Er du vild med pumpkin pie og cheesecake? Så prøv denne græskar-cheesecake, der forener de to.
Græskar cheesecake er en rigtig lækker efterårs- eller juledessert, krydret med muskat, kanel og ingefær. Den smager meget som den lækre græskartærte – Pumpkin Pie, som traditionelt spises til Halloween og Thanksgiving i USA. For et par år siden lavede jeg også brownie med græskar-cheesecake swirl, netop i forbindelse med Halloween. Men i denne opskrift får du altså en græskar-cheesecake, altså en cheesecake med pumpkin pie smag.
Græskar-cheesecake
Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 700 g hokkaidogræskar
- 400 g flødeost naturel
- 2 æg
- 90 g sukrin gold
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt muskatnød
- 1 knsp havsalt
Bund
- 200 g nødder fx pekan, hasselnødder og mandler
- 2 spsk sukrin gold
- 100 g smeltet smør
Til servering
- 1 dl fløde til flødeskum
- evt. ristede hasselnødder eller karameliseret
Sådan gør du
- Start gerne dagen før servering og start tidligt på dagen så græskarmosen kan nå at køle ned.
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Skær græskarret i kvarte og skrab kernerne ud med en ske.
- Læg græskarret på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 45 min til græskarret er helt mørt.
- Skrab kødet ud med en ske og blend det med stavblenderen. Lad mosen køle af.
Bund
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Hak nødderne og bland dem sammen med smeltet smør og sukrin.
- Fordel blandingen i en springform på 18-20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
- Pres det godt sammen.
- Bag bunden i ca. 15 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
Cheesecakemasse
- Skru ned for ovnen til 150 grader.
- Pisk flødeosten med sukrin og tilsæt ét æg ad gangen.
- Bland græskarmosen med krydderierne.
- Rør lidt af flødeostemassen i græskarmosen og bland efterfølgende det hele sammen (ja, det er noget sjask men stol på processen 😅).
- Hæld flødeostemassen over bunden.
- Bag kagen i ca. 75 minutter til den kun blævrer en lille smule når man skubber til den.
- Skær lige kanten fri fra springformen (ellers sprækker den når den sætter sig) og stil kagen på køl. Lad den sætte sig i mindst 6 timer, gerne til dagen efter.
- Inden servering kan kagen pyntes med flødeskum og lidt nødder eller andet knas.

Hvornår er den færdig?
Selve cheesecake-massen er virkelig tynd når du hælder den i formen, og jeg må ærligt indrømme at jeg var i tvivl om den ville sætte sig. Men opskriften er testet med succes tre gange, så det fungerer altså. Som jeg skriver i opskriften “stol på processen”.
Kagen skal blot blævre en lille smule når du ryster med formen, stik evt. lige med en kniv, grill-spyd eller kødnål for at se om den er flydende eller færdigbagt. Dog skal den også have tid til at køle af og sætte sig i køleskabet. Gerne 6-8 timer før den serveres.
Cheesecake med græskar og varme krydderier
Jeg er ikke selv den store kagespiser men en af de kagesmage, jeg virkelig sætter stor pris på, er de varme krydderier som fra en god krydderkage fx. Og det er jo på mange måder det samme som Pumpkin pie smagen. I stedet for en smuldrende kage, kommer den lækre smag her i form af en lækker og cremet cheesecake.
Jeg kan ikke huske, om jeg har nævnt det, men jeg har et lidt lunkent forhold til cheesecakes. Eller havde. For da jeg for nogle år siden smagte en vaskeægte New York Cheesecake på et steakhouse i New York var jeg blæst væk over, hvor lækkert det var. Mine opskrifter på de forskellige cheesecakes, jeg har lavet, inkl. denne græskar-cheesecake, kommer jo slet ikke i nærheden af. Det er jeg nødt til at sige.
0 kommentarer til “Græskar-cheesecake”