Græsk salat bliver man aldrig rigtig træt af, vel? Den fede salte feta, de sprøde, næsten sødlige grøntsager, olivenolien, de sorte oliven. Mere skal der ikke til, før man pludselig finder sig selv i færd med at søge på Momondo efter en flybillet til Kreta.
Ingredienser
- 400 g agurk
- 200 g tomater
- 100 g rød peberfrugt
- 40 g rødløg
- 100 g feta
- 80 g sorte oliven
- tørret oregano
- 4 spsk olivenolie til servering
- 1 øko-citron i citronbåde til at presse over
- salt
Sådan gør du
- Skær alle grøntsager i mundrette bidder og bland dem i en skål. Vend dem evt. med lidt salt og lidt tørret oregano.
- Skær eller smuldr feta over salaten og drys oliven over også. Drys lidt tørret oregano over til sidst.
- Server med olivenolie, citronbåde og salt.
- Server meget gerne tzatziki til også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Græsk salat er som smagen af sommerferie
Ej pjat, græsk salat kan man jo heldigvis lave nemt herhjemme og det er jo så godt på trods af at den er så enkel. Der skal så lidt til for at gøre det til en verdensklasse salat.
En god feta er fx et must. Og her taler jeg ikke salattern lavet af skyr eller andre skøre påfund. God feta. Gerne med ged i (jo!).
Eller faktisk er jeg en lille rebel og bruger ofte den der middelhavsost i de blå firkantede kartoner. Puck, hedder den vist. For pokker, den smager godt altså. Den er så blød og cremet, at jeg helt uden at blinke går på kompromis med både ged og øko-ønsker. Men lad os holde det mellem os, ikke?
Og så skal en græsk salat serveres med en god olivenolie til høflig selvbetjening og gerne lidt citronsaft også. Et drys tørret oregano over gør også en stor forskel.
Græsk salat – fantastisk tilbehør
Det gode ved en græsk salat er også, at den kan spises som tilbehør til cirka alt kød, men også at den kan spises som et fuldt måltid i sig selv.
Især her i hedebølgen fungerer det godt for mig med de lettere måltider til fx frokost.
Er det aftensmad, er græsk salat skønt tilbehør til fx souvlaki (kyllingespyd med græsk marinade) eller de græske frikadeller. Og så skal der selvfølgelig tzatziki til. I store mængder.
Åh det er godt, græsk salat. Og ja, har tit den blokfeta Puck i køleren om sommeren . Lavede lidt a la hvad er i køleskabet – salat af agurk, feta, rødløgrødløg, tomat og nektarin med en sjat olivenolie. Perfekt i varmen. Nu står iskaffen og brygger i nat så jeg kan få et glas i morgen efter arbejde ??
Ej hvor lækkert med nektarin i også! Og perfekt med iskaffen her i varmen. Den er også på menuen hver dag herhjemme :)