Græsk farsbrød med tomatsalat


Denne opskrift på græsk farsbrød er spækfyldt med urter og feta og det giver en dejlig græsk-inspireret smag. Farsbrød er ellers ikke lige sådan min livret, vil jeg gerne indrømme, men her, hvor den har fået et græsk twist, synes jeg, det blev en dejlig servering.

For at give farsbrødet en smule struktur, har jeg blandet lidt flæskesværs-rasp i. Vil du gerne undgå flæskesvær, kan du udelade det, eller du kan bruge nødder, som jeg har brugt min mere traditionelle farsbrøds-opskrift.

Græsk farsbrød med friske krydderurter, feta og spinat

Græsk farsbrød

Føj til favoritter Print Pin
med friske krydderurter, feta og spinat
4
|
40 minutter

Ingredienser

Tomatsalat med sorte oliven

  • 600 g tomater gerne i forskellige farver
  • 60 g sorte oliven
  • Olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Steg spinaten på en pande til den er faldet sammen. Hæld overskydende vand fra og hak spinaten groft.
  • Bland kødet med krydderier, krydderurter, rasp og spinat.
  • Bræk fetaen i mindre stykker og bland den forsigtigt med kødet.
  • Form farsen til et farsbrød og læg det i et ovnfast fad.
  • Pensl farsbrødet med lidt olivenolie og bag i ca. 30 minutter til kødet er akkurat gennemstegt.
  • Server fx med en let tomatsalat og en god klat tzatziki for en let og lækker forårs/sommermenu.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Farsbrød med græske krydderier

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker det græske køkken. Få ting siger sommer som at man kan slippe afsted med at servere en let tomatsalat og lidt tzatziki som tilbehør. Tzatzikien laver jeg dog altid i en stor portion. Den bliver jo kun bedre af at blive opbevaret i køleskabet i flere dage. Ved jeg, at jeg skal spise den over flere dage, skruer jeg lidt ned for hvidløget. Den bliver jo stærkere for hver dag.

Vil du have flere grøntsager til, kan lidt broccolifritter være en fin tilføjelse.

Mit græske farsbrød smager i øvrigt dejligt koldt også, så har du rester, gør de sig glimrende i madpakken.

Græsk farsbrød med friske krydderurter, feta og spinat

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Græsk farsbrød med tomatsalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Elsker når der er rig mulighed for at freestyle med de krydderier og urter, man nu har. Jeg har lige rørt farsen af 1/2 okse og 1/2 svin. Dobbelt portion, dvs aftensmaden og madpakken er i hus de næste 2-3 dage 😁 Afhængig af hvor sulten jeg er. Tilbehøret blir tomatsalat den ene dag og en kold bønnesalat med soltørrede tomater den næste dag. Med resten af fetaen på toppen. Når man kun laver mad til én, kan det sommetider være svært at få brugt alle de indkøbte ingredienser, til de lidt mere spændende / krævende af dine opskrifter. Men det er så her freestylingen kommer ind i billedet 😁 Og nu vil jeg rive en agurk til tzatzikien 🤤🤤🤤
    Glæder mig til maden står på bordet om nogle timer 🤗

    Svar