Gør det nemt at spise grøntsager!


Hvilke grøntsager de nemmeste at få spist? Dem, man får serveret! Måske har du bemærket forskellen i dit grønt-indtag de dage, hvor det består af en hurtig peberfrugt og lidt agurk skåret i stave og så de dage, hvor du mødes med lækre blandede råkostsalater med 2-3 forskellige slags grøntsager i. Hos mig er den forskel helt tydelig! Jeg tygger mig lidt modvilligt igennem de kedelige grøntsagsstave, som gudhjælpemig også tit finder vej til spisebordet herhjemme. Men det er mere for syns skyld end for fornøjelsens skyld.

Food prep – Forbered dine grøntsager

Når jeg så mander mig op til at lave en lækker råkostsalat eller grøntsagsret, fordobler jeg nemt mængden af grøntsager, jeg skovler indenbords, uden egentlig at tænke over det. Og så får man tilmed en meget bedre følelsen i kroppen, når man giver den noget groft grønt at arbejde med  og ikke kun det der var “vand-grønt”. Synes jeg…

Food prep – genialt i en travl hverdag

Før jeg blev selvstændig, havde jeg et travlt fuldtidsjob. Det betød, at alting på hjemmefronten skulle planlægges minutiøst for at køre smurt. Så hver weekend brugte jeg en halv til en hel time på at snitte diverse grøntsager, som jeg opbevarede i køleskabet i lukkede beholdere. På den måde kunne jeg lynhurtigt bikse noget hurtigt grønt sammen, og jeg havde altid noget snittet grønt til at skjule i kødsovs, farsretter eller sovse. Smart.

Da jeg så begyndte at arbejde hjemme, var der jo ingen grund til at bruge tid på det i weekenden længere. Det kunne jeg da snildt få passet ind i en pause i arbejdet herhjemme. Hvor mange gange tror I, jeg lige har taget en times snitteri i en arbejdspause siden? NUL! Ikke én eneste gang. Og det er såmænd heller ikke, fordi jeg har fået mere tid foræret i tidsrummet mellem at vi kommer hjem fra fritter kl. 16.30-16.45 til kl. 17.30, hvor vi spiser aftensmad.

For at gøre en kort historie lang, gik jeg i køkkenet i weekenden og snittede. Frem med foodprocessoren og så snittede jeg ellers knoldselleri, rødkål, gulerødder, hvidkål og blomkål. Fannnerme i orden at have i køleskabet!

grøntsager

Spar tid og opvask

Når man snitter sine grøntsager på en gang, så slipper man for det første for at skulle vaske sin foodprocessor af efter hver gang. Og det i sig selv er jo win! For det andet får man en fornemmelse af, hvor meget grønt ens familie faktisk tygger sig igennem – og det er ret meget! Og sidst men ikke mindst får man en fornemmelse af, hvor meget mad, der er i et enkelt kålhoved.

Er du tovlig, der er jo mad til flere dage i sådan et! Og det er jo værd at blive mindet om, hvis økonomien er lidt trang.

grøntsager

Med sådan en omgang grønt kan man nemt og hurtigt trylle sådan en middag her på bordet: Ovnbagt laks, rodfrugtrösti og en lækker råkost.  Effektiv arbejdstid: 15-20 minutter.

Aftensmad LCHF

PS: Jo! Knoldselleri og gulerødder vokser under jorden og er altså ikke “ovenjordsgrøntsager”, som man ellers spiser flest af på LCHF. Her i huset spiser vi dog for det meste liberal LCHF og er ikke bange for at invitere rodfrugterne ind i varmen. 

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

46 kommentarer til “Gør det nemt at spise grøntsager!”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane,
  Hvad er det for en foodprocessor du har, som kan snitte så fint og varieret? Jeg overvejer at betale et køkkenmenneske bare til at snitte kål fordi mine arme snart at blytunge, men måske en foodprocessor kunne gøre det i første omgang :-)
  Venligst
  Janni (og tak for al din inspiration)

  Svar
 2. Inspireret af blomkålsris og deslige er jeg begyndt at rive eller food-processe broccoli og hvidkål og så videre. Det er lidt nemmere at styre i en madpakke en snittet kål og lidt nemmere at komme op på nogen hæderlige og mættende mængder af stadset. Fx synes jeg en klassisk hvidkålsråkost eller variationer bliver meget mere lækker af at hvidkålen er fintrevet og de andre grønne sager skåret i små tern. Broccolien spiser jeg også rub og stub af når den har været en tur gennem det fine rivejern på foodprocesseren… også stokken og det der tykkere skal. Super nem måde at få et skud grove grøntsager på og så suppleret med en fed dressing mayo eller whatever så kører det bare til de nemme madpakker.

  Svar
  • Ja super god pointe! Det er så rart at finde måder, som gør det nemmere at få skovlet de grøntsager ind :)

   Svar
 3. HejHej. Tusind tak for en masse TILTRÆNGT(!) inspiration <3 Jeg har et spørgsmål til opbevaringen, jeg har altid brugt/lært at opbevare i vand. I hvert fald rodfrugterne. Er det helt forkert? Hvad er bedst? På forhånd tak :)

  Svar
  • Jeg ved ikke, om der er noget rigtigt og forkert. Mine rodfrugter holder sig fint friske i lufttæt beholder. Men gulerodsstave fx sætter jeg tit i vand.

   Svar
 4. Al din mad ser bare så overlækker ud :-)
  Hvordan snitter du din hvidkål/rødkål?? Er det bare med den snitter der laver skiver??

  Svar