Disse græskar-bacon-vafler er noget af det lækreste, jeg har lavet længe. Den sødlige smag fra butternut squash sammen med den salte smag fra bacon er uimodståelig. Og hvis du ikke kan se baconen, er det, fordi den er inde i selve vaflerne.
Da de primært består af græskar og æg, er de blødere end andre vafler. Jeg har spist dem som en del af tilbehør til anden mad og som bund under mine spejlæg. Yum!
Ingredienser
- 50 g bacon
- 400 g butternut squash
- 25 g løg
- 3 æg
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Steg bacon sprødt på en pande. Læg skiverne på køkkenrulle til afdrypning og hæld restfedtet i en lille skål.
- Når baconskiverne er helt afkølede, hakker du dem fint med en kniv.
- Skær halsen af butternut squash og skær skrællen af. Riv kødet på rivejernet.
- Knug evt. væske ud af det revede butternut squash. Hæld i en skål.
- Hak løg og hæld i skålen sammen med æg, knust bacon og salt. Rør rundt.
- Opvarm vaffeljernet. Smør underpladen med baconfedtet og bag vaflerne heri. I mit vaffeljern skal de have ret længe, 5-6 minutter. Let dem fra vaffeljernet med to gafler og fortsæt til der ikke er mere dej.
- Lad vaflerne afkøle og opbevar i køleskab eller fryser med mellemlægspapir imellem. Lun i brødrister inden spisning.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vafler med græskar og bacon
Jeg har brugt butternut squash, for den er fastere og nemmere at rive. For ja, dejen består bare af revet græskar, lidt løg, æg og sprødstegt bacon. Bacon stegte jeg først på panden og knuste/hakkede det med en kniv. Baconfedtet brugte jeg til at pensle på vaffeljernets plade, så de stegte i det lækre baconfedt.
Da der ikke er andet i, er denne opskrift derfor både mælkefri og glutenfri og selvfølgelig Low Carb. Da græskar er hovedingrediensen, er der ikke så meget protein i som i mine øvrige vafler, så protein skal du spise til for et komplet måltid.
Find flere vaffelopskrifter her
Jeg glæder mig til at prøve vaflerne 😊 hvad spiser du til?
Indtil videre har jeg spist den sammen med mine morgenæg, haft dem på bordet til en brunch og spist dem som tilbehør en dag til aftensmaden.