Gomadressing er dressingen, der får alt til at smage godt. Ja alt. Sæt den sammen med et fad med grøntsager og alle grøntsagerne er væk før du får set dig om. Den virker også på børn (og mænd). Tro mig.
Ingredienser
- 2 spsk tahin
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri Tamari
- 2 spsk risvineddike
- 1 tsk miso
- 2 tsk sødning fx Sukrin Gold
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk mayonnaise
- 0,5-1 dl vand
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen, fx med en stavblender.
- Smag til.
- Hæld på glas og opbevar i køleskab eller server direkte i en skål sammen med et fad med grønt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Gomadressing – skøn og velsmagende dip
Du har sikkert smagt den på sushi-restauranter som Sticks’n’Sushi. Nu kan du lave den selv derhjemme med denne opskrift og måske servere den til den lækre Sushi med blomkålsris.
Du kan både bruge den som dressing, du drypper over salater eller råkost eller som dip til rå eller tilberedte grøntsager. Prøv den fx på bagte broccolifritter eller over ovnbagte blomkål. Så lækkert også.
Jeg har altid tænkt at gomadressing må være fyldt med sukker for at kunne smage så godt, men da jeg lavede den selv, fandt jeg, at den faktisk kun behøvede en smule sødme for at få den lækre, komplekse smag. Hvordan det står til på restauranterne, tør jeg dog ikke love.
En anden opskrift i samme genre, som virkelig også smager godt, er Miso-dressingen. Mange af ingredienserne går igen, så du kan teste begge opskrifter og se hvilken du bedst kan lide.
Pragtfuld. Lavede den som anvist til 3 dl., hvor jeg dog kun kom en halv dl vand i, i stedet for de 0,75.
I stedet for risvinedd.: halvdel hvidvin + halvdel æbledcideredd., ingen sødning/sukrin
men ristede sesam som topping.
Den smager virkelig godt, savner dog sesamfrøene, som jeg vil tilføje. Tror du de behøver at blive ristet, eller?
Ja jeg tror, jeg ville riste dem. Jeg synes, det giver den mest formidable smag.
👍
Ser ud som en opskrift der skal prøves!! :-)
Hvor længe kan sådan en pose Miso holde sig, efter at den er åbnet?
Jeg har prøvet med hvidvinseddike og det smager helt fint.
Kan jeg bruge hvidvinseddike, hvis ikke jeg lige har risvineddike i huset, eller vil det give en forkert smag?
Godt spørgsmål. Jeg tænker umiddelbart at det er den bedste erstatning. Jeg tør ikke sige om det vil have stor betydning for smagen.
Skal der virkelig 1 dl vand i? Den blev meget flydende, så jeg endte med en stor portion, da jeg kom ekstra af alt andet i.
Åh var det for meget? Jeg målte det ikke og hældte bare i og sjussede mig frem til at det var ca. 1 dl…
Det var også dumt af mig, at hælde det hele i på en gang. Jeg har noteret, at jeg næste gang skal justerer med vand :-)
Den er skrevet bag øret – tak for inspiration :)