Græskar-cheesecake


Er du vild med pumpkin pie og cheesecake? Så prøv denne græskar-cheesecake, der forener de to.

Græskar cheesecake er en rigtig lækker efterårs- eller juledessert, krydret med muskat, kanel og ingefær. Den smager meget som den lækre græskartærte – Pumpkin Pie, som traditionelt spises til Halloween og Thanksgiving i USA. For et par år siden lavede jeg også brownie med græskar-cheesecake swirl, netop i forbindelse med Halloween. Men i denne opskrift får du altså en græskar-cheesecake, altså en cheesecake med pumpkin pie smag.

Græskar cheesecake

Græskar-cheesecake

Føj til favoritter Print Pin
med nøddebund og flødeskum
10
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Bund

Til servering

  • 1 dl fløde til flødeskum
  • evt. ristede hasselnødder eller karameliseret

Sådan gør du

  • Start gerne dagen før servering og start tidligt på dagen så græskarmosen kan nå at køle ned.
  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Skær græskarret i kvarte og skrab kernerne ud med en ske.
  • Læg græskarret på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 45 min til græskarret er helt mørt.
  • Skrab kødet ud med en ske og blend det med stavblenderen. Lad mosen køle af.

Bund

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Hak nødderne og bland dem sammen med smeltet smør og sukrin.
  • Fordel blandingen i en springform på 18-20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
  • Pres det godt sammen.
  • Bag bunden i ca. 15 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.

Cheesecakemasse

  • Skru ned for ovnen til 150 grader.
  • Pisk flødeosten med sukrin og tilsæt ét æg ad gangen.
  • Bland græskarmosen med krydderierne.
  • Rør lidt af flødeostemassen i græskarmosen og bland efterfølgende det hele sammen (ja, det er noget sjask men stol på processen 😅).
  • Hæld flødeostemassen over bunden.
  • Bag kagen i ca. 75 minutter til den kun blævrer en lille smule når man skubber til den.
  • Skær lige kanten fri fra springformen (ellers sprækker den når den sætter sig) og stil kagen på køl. Lad den sætte sig i mindst 6 timer, gerne til dagen efter.
  • Inden servering kan kagen pyntes med flødeskum og lidt nødder eller andet knas.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvornår er den færdig?

Selve cheesecake-massen er virkelig tynd når du hælder den i formen, og jeg må ærligt indrømme at jeg var i tvivl om den ville sætte sig. Men opskriften er testet med succes tre gange, så det fungerer altså. Som jeg skriver i opskriften “stol på processen”.

Kagen skal blot blævre en lille smule når du ryster med formen, stik evt. lige med en kniv, grill-spyd eller kødnål for at se om den er flydende eller færdigbagt. Dog skal den også have tid til at køle af og sætte sig i køleskabet. Gerne 6-8 timer før den serveres.

Cheesecake med græskar og varme krydderier

Jeg er ikke selv den store kagespiser men en af de kagesmage, jeg virkelig sætter stor pris på, er de varme krydderier som fra en god krydderkage fx. Og det er jo på mange måder det samme som Pumpkin pie smagen. I stedet for en smuldrende kage, kommer den lækre smag her i form af en lækker og cremet cheesecake.

Jeg kan ikke huske, om jeg har nævnt det, men jeg har et lidt lunkent forhold til cheesecakes. Eller havde. For da jeg for nogle år siden smagte en vaskeægte New York Cheesecake på et steakhouse i New York var jeg blæst væk over, hvor lækkert det var. Mine opskrifter på de forskellige cheesecakes, jeg har lavet, inkl. denne græskar-cheesecake, kommer jo slet ikke i nærheden af. Det er jeg nødt til at sige.

Græskar-cheesecake

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Græskar-cheesecake”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?