Græskar-spaghetti


Græskar-spaghetti er en af de mest populære grøntsagspaghettier herhjemme. Den er fast og har godt med bid og den smager dejligt både varm og kold.

Græskar-spaghetti - ungerne skovler den i sig! --> madbanditten.dk

Græskar-“spaghetti”

Føj til favoritter Print Pin
4
|
5 minutter

Ingredienser

  • 1 kg butternut squash ca. én stor (det kan godt være, den hedder squash, men det er altså et græskar)

Sådan gør du

  • Skær skrællen af butternut squashen med en skarp kniv.
  • Brug herefter en spiralizer eller julienneskærer til at rive tynde strimler af det fine orange kød.
  • Når kødet bliver blødt, nærmer du dig kernerne i midten, og her stopper du.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mine børn har også været store pasta-spisere engang, men med tiden er pasta blevet en af de ting, vi næsten er stoppet med at købe. Det har aldrig været en bevidst beslutning, det er bare sådan, det er blevet.

Når jeg laver tilbehør, som ikke er grøntsager, er det som regel kartofler, søde kartofler eller ris. Under kødsovsen spiser vi grøntsags-spaghetti. I starten kunne ungerne bedst lide gulerodsspaghettien, og med tiden vænnede de sig til en squash-gulerods-kombi.

Græskar spaghetti af butternut

Men nu er der kommet en ny favorit på banen, som har sparket de to andre til hjørne. Nemlig græskar-spaghetti.

Og hvor heldigt er det lige, når vi nu går græskarsæsonen i møde! Tidligere anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op med de flotte græskar, jeg så i butikkerne, men nu er de blandt favoritterne for deres søde smag og deres mange anvendelsesmuligheder. Jeg skal lave en liste over lækre ting, man kan lave med græskar inden længe!

Men i dag handler det lige om græskar-spaghettien her.

Det er jo knap en opskrift, men ikke desto mindre….

Pasta af græskar

Græskar-spaghetti kan du spise råt. Her har det en meget diskret, let sødlig smag, og der er godt med bid i. Prøv fx at servere den med pesto og parmesan. Sådan kan jeg godt lide den. Du kan også overhælde den kort med kogende vand, og derved få varm spaghetti, eller du kan sautere den på panden i en god klat smør. Også virkelig dejligt!

Se andre gode forslag til grøntsagsspaghetti her: Grøntsagsspaghetti

Græskar-spaghetti - ungerne skovler den i sig! --> madbanditten.dk

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Græskar-spaghetti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. ÅÅÅÅrgh!!
    Jeg har lige lavet, svitsede græskarstrimlerne med rosmarin – lidt fløde og revet parmesan på de næsten møre græskarstrimler de sidste par minutter – ristede bacon stykker på toppen :-P

    Svar
    • Jeg tror, det bliver svært at så græskaret igennem spiralizeren. Med julienneskæreren river jeg den bare, indtil jeg når den bløde midte.

      Svar
  2. Perfekt, Jane. Benny på knap to år grovåd squashgetti den anden dag. Den skulle bare forklædes i noget sovs for at blive godkendt! Jeg er også altid i tvivl om hvad jeg skal stille op med græskar, men det her lyder jo ret så smart! Vi spiser nu stadig en del pasta, men det er bare rart at kunne afveksle, synes jeg.

    Svar