Golden Milk – varmende drik med gurkemeje og ingefær


Det er få nye og “hypede” drikke, der har taget mig så meget med storm som Golden Milk. Jeg er helt vild med det. Jeg drikker det hver morgen, hvis jeg gerne vil skære ned på kaffen, eller hvis jeg har en eftermiddag eller aften, hvor jeg synes, jeg trænger til et eller andet, drikker jeg en kop mere.

Det har jeg gjort i over en måned nu, og det synes jeg kvalificerer til at dele opskriften med jer.

Golden Milk - a delicious blend of spices to make this warming and anti-inflammatory drink with turmeric and ginger. Recipe here:

Golden Milk

4 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Varmende, antiinflammatorisk drik med gurkemeje og ingefær
1
|
5 min

Ingredienser

 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1 tsk kanel
 • 0,25 tsk friskkværnet peber
 • 1 nip cayennepeber
 • 1 nip stødt muskatnød kan udelades
 • 1 nip allehånde kan udelades
 • 2,5 dl kogende vand
 • 1 spsk fløde eller kokosmælk
 • 1 tsk kokosolie kan udelades

Sådan gør du

 • Hæld alle krydderierne i en stor tekop og hæld kogende vand over. Rør rundt.
 • Tilsæt fløde og evt. kokosolie og se, hvordan drikken nu bliver som gul mælk. Drik.
 • Krydderierne vil samle sig som bundfald, som du enten kan drikke eller lade være.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad pokker er Golden Milk?

Golden Milk er en varmende drik med bl.a. ingefær og gurkemeje. Ligesom karry er et blandingskrydderi, hvor der findes tusindvis af forskellige blandinger, findes der også næsten lige så mange Golden Milk-opskrifter, som der findes mennesker. Jeg har eksperimenteret med mange forskellige, før jeg er landet på min foretrukne.

Jeg startede med en version, der indeholdt bukkehornsfrø, og den smagte faktisk dejligt men var 1) en “salt” drik, og jeg har rigeligt med salte drikke i min kyllingebouillon og 2) når jeg trænede eller svedte, så lugtede jeg helt vildt af karry. Ja, undskyld mig, men det var sgu for mærkeligt!

I stedet legede jeg videre med krydderierne og fandt ud af, at jeg hellere ville have min Golden Milk uden bukkehornsfrø og med mere “chai-agtig” smag.

Min er dog stærk i forhold til en almindelig chai. Ret stærk faktisk, og den brænder godt i hele kroppen. Den sætter også maven gevaldigt i gang, kan jeg afsløre, så star evt. lidt forsigtigt og trap op!

Hvorfor drikke den?

Jeg tror, mange drikker den for at få mere gurkemeje indenbords. Gurkemeje har, som du ved, en række anti-inflammatoriske egenskaber, og det samme har ingefær. Mængden, man skal indtage af dem, for at opnå disse effekter er dog store men det ændrer jo ikke på, at de samtidig smager skønt.

Jeg drikker den mest, fordi den smager godt, giver mig varmen i hele kroppen og så har den hjulpet til at nedsætte mit koffeinindtag lidt. Og det er rart med et alternativ til de koffeinholdige drikke.

Har du tendens til træg mave, kan Golden Milk også være din ven.

Golden milk - varmende, anti-inflammatorisk og velsmagende drik med gurkemeje og ingefær.

Lav en stor portion

Jeg blev dog hurtigt træt af at stå og åbne alle de krydderibeholdere hver morgen, så til sidst lavede jeg et et stort glas med krydderiblandingen, som du kan se på billedet, og så tager jeg bare ca. 2 tsk af det i min lille morgentekande. Meget hurtigere.

Men vent med at lave det store glas, til du har fundet frem til din foretrukne Golden Milk.

TIP:

Hvis du føler dig fristet til at udelade peber eller cayenne, så lad være med det. Det hjælper gevaldigt på optaget af curcumin (det aktive stof i gurkemeje). Det samme gælder, at du skal have lidt fedt sammen med. Deraf fløden/kokosmælken.

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

35 kommentarer til “Golden Milk – varmende drik med gurkemeje og ingefær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Jeg synes at den smager skøøøønt og kan virkelig mærke et velvære i hele kroppen . Især i min mave da jeg lider af IBS . Og som Jane nævner er den virkelig god som en erstatning for kaffe hvor utroligt det end lyder . Den er også blevet min yndlingsdrik 😍 Og nemt og billigt selv at lave sin goldenmilk 👍

  Svar
 2. Ja, så er jeg her igen med mine mærkelog spørgsmål ? Den Golden Latte i min bog, som jo er din, men den jeg har er min ? Der er der ikke fløde eller kokosmælk i.

  Putter man det kun i, hvis man drikker den uden at spise ? Jeg fik de to æg til som der stod. Jeg er vild med den drik også uden fløde/kokosmælk.

  Svar
  • Hej Dorthe
   Det er bare to forskellige måder at lave den på og du kan vælge den, du foretrækker. Jeg havde ikke umiddelbart forestillet mig at den skulle stå i stedet for et måltid men mere være et supplement, som du er inde på❤️

   Svar
   • Hej igen,
    Tak for svaret ❤ Jeg tror bare jeg drikker den med Kokosolien, den var egentligt helt perfekt for mig.

    Må man stille et andet spørgsmål her om noget helt andet – eller er det meget skarpt delt op? ??

    Svar
 3. Hejsa
  Tak for en fantastisk god blog, de gode opskrifter og din viden om KETO/lchf: jeg bruger dine opskrifter og inspiration dagligt!
  Vil bare komme med et lille fif til MIN favorit-Golden Milk: at bruge kokoscreme i: det gør en verden til forskel. Indtil nu har jeg brugt en helt almindelig kokosmælk (grålig) og indimellem en skvis piskefløde. Men den gode kokoscreme sender mig i himlen – udover den bruger jeg din opskrift, Jane, som står på siden her. Har lavet et stort glas så jeg kan drikke det jævnligt.
  Endnu engang: tak ❤️
  Mange hilsner:
  Mette Badock

  Svar
  • Hvor dejligt ❤️❤️

   Men hvis din kokosmælk er grålig skal du altså skifte mærke. Jeg veksler mellem den fra Änglamark i karton (kridhvid, skøn konsistens, mild kokossmag) og den økologiske i dåse fra Irma (kridhvid, kæmpe mængde kokoscreme og kun lidt kokosvand). Ingen grålig kokosmælk til mig tak?

   Svar
 4. Hej hej.
  Jeg har fulgt dig længe og takker for en super hjælpsom Blog. Opskrifterne passer hele familien rigtig godt. Vi har kørt semi fast efter dine principper siden august og trives fantastisk i det.
  Nå men hvorom alt er, så har jeg købt din nye bog og i dag lavet golden Milk krydderiet og æggemælken til køleskabet.
  Og her kommer mit spørgsmål : æggemælken er med æggeblomme. Men ved golden mælk, står der bare et æg i bogen. (her i opskriften fra 2016,ingen æg) – så min forvirring er total :-)
  Men er det meningen at der skal et helt æg i den her gule mælk? ? Eller er det alligevel bare blommen.
  Rigtig mange hilsner fra en fan af alt dit skriv og alle de opskrifter jeg indtil videre har smagt ?

  Svar
 5. Kunne du have lyst til at dele opskriften på din store portion? Virker lidt som et sats bare at gange de nip med x antal ?

  Svar
 6. Mit tip: Jeg giver lige drikken en tur med stavblenderen, ligesom med kokoskaffen, så bliver olien ligesom lidt bedre “fordelt” og lægger sig ikke ovenpå vandet :-)
  PS! Jeg er solgt!!

  Svar
  • Jeg er begyndt kun at bruge en sjat fløde i. Det skiller ikke på samme måde. Og ja, det er godt, ikke? Jeg ser frem til det hver morgen! :)

   Svar
 7. Så så lækkert ud, så det måtte prøves. Men øh hvorfor bliver krydderierne til et sammenhængende slimet bundfald……..

  Svar
 8. Hej Jane. Ser yderst lækkert ud. ? Drikker du hele koppen på en gang? Grundet personlig interesse kunne jeg godt tænke mig du tog lchf op til kræft patienter, her mener jeg for at tage på.. Det gode fedt og proteiner.

  Svar
  • Ja, jeg drikker en stor kop hver morgen.

   Mht. cancer og LCHF så er jeg også interesseret i emnet men jeg synes næsten, det er udenfor mit kompetenceområde at tage op. Til gengæld er jeg i kontakt med en læge, som måske ved mere, så jeg kan prøve at arrangere et interview med hende her til bloggen :)

   Svar
 9. Den ser da mega lækkert ud.
  Kender du noget til påstanden om at det skal være kritisk at indtage for meget gurkemeje og ingefær?
  Jeg synes det er rigtig svært at forholde sig til, da man først høre at det skal være så sundt, men så efterfølgende skal det være nærmest giftigt hvis man indtager 1 shot om dagen.
  Selv kan jeg rigitg godt lide følelsen af at indtage shot’et, men denne drink lyder også virkelig lækker. Men man bliver bare lidt nysgerrig for at høre om der er noget om snakken om at det skal gå hen og nærmest være farligt?

  Svar
  • Det kan jeg ikke sige med sikkerhed, men det er ikke noget, jeg bekymrer mig om. Jeg synes, det er en superkedelig tendens, vi har med at alting skal præsenteres med skræmmeretorik i medierne og en slags worst case scenario for at understrege, at “selv for meget af det gode bliver for meget”.

   Og helt ærligt, ikke? Der er MANGE ting, jeg ville anbefale folk at skære ned på eller være forsigtige med, før turen kom til ingefær og gurkemeje. Lad mig nævne nogle stykker: sodavand, slik, kiks og langtidsholdbare købekager, kunstige sødestoffer, sojaprodukter, friturestegt junkfood etc

   Men nej, lad os rette pilen mod ingefær og gurkemeje! Ja, undskyld. Men jeg forstår det ikke…

   Svar
   • Jeg har det præcis som dig med hensyn til at der er så meget andet der hellere skal skæres væk og kan derfor hellere ikke lide de der skræmmekampagner.
    Men det er rart lige at høre en fagprofessionel udtale sig om det.

    Men den drik skal helt klart afprøves i morgen tidlig, den ser så lækker ud :)

    Svar
 10. Hej❤️
  Er nødt til at spørge……skal gurkemejen ikke koges…minimum 5 minutter, for at trække de virksomme stoffer ud…det synes jeg at jeg har set?????
  Jeg har stået og kogt gurkemejen og haft den stående i køleskabet som en slags pasta….det lyder jo noget nemmere….bare at bruge pulveret…
  Venlig hilsen

  Rikke?

  Svar
  • Jeg ser det ikke som enten-eller. Jeg bruger også frisk gurkemeje til en masse – også andre drinks.
   Stødt gurkemeje er kogt i den måde det er udvundet, så den del burde være på plads.

   Svar
 11. Og hvordan er kvaliteten af sådan en drik så, når vi ikke har med frisk gurkemeje og ingefær at gøre … ??
  Skal man ikke være ret sikker på at man har friske krydderier, for at drikken giver noget form for gavnlig virkning ?

  Mvh. Anne ?

  Svar
  • Det tør jeg desværre ikke sige. Det tror jeg ikke nogen kan sige.
   En af de første opskrifter jeg eksperimenterede med en, hvor jeg lavede en slags “pasta” af frisk ingefær og gurkemeje. Men her var gurkemejen ikke kogt, andet end i det varme tevand, og så ved jeg ikke, om jeg var lige vidt.

   Svar
 12. Har lige lavet min juleversion! Minus allehånde plus chili og nelliker! Drikker den med kokusfedt og kokosmælk! Det er super lækkert ❤️

  Svar
 13. Hmmm har vist gjort et eller andet forkert ? Min Golden milk er nok gusten brun klumpet væske….
  ????? Manden drikker det pligtopgfyldende ?

  Svar
  • Krydderier i, hælde vand over, røre, røre, røre og så en sjat fløde. Det er ikke så svært. Krydderierne bundfalder sig og dem behøver du ikke drikke (men du må gerne) :)

   Svar
 14. Alene udseendet gør, at det skal prøves. Så smuk en farve….Jeg er ikke fuldstændig vild med gurkemeje ( smagen ), men tænker, at resten af ingredienserne kan opveje det ;)))) God aften herfra

  Svar