Græskar-bacon-vafler


Disse græskar-bacon-vafler er noget af det lækreste, jeg har lavet længe. Den sødlige smag fra butternut squash sammen med den salte smag fra bacon er uimodståelig. Og hvis du ikke kan se baconen, er det, fordi den er inde i selve vaflerne.

Da de primært består af græskar og æg, er de blødere end andre vafler. Jeg har spist dem som en del af tilbehør til anden mad og som bund under mine spejlæg. Yum!

Græskar-bacon-vafler glutenfri og mælkefri

Græskar-bacon-vafler

Føj til favoritter Print Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Steg bacon sprødt på en pande. Læg skiverne på køkkenrulle til afdrypning og hæld restfedtet i en lille skål.
  • Når baconskiverne er helt afkølede, hakker du dem fint med en kniv.
  • Skær halsen af butternut squash og skær skrællen af. Riv kødet på rivejernet.
  • Knug evt. væske ud af det revede butternut squash. Hæld i en skål.
  • Hak løg og hæld i skålen sammen med æg, knust bacon og salt. Rør rundt.
  • Opvarm vaffeljernet. Smør underpladen med baconfedtet og bag vaflerne heri. I mit vaffeljern skal de have ret længe, 5-6 minutter. Let dem fra vaffeljernet med to gafler og fortsæt til der ikke er mere dej.
  • Lad vaflerne afkøle og opbevar i køleskab eller fryser med mellemlægspapir imellem. Lun i brødrister inden spisning.

Noter

Vaffeldejen afgiver noget væske og er ret våd. Det er ok. Bare rør rundt i den inden du tager en skefuld og putter på vaffeljernet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vafler med græskar og bacon

Jeg har brugt butternut squash, for den er fastere og nemmere at rive. For ja, dejen består bare af revet græskar, lidt løg, æg og sprødstegt bacon. Bacon stegte jeg først på panden og knuste/hakkede det med en kniv. Baconfedtet brugte jeg til at pensle på vaffeljernets plade, så de stegte i det lækre baconfedt.

Da der ikke er andet i, er denne opskrift derfor både mælkefri og glutenfri og selvfølgelig Low Carb. Da græskar er hovedingrediensen, er der ikke så meget protein i som i mine øvrige vafler, så protein skal du spise til for et komplet måltid.

Find flere vaffelopskrifter her

Græskar-bacon-vafler glutenfri og mælkefri

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Græskar-bacon-vafler”

    • Yes til frysning og de kan spises indtil der er synligt mug på. Det er min modus operandi for at vurdere holdbarhed.

      Svar
    • Indtil videre har jeg spist den sammen med mine morgenæg, haft dem på bordet til en brunch og spist dem som tilbehør en dag til aftensmaden.

      Svar