Græsk squash med feta og mynte er super simpelt og super lækkert! Du kan grille squash på både pande eller grill, eller til nøds i ovnen, hvor du dog så naturligvis mister noget af den lækre grillsmag.
Jeg har givet salaten et græsk islæt og drysset lidt græsk krydderi på den lune salat. Krydderiet består af tørret basilikum, løgpulver, hvidløgspulver, oregano, dild, rosmarin, timian og salt og peber. Du kan finde en opskrift lige her: Græsk krydderiblanding. Det smager virkelig dejlig sammen med den ægte feta. Hvis du ikke bryder dig om rigtig feta lavet af fåre- og gedemælk, kan du også sagtens bruge salattern eller hvid blød ost.
Græsk squash med feta og mynte
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 600 g squash
- 4 spsk olivenolie
- 0,5 tsk tørret mynte
- 3 spsk græsk krydderi
- 100 g feta eller salatost
- frisk oregano
Sådan gør du
- Skær bund og top af hver squash og halver dem på den lange side. Skær hver halvdel i 3-4 stænger på den langel ed. Halver evt. de lange stænger, så de er nemmere at håndtere.
- Pensl squashen med olie og drys med græsk krydderi.
- Opvarm en grillpande eller grillen og steg squashstængerne på alle sider, så de er møre og har fået lidt farve.
- Anret den grillede squash på et fad og drys med feta og evt. frisk oregano
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grillet squash som tilbehør
Er du så heldig at have squash i haven, er det helt oplagt at lave denne opskrift.
De grillede squash vil være fantastisk tilbehør til fx græske frikadeller med tzatziki eller græske kødboller på grillspyd sammen med tomatsalt eller en græsk salat.
Og hvis du serverer en klat af den gode tzatziki til, hører du ingen klager herfra :)
👌 fantastisk