Græsk grillet blomkål med feta og urter er simpelt og lækkert. Godt nok kan jeg ikke lige huske at have fået serveret meget blomkål i Grækenland, så denne er måske mere blomkål i græske klæder. Det græske køkken er jo så fantastisk, det er et af mine foretrukne, tror jeg. Og her blandet den gode blomkål med de gode græske smage.
Kød til grillet blomkål
De grillede blomkål med feta kunne være helt oplagte at spise sammen med de græske kebabspyd, jeg udgav opskriften på forleden. Hold op, et lækkert måltid, det kune blive.
Men denne kunne også være lækker sammen med helt simpelt kød som fx en mør svinemørbrad eller roastbeef eller måske en hel kylling (evt. fra airfryeren)
Græsk grillet blomkål
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g blomkål
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Havsalt
- friskkværnet peber
- dild samt gerne også oregano og mynte
- 1 citron saft + skal
- 100 g feta
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys olivenolie, hvidløgspulver, oregano, salt og peber over og bland det godt sammen.
I ovn
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Sæt pladen i ovnen i 20-30 minutter til blomkålen er mør og har fået lidt farve.
I airfryer
- Læg blomkålen i airfryerens skuffe og giv den ca. 20 minutter ved 180 grader. Ryst den gerne en gang undervejs.
Servering
- Anret blomkålen på et fad og drys citronsaft + skal, krydderurter og feta over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mere tilbehør til græsk mad
Hvis du skal diske op med en lækker græsk middag, så skal der jo selvfølgelig tzatziki på bordet. Den kommer du ikke udenom. En græsk salat er også altid godt og skal det være lidt ekstra fancy, er denne squashsalat med mynte og feta super lækker.
Det her, sammen med de græske kebabspyd, var kongefrokost!
Ej så lækkert!!