ernæring og har speciale i mave-tarm-lidelser. Hør mere om bogen og fordøjelse her.

Græskargrød fra Fix din fordøjelse - grød med grøntsager

Foto: Columbus Leth til bogen Fix din fordøjelse

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Græskargrød – lækker grød for sarte maver”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan man lave den under keto, hvis man skiftede butternut squashen ud med Hokkaido ?

  PS.: Jeg er stor fan af din blok, og har været det siden 2017, hvor jeg har brugt den som inspiration. Jeg mærkede dog(i år) at jeg havde behov for at fokuserer lidt mere på kosten, så d.17/2 besluttede jeg mig, at køre min.4 uger uden; slik, kage, vin, jeg spiser i forvejen ikke ; kartofler, ris, pasta og brød. Jeg har læst en del om det der keto og jeg bruger madlog, som guideline, hvor jeg har fået øjnene op på, hvor mange kulhydrater min kost indeholdt, men jeg viste ikke hvordan jeg skulle lave en madplan med så få kulhydrater,så nu har jeg købt din bog; Keto, optimer din fedtforbrænding og jeg er positiv overrasket. Nu er jeg på rette spor. Tak, siger jeg bare. Hilsen den fedtforskrækkede ;-)

  Svar
  • Fedt at høre, Tina.

   Hvorvidt du kan bruge opskriften og hokkaido afhænger af din samlede kost. Ikke så meget af den enkelte opskrift. Madlog er et fint redskab til at få syn for sagen ift. hvad der giver mening i den store helhed. Mit gæt er at en ret med græskar vil ligge en anelse højere kulhydratmæssigt end andre opskrifter og det skal der så tages højde for i dagens øvrige måltider, hvis målet er at spise keto.

   Læs evt. også dette indlæg: Er det KETO?

   Svar
 2. Ville man mon kunne bruge et “almindeligt” græskar? Må indrømme at jeg ikke helt har spotte forskellen på sorterne…udover størrelse og form selvfølgelig :D

  Svar
  • Det tror jeg egentlig godt. De almindelige store “halloween” græskar, du ser i butikkerne, smager angiveligt ikke specielt godt. Hokkaido er de små orange, og dem tror jeg godt, du vil kunne bruge men de vil være meget sværere at rive. Butternut squash er de aflange lysegule, og de er helt faste i kødet. Derfor er de nemme at rive :)

   Svar
 3. Jeg ELSKER virkelig grød og kunne leve af havregrød.. Det er desværre ikke synderligt varieret kost, så jeg forsøger da med nogle andre retter ind i mellem ;) Din efterårsgrød her ser dejlig blød og lækker ud, og jeg skal klart prøve den på en mørk og kold efterårsmorgen :)

  Svar
 4. Hej Jane,

  Jeg har 2 spørgsmål til din lækre grød:

  1) Er den fintrevet butternut squash rå?
  2) Har kokosmælken stået på køl, så det er den fede del du bruger?

  På forhånd tak :-)

  Bedste hilsner fra Monica

  Svar
  • Hej Monic
   Ja, butternut squash er rå. Jeg har bare skåret den lidt genstridige skræl af og revet kødet fint i foodprocessor. Den revede butternut koges i kokosmælken, så den bliver blød og dejlig.
   Og jeg bruger hele kokosmælken. Ikke kun den fede del. Men en blanding af kokoscremen og kokosvandet (den Extra creamy kokosmælk fra Santa maria, jeg bruger, skiller ikke så let i køleskab).

   Svar