Græskar i airfryer var et forsøg på at lave græskarfritter, som skulle blive sprøde og ikke bløde, som de nemt bliver i ovnen. Jeg er dog ikke helt blæst væk af resultatet og måske er det også for meget at forvente af den gode airfryer.
Ingredienser
- 600 g hokkaidogræskar eller butternut
- olie jeg brugte en spray
- røget paprika
- salt
Chilidip (ikke medregnet i energiberegningen)
- 50 g mayonnaise
- 2 tsk Sambal Oelek
Sådan gør du
- Halver græskarret og skrab kernerne ud.
- Skær resten i både.
- Put græskarbådene i airfryeren og spray eller pensl dem med lidt olie.
- Drys med salt og røget paprika. Pas på ikke at overdoser paprikaen. Den bliver lidt dominerende.
- Giv dem 30 minutter ved 180 grader.
Chilidip (evt.)
- Rør mayo og chili sammen til en dip og server til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Græskarfritter i airfryer holder fint formen men sprøde bliver de ikke. Vil man have dem sprøde, skal der nok en form for panering på eller også skal man prøve at lave de frække græskarfritter med bacon, som jo smager virkelig godt. Dem har jeg dog kun lavet i ovnen indtil videre.
Læs også: Hvad er en airfryer?
Lækre og sprøde grøntsager i airfryer
Græskarfritter i airfryer var altså ikke mine mest vellykkede grøntsager. Det var dog stadig både hurtigere og nemmere end ovnen.
Men de rigtig lækre grøntsager, jeg har lavet i airfryeren, er helt sikkert broccoli og bønnefritter. Øj, det er godt. Her mærker man virkelig at airfryeren kan noget særligt.
Se hvilken model jeg har købt her og få tips til at vælge den rette til dit behov
Flere opskrifter i airfryer?
Vil du have flere opskrifter til airfryeren, har jeg samlet alle mine her: Airfryer opskrifter
Der kommer hele tiden nye til :)
Skal skrællen af?
Nej jeg laver dem med skrællen på. Den kan sagtens spises :)
Kære Jane
Jeg er blevet vild med græskar i stort set alle afskygninger.
Og så er jeg faldet over Crown Prince græskar, din vist nemmest fås ved Coop. Super lækkert og anvendeligt. I min mund er der noter af mandel. Og så er mosen genial til at jævne en sauce med.
Jeg har ledt højt og lavt for at finde en entydig kh værdi, men giver op. Der er alt fra 4,5 til 8! Det ene er ok og det andet i den høje ende.
Kan du hjælpe?
Hvor spændende, den kendte jeg slet ikke. Jeg ved heller ikke med kulhydrat men jeg synes, den minder mest om hokkaido, så jeg tror bare, jeg ville gå ud fra det cirka. I mit råvareindeks er den anslået til ca. 5 g/100g.