Denne opskrift på græsk farsbrød er spækfyldt med urter og feta og det giver en dejlig græsk-inspireret smag. Farsbrød er ellers ikke lige sådan min livret, vil jeg gerne indrømme, men her, hvor den har fået et græsk twist, synes jeg, det blev en dejlig servering.
For at give farsbrødet en smule struktur, har jeg blandet lidt flæskesværs-rasp i. Vil du gerne undgå flæskesvær, kan du udelade det, eller du kan bruge nødder, som jeg har brugt min mere traditionelle farsbrøds-opskrift.

Græsk farsbrød
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 500 g hakket svinekød kan også være lam eller oksekød
- 1 dl flæskesvær som rasp, kan udelades
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 håndfuld bredbladet persille hakket
- 2 spsk frisk dild hakket
- 1 tsk frisk basilikum hakket
- 2 spsk frisk mynte hakket
- 1 tsk tørret merian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk koriander
- 100 g feta
- 100 g frisk spinat fx babyspinat
- salt og friskkværnet peber
Tomatsalat med sorte oliven
- 600 g tomater gerne i forskellige farver
- 60 g sorte oliven
- Olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk Tzatziki
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Steg spinaten på en pande til den er faldet sammen. Hæld overskydende vand fra og hak spinaten groft.
- Bland kødet med krydderier, krydderurter, rasp og spinat.
- Bræk fetaen i mindre stykker og bland den forsigtigt med kødet.
- Form farsen til et farsbrød og læg det i et ovnfast fad.
- Pensl farsbrødet med lidt olivenolie og bag i ca. 30 minutter til kødet er akkurat gennemstegt.
- Server fx med en let tomatsalat og en god klat tzatziki for en let og lækker forårs/sommermenu.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Farsbrød med græske krydderier
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker det græske køkken. Få ting siger sommer som at man kan slippe afsted med at servere en let tomatsalat og lidt tzatziki som tilbehør. Tzatzikien laver jeg dog altid i en stor portion. Den bliver jo kun bedre af at blive opbevaret i køleskabet i flere dage. Ved jeg, at jeg skal spise den over flere dage, skruer jeg lidt ned for hvidløget. Den bliver jo stærkere for hver dag.
Vil du have flere grøntsager til, kan lidt broccolifritter være en fin tilføjelse.
Mit græske farsbrød smager i øvrigt dejligt koldt også, så har du rester, gør de sig glimrende i madpakken.
Elsker når der er rig mulighed for at freestyle med de krydderier og urter, man nu har. Jeg har lige rørt farsen af 1/2 okse og 1/2 svin. Dobbelt portion, dvs aftensmaden og madpakken er i hus de næste 2-3 dage 😁 Afhængig af hvor sulten jeg er. Tilbehøret blir tomatsalat den ene dag og en kold bønnesalat med soltørrede tomater den næste dag. Med resten af fetaen på toppen. Når man kun laver mad til én, kan det sommetider være svært at få brugt alle de indkøbte ingredienser, til de lidt mere spændende / krævende af dine opskrifter. Men det er så her freestylingen kommer ind i billedet 😁 Og nu vil jeg rive en agurk til tzatzikien 🤤🤤🤤
Glæder mig til maden står på bordet om nogle timer 🤗
Ej så godt! Så har du nem og lækker mad til nogle dage❤️