Det er ellers ikke, fordi der foregår ret meget eksperimenterende madlavning i mit køkken i øjeblikket. I stedet laver jeg mad til bogen MÆT & SLANK fra morgen til aften. Og det går heldigvis godt. Vi har to fotodage tilbage, og billederne er blevet virkelig flotte.
Ingredienser
- 200 g græskarpuré
- 100 g smør
- 2-3 spsk yaconsirup eller evt. Sukrin Gold
- 1 pose brunkagekrydderi fx fra Urtekram
Sådan gør du
- Opvarm græskarpuré, smør og yaconsirup i en kasserolle til kogepunktet og skru ned og lad den simre lidt.
- Rør brunkagekrydderiet ud heri. Lad simre 5-10 minutter.
- Lad massen afkøle og hæld den i en form beklædt med bagepapir. Stil i fryseren et par timer.
- Skær ud i firkanter, og du har nu græskar-fudge. De bør opbevares på frost og tages ud lidt før servering, så de kan tø lidt op og blive tyggevenlige. Ved opbevaring i køleskab bliver de lige vel bløde.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men forleden fik jeg lavet disse lækre is-fudge-stykker af en rest græskarpuré. Det er som at spise brunkagedej! Hvis der er andre end mig, der har haft den slags laster engang… ehreem…
Tak for ideen, den skal helt klart prøves 🎃
– også med andet frugtgrød / mos 🍓🍐
Godmorgen.
Jeg ved godt at opskriften på græskarfudge ikke er helt ny. Men jeg krydrede med lakridsrodspulver forleden?. Og så spiste vi en lille dessert igår inden sengetid:
Et par tern græskarfudge, 1 /2 dl fløde pisket til skum. Drys med lidt kanel og hakkede pekannødder.
Det var guf. Tænker at fudgen også ville gøre sig rigtig godt hvis man kunne hakke den i småstykker og blande den i vanilleis inden den tøede helt op.
Ej hvor lækkert! Det vil jeg have i baghovedet til græskarsæsonen :))
Dine græskaropskrifter ser super interessante ud. Men jeg er lidt forvirret, fordi det ser ud til at ingredienserne i din græskarpuré varierer :) Et sted blender du medkokosmælk, et andet sted med en blanding af appelsinsaft, banan og måske noget mere som jeg ikke kan huske. Hvilken udgave har du brugt i din fudge?
I fudgen bruger jeg græskarpuréen i det indlæg, jeg linker til. I samme indlæg er også en smoothie, hvor jeg også bruger græskarpuréen men i fudgen er det den rene græskarpuré, du skal bruge (græskar+kokosmælk)
Nøj, hvor er de lækre. Børnene godkendte dem straks som slik. Min mand som elsker fudge i den syndige udgave med sukker var også helt tilfreds.
Jeg havde tilsat lidt hakkede pistacienødder og det fungerede fint
Det ser lækkert ud, og skal prøves! Vi er gået helt i græskar-mode, og græskarpureen bruger jeg som basis i pandekager, som jeg synes smager virkelig godt sammen med både sødt og krydret!
…Og nu kan jeg jo så ærge mig over, at jeg bagte mit græskar med hvidløg, chili og andet stads i går, når jeg kunne have brugt resterne til DET HER!!! Suk. Må nok købe et mere. Min mave har råbt på græskartærte, siden sæsonen startede ;-)
Det kan du roligt ærgre dig over ;-)
Hvordan laver du selve pureen??
Sorry, der var fejl i linket. Har rettet det nu!
Hej Jane. Tak for en masse skønne ideer. Skal bestemt prøve dine fudge, men er ikke helt vild med brunkage-smagen. Har du evt andre ideer til varianter. Tænker evt. Lakridspulver….. Men smager det mon kraftigt nok, eller træder græskarsmagen måske igennem.
Elsker i øvrigt bagt græskar… Især hokaido…. Vi spiser det bare istedet for kartofler. Laver også mos af det, som også smager skønt
Jeg ser at Sukrin gold indeholder 99.2 g kulhydrat pr 100 g – hvordan kan det være lchf ? Jeg har noget Birkesød, som en gang blev anbefalet af Kærnesund folkene, det har næsten lige så mange kulhydrater, men det smager rigtig godt. Kan det bruges i stedet for ?
Kulhydraterne i sukrin optages ikke i kroppen og det har derfor et GI på 0. Du kan sagtens bruge birkesød men jeg tror, det påvirker blodsukkeret omtrent lige så meget som almindeligt sukker.
…. men kan man, uden det smuldre fra hinanden? :-)
Hilsen en madlogger, som ikke er på LCHF kost, men bare gerne vil prøve dine græskarfudge ;-)
Jamen, det ved jeg ikke. Jeg ville aldrig bruge et Milda-produkt. Hverken til fudge eller noget andet… :-/
Ser lækkert ud! Kan man erstatte fløden med milda 4% , eller en anden lavere fedtprocent end fuldfed 38% fløde?
Det synes jeg ville være en skidt idé ;)
Så har vi fået lavet en potion der står til køl, så fruen har noget når hun skal se Vild med dans.
Indtil videre ser det lovende ud. ;-)
Hej Jane
Så er der lavet en portion græskarfudge herhjemme også …
Jeg glæder mig, til det har stået længe nok i fryseren, til at blive skåret ud.
Jeg har dog lige et spørgsmål omkring bagt græskar. Hvad bruger du det til? Og vi snakker helt lavpraktisk her – spises det som tilbehør til noget? Til hvad? Koldt eller varmt?
Min erfaring omkring græskar ligger inden for de sidste 5 måneder, og den begrænser sig til suppe …
På forhånd tak for svar
Mette
Ja, suppe men også bare bagt i ovnen som tilbehør eller her som purée brugt i kager eller godter.
Nøj, hvor ser de lækre ud. De bør da næsten laves til Halloween :-)
Kh Kathe
Ser bare lækkert ud. Har de fleste ingredienser. Ved du om der (ud over det økologiske) er forskel på Dr. oetkers brunkagekrydderi og Urtekrams? Har nemlig kun førstnævnte liggende herhjemme. Jeg kan selvfølgelig også bare lave min egen blanding.
Det blev min egen krydderiblanding – dog uden allehånde som jeg ikke havde hjemme- appelsinpulver erstattet af appelsinsaft.
Kan næsten ikke vente til aftenskaffen:-)
NOM! Hvor ser det godt ud! :)
Hej Jane….
Hvor er det lækkert det hele :)
Jeg har lige investeret i Vita Biosa, Arctic-D Cod Liver Oil og Magnesium +300 men kan ikke rigtig finde ud af hvor meget af hver jeg skal tage hver dag – kan du hjælpe mig?
Synes også jeg har læst et sted, at hvis du ikke kan holdelækkersulten-heden ud, så napper du et olieshot… Er det Artic-D olien du tager der?
Tak for en fantastik blog, bog og alt andet du rører ved :)
Hej fra Kathrine
Jeg tager et lille glas (ca. ½ dl) Vita Biosa og 1-2 tsk fiskeolie. Magnesium tager jeg 1 tablet. Fiskeolien kan sagtens bruges til olieshot mod sukkertrang, men det bliver måske lidt dyrt. Her kan fx hørfrøolie også gøre det eller en skefuld kokosolie i kaffen/teen :-)
Mums.. det lyder lækkert og slet ikke så usundt som, desværre, fylder i min hverdag lige pt.. Så måske jeg skulle lave dem til at have stående :)
Glæder mig til at se din bog… den kommer lige år jeg skal i gang med lækker mad igen :) Bliver så skønt :)
Kh. Susan
Uh – de lyder og ser super-lækre ud! Hvordan ligger de i den strikse eller lette ende af “LCFH-skalaen”?
Det vil jeg også gerne vide – er egentlig gået uden om græskar, da de er ret søde…?
KH
– frk. sveske
P.S. Glæder mig til at møde dig senere i dag :-D
Iflg. madlog indeholder hokaidogræskar 4,8 g kh pr. 100 g.
Jeg glæder mig også til at hilse på senere i dag. Der er selvfølgelig bøvl med DSB efter stormvejret, så jeg håber, jeg kan komme frem uden problemer. De har suspenderet min pladsbillet, så måske skal jeg stå op fra KBH til Middelfart… Zzzzzzz…
Middelfart
Nej nej nej har skrevet forkert i kalenderen :(((((((
Har skrevet det i til næste uge ØV!!!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeejj!!!!
Tjah, det afhænger jo af hvad du i øvrigt spiser – eller hvor mange af disse ;-) Men generelt vil jeg sige, de godt kan få plads i den striks ende..
Kan alle slags græskar bruges? Jeg har en butternut liggende, som da lige kunne passe til sådan en omgang :)
Det tror jeg sagtens!