Græsk yoghurt med bær og nødder


Græsk yoghurt med bær og nødder er favoritmorgenmaden hos alle nybegyndere på Low Carb. Det virker så velkendt at spise morgenmad af en skål og det er mere til at overskue end de tunge retter med æg og kød. Lad os kigge på hvordan den klarer sig og hvordan du kan bruge den klogt. Læs mere under opskriften.

Græsk yoghurt med bær og nødder

Græsk yoghurt med bær og nødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rør yoghurten med vaniljepulver.
 • Top med bær og ristede nødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Er græsk yoghurt god Low Carb morgenmad?

Den smager i hvert fald godt. Ingen tvivl om det. Den fede 10% græske yoghurt er jo et sublimt lækkert produkt og de søde bær og de knasende nødder fungerer bare så godt på. Så vurderet på smag: Yes, den er super.

Sammenlignet med en skål havregryn eller en en frugtyoghurt med mysli er vi bestemt også i den Low Carb og blodsukkerstabiliserende ende. Så langt så godt, ikke?

Tag et kig på opskriften og læs med nedenunder, hvis du vil have de MINDRE GODE ting også…

Ulemperne ved yoghurt til morgenmad

Ulempen ses jo i energiberegningen. Det er en pæn portion kulhydrater, du får ved sådan en portion. Og en pæn portion kalorier. Og ikke særligt meget protein.

Taler vi vægttab, er det ikke den bedste sammensætning. Her vil du gerne gå efter højt proteinindtag og lavt kulhydratindtag. Det vil give dig mere mæthed og flere næringsstoffer. Du vil være mæt længere og derfor samlet set spise mindre resten af dagen. Det er ganske veldokumenteret i den videnskabelige litteratur.

Kulhydratindtaget er også for højt til Keto. Her bruger du næsten hele dagens ration i morgenmåltidet. Det gør det svært at lykkes med at holde dig under 20 g.

Hvordan gør du græsk yoghurt bedre?

Optimalt bliver det aldrig, men du kan gøre den bedre ved at tilføje to kogte æg til. Det vil i tilgift give et højt kalorieindtag, men er målet fx vægtvedligehold eller muskeltilvækst kan det sagtens være en strategi.

Er målet ikke at spise en kæmpe portion kalorier fra morgenstunden, vil du måske gerne sætte fedtprocenten på yoghurten ned til 2% eller vælge skyr i stedet. Så vil du lande mere fornuftigt kaloriemæssigt sammen med æggene.

Selv bruger jeg den sådan, at jeg spiser den en gang imellem. Pyt med at ikke alle måltider er optimale. Er størstedelen af måltiderne på linje med det, vi ønsker at opnå, betyder det ingenting, at vi prioriterer nydelse over sammensætning en gang imellem.

Men at spise skyr eller græsk yoghurt med bær og nødder og være uvillig til at indse, at det er grunden til, at vægten står stille eller bevæger sig stædigt langsomt er fjollet. Don’t be that person.

Er græsk yoghurt Keto?

Bare for at sætte en lille streg under. Nej, denne morgenmad er ikke velegnet på Keto, og den er heller ikke til dig, der gerne vil ned i vægt. I hvert fald ikke på daglig basis.

Er skyr bedre end græsk yoghurt?

Dette er også et interessant spørgsmål. Skyr er jo et interessant produkt, idet det er superrigt på protein, hvilket er godt, især for dem, der har problemer med at spise nok protein.

I modsætning til den fede græske yoghurt, er den jo fedtfattig og det betyder at konsistensen er tør og smagen sur. Derfor vil du formentlig putte mere frugt/sødning på og derved stiger kulhydratindholdet.

Mætter den bedre? Måske er det individuelt. Jeg bliver ikke mæt af nogle af delene. Tværtimod er jeg mere sulten resten af dagen, end hvis jeg havde spist æg, kød, grønt, som er min vante morgenmad. Det er bl.a. derfor jeg ikke spiser det så tit.

Low Carb morgenmad - Græsk yoghurt med bær og nødder

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Græsk yoghurt med bær og nødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tænker………….. Ikke lige nu – nu er jeg på keto og de næste mange måneder – men måske et tidspunkt efter dette…. et Low Carb tidspunkt/periode…. :-) ………… kunne man med fordel lave sin egen yoghurt af kokosmælk? Ser lige på kokosmælken, at den indeholder 3 g kulhydrat pr. 100 g (svarende til 2 g tilgængeligt sukker). Men det er måske alligevel det samme.. For man spiser nok mere end 100 g yoghurt.

  Så kunne man – for at så smagen og nydelsen – spise måske 100 g kokosyoghurt med en smule bær og så noget andet, fx æg, som du foreslår..?

  Havde lige købt en yoghurtmaskine og brugt den én gang, da jeg blev sat på keto :-)

  Svar
  • Hej June
   Du kan godt lave yoghurt af kokosmælk. Udfordringen med det (synes jeg) er, at det smager dårligt og det desuden slet intet protein indeholder. Men altså smag er jo forskellig og proteinet kan man jo hente ind på andet, hvis det er vigtigt med yoghurten.

   Svar
   • Tak for svar :-)

    Nåh, nej, det er da rigtigt, det med protein.., havde kun fokuseret på kulhydrat.. kun 1 g protein pr. 100 g!!!

    Alt afhængigt af kokosmælke-typen ~ smag.. Nogle smager mindre af kokos end andre. Jeg brugte den fra Cosmoveda.

    Nå….. det her gemmer jeg, til jeg måske en dag er på LowCarb i st. f. keto.. :-)

    Svar