Gode LCHF-produkter

Her på siden har jeg samlet en række af de LCHF produkter, som har fundet plads til mine køkkenskabe, og som jeg bruger til at søde med og til at erstatte mel med i bagning.

LCHF er mest rigtig mad! Helt almindelig mad, som du kan købe i ethvert supermarked. Men når jeg skal være kreativ på kagesiden eller når jeg skal lave godter, bruger jeg ofte nogle specialprodukter.

Fedtstoffer

Kokosolie uden smag (reklamelink). Jeg elsker den og ville ikke kunne leve uden den.

Jeg bruger den til at stege i og som smør på brødet til min søn, der ikke bryder sig om smagen af rigtigt smør. Mærkelige barn!

Kokosolie med smag (reklamelink) Jeg bruger den i desserter, søde sager, kager eller en skefuld i kaffen for et ekstra skud sundt fedt. Bruger den også som bodylotion, hårkur og ind imellem som deodorant.

Min elskede fiskeolie fra Nordic Naturals (reklamelink). Det er jo egentlig et kosttilskud og ikke noget, jeg bruger i madlavning, men det er en vigtig kilde til gode fedtstoffer, og derfor er den med på listen. Den er dyr, men du får pengene hjem i kvalitet. Uanset hvor fattig jeg er, er dette et sted, hvor jeg aldrig sparer. 

Meltyper

Mandelmel (reklamelink) er bare malede mandler. Du kan male det selv på foodprocessoren derhjemme eller du kan købe det færdigt. Denne type mandelmel kan ikke erstatte det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad.

Fedtreduceret mandelmel (reklamelink). Ofte kaldet Mandelmel fra Funktionel Mad. Dette mandelmel kan ikke sammenlignes med det mel, du selv kan male af mandler. Dette er affedtet af hensyn til fedtsyrerne, som er sarte og ikke tåler opvarmning så godt. Desuden er det meget fiberrigt og drøjt i brug. Det indeholder bare 8 g kulhydrat pr. 100 g, 40 g protein og hele 33 g fibre.

Kokosfibermel (reklamelink) er affedtet kokosnød, som er lavet til mel. Det har en dejlig sødlig duft og smag og er genialt til glutenfri og melfri bagning. Ligesom mandelmelet er det meget fiberrigt og drøjt i brug og du vil sjældent skulle bruge mere end et par spiseskeer af det i en opskrift. Denne indeholder bare 4 g kulhydrater pr. 100 g og hele 60 g kostfibre!

Pofiber (reklamelink) består af tørrede kartoffelfibre. De indeholder 12 g kulhydrat pr. 100 g og hele 70 g fibre. Det suger mega-meget væske! Da det stort set ingenting vejer, bidrager det med ekstremt få kulhydrater i det endelige bagværk.

Loppefrøskaller(reklamelink) Gode fibre som hjælper med at holde gluten- og melfrit bagværk sammen og give det lidt struktur. Loppefrøskaller kender du måske som HUSK, men dem fra Urtekram er væsentligt billigere.

Sukkererstatninger

Se også: Guide til sødemidler

Sukrin(reklamelink) er en sukkererstatning lavet på sukkeralkoholen Erythritol. Sukrin udmærker sig ved at ligne sukker og ved at indeholde 0 kalorier og have et GI på 0. Ulempen er den lidt grimme, kølende bismag. Jeg bruger ikke så ofte netop denne type men er gladere for fx SukrinMelis eller Sukrin Gold. Se nedenfor. Sukrin søder ca. ligeså meget som sukker.

SukrinMelis (reklamelink) er pulveriseret Sukrin. Hvis du har en kaffemølle, kan du lave det selv. Jeg bruger dette i opskrifter som is, hvor jeg ikke vil have noget, der knaser.  Principielt kan du også lave glasur af det, men det bliver meget kølende og mærkeligt.

Sukrin Gold(reklamelink) er den sukrin-variant, jeg bedst kan lide. Det består af Sukrin (erythritol), tagatose, glycerol, maltekstrakt (glutenfri) og stevia.

Sukrin Gold er modsat de andre sukrinprodukter ikke helt kaloriefrit, og det har da også et glykæmisk indeks på 1 (uha uha). Til gengæld synes jeg bismagen er markant mindre.

Steviadråber  (reklamelink). Steviadråber indeholder kun renset vand, naturlig aroma og stevia (steviolglykosider)

4 dråber svarer i sødningsgrad til 1 tsk sukker.

Fibersirup/Sukrin Gold sirup(reklamelink) er et andet fint alternativ til sirup/sødning, som er lavet baseret på kostfibre. Det er dog ikke helt kulhydratfrit.

Ekstra ting og sager

Chia-frø (reklamelink) er et lille frø, som er ekstremt fiberholdigt og som derfor suger en masse væske til sig. Jeg bruger det i ren chiagrød eller i mine ungers havregrød, hvor jeg bytter en del af havegrynene ud med hhv. chiafrø og hampefrø.

Hampefrø (reklamelink) indeholder både gode fedtsyrer og en del protein af en planteafgrøde og så har den en mild smag. Jeg bruger den i bagværk og i grød, hvor den deler plads med chia-frøene.

Kakaosmør (reklamelink) til når jeg laver egne chokolader helt fra bunden.

Raw kakaopulver (reklamelink) er kakaopulver, som ikke har været opvarmet og som er spækfyldt med antioxidanter. Det har en utrolig mild og god smag, som ikke kan sammenlignes med det kakaopulver, man normalt køber.

Rå kakaonibs (reklamelink) er små sprøde stykker kakaobønne. Herhjemme bruger vi dem som topping til bl.a. chiagrød eller til andre dessertagtige anretninger.

Jeg elsker Urtekrams rålakridspulver (reklamelink). Det søder rigtig meget, hvilket betyder, at jeg kan udelade øvrig sødning, når jeg laver fx lakrids-is.

Ketonmålere og ketonstrimler

freestyle ketonmåler

Freestyle Precision blodsukker- og ketonmåler (reklamelink) til dig, der eksperimenterer med ketose. Med i startsættet følger fingerprikker, selve måleren og 10 lancetter. Du skal altså købe teststrimlerne ved siden af.

[mellemrum]

Teststrimler ketonmåler Freestyle

Teststrimler til ketonmåling (reklamelink)med Freestyle Precision.

Husk også ekstra lancetter (reklamelink)

[mellemrum]

Kosttilskud og hjælp til maven

Vita Biosa (reklamelink) er en urtedrik fyldt med probiotiske bakterier. Hvis du, som jeg, har en sart mave, er dette en genial følgesvend. Besøg siden Fordøjelse og maveproblemer for flere gode råd.

[mellemrum]

Læs også: Mine kosttilskud
Vægttab med LCHF - få hjælp her: Striks LCHF - en praktisk guide

199 kommentarer til “Gode LCHF-produkter”

Skriv en kommentar

    • Nej det synes jeg ikke. Pofiber kan erstatte det fedtreducerede mandelmel, det, der hedder ‘mandelmel fra Funktionel Mad’. Almindeligt mandelmel opfører sig helt anderledes i bagværk.

      Svar
  1. Jeg er nødt til at spise keto fra nu af på gr af diabetes. Jeg er en brød person, jeg er vild med alt keto maden men nervøs for at jeg vil falde i med brød, jeg fandt ud at stenalder brød kan erstatte mit rugbrød. Men hvad med almindelige boller? Kan man bage med kikærtemel eller bruge det som jævning i sovs, er det lav karbo? Mandelmel er så dyrt synes jeg

    Svar
    • Hej Pia
      Kikærtermel er ikke så velegnet. Det er ganske fiberrigt og ‘slow carb’, men for kulhydratrigt til Keto. Prøv disse fiberboller i stedet: Fiberboller

      Men jeg vil også være ærlig overfor dig og sige, at du risikerer begrænsede resultater ved at erstatte din gamle brødvane 1:1 med Low Carb-brød og din kost bliver næppe så kulhydratfattig, som Keto kræver. Dertil kommer det trættende i at du hele tiden vil skulle bage noget for at kunne spise noget. I ånden af en varig livsstilsændring er det op ad bakke. Vægttab er desuden en vigtig faktor ift. diabetes og her er brøderstatningerne også en hyppig stopklods.

      Så tænk på brødene som en krykke, du bruger i starten for at komme i gang, men vid, at du skal nedtone dem mere og mere i din kost henad vejen for optimalt resultat. Sådan tror jeg, du får det bedste resultat.

      Rigtig god vind med det ❤️

      Svar
    • Jeg bruger helt almindelig flormelis og lever med det. Den ene gang om året, jeg laver glasur, er det ok for mig. men ellers ja, sukrinmelis er at andet bud og jeg er heller ikke vild med den underlige isnende fornemmelse.

      Svar
  2. Så vidt jeg kan se, består både Pofiber og kartoffelmel af stivelse fra kartofler. Er det det samme? Eller hvori består en evt. forskel?

    Svar
  3. Hej bandit

    Hvordan ser det ud med kikærtemel i forhold til man gerne vil holde sig indenfor det generelle KETO kost?

    Svar
    • Ja altså, det indeholder jo +50 g kulhydrat/100 g, så det synes jeg da ser lidt sløjt ud ift. Keto…

      Svar
      • ? sorry, det sku jeg s** selv ha set. Snupper lige et bedre spørgsmål næste gang ?
        Så blir det ungernes wrap – og vi voksne holder os til dine grønne ?
        Er godt igang med KETO kogebogen. Super lækker mad.

        Svar
  4. Jeg er lidt forvirret. Dit link til kokosmel lander på en side hvor næringsindhold pr. 100 gr. viser det indeholder 21,5 gr kulhydrat heraf 15,5 gr sukker. Du skrev 4 gr. kulhydrat. Hvad har jeg misforstået?
    mvh…..Bo

    Svar
    • Jeg ved det faktisk ikke men af en eller anden grund er identisk kokosfibermel deklareret meget forskelligt fra producenternes side. Jeg gætter på at det har med kostfibrene at gøre men det har ikke interesseret mig nok til at jeg har gidet undersøge det.

      Svar
  5. Hej ¨

    jeg er på et online kursus hos dig, har i mange år levet sundt og nu kan jeg se at de sidste kg som var formålet med at bruge dig betyder jeg har taget 2 kg på og kan mærke det er på kroppen hvor der normalt ikke er fedt at jeg er begyndt at bule ud…. jeg bliver bange og tænker hvad !

    jeg må indrømme at jeg har spist 5 stk slik om dagen da jeg træner og og mangler hurtig energien….
    men er eller ikke dårlig eller noget…. 174 cm vægt 73. eller er jeg dernede hvor det er svært ….. håber du kan hjælpe mig …..

    sanne ;(

    Svar
    • Hej Sanne

      Du skal selvfølgelig ikke spise slik, når du er på Kickstart/keto men selv med det er det umuligt, at du har taget 2 kg på i fedt. Det kræver et kalorieoverskud på 7.000 kcal at øge 1 kg i fedtvægt. I Keto-mad skal du derfor have spist 2 liter piskefløde og 4 hele pakker smør UDOVER dit ligevægtsindtag i kalorier for at øge 2 kg i fedtvægt. Kan vi ikke blive enige om, at det har du ikke? Derfor: væskemanipulation.

      Men hvad siger du til at prøve at følge kurset? Det virker rent faktisk. Jeg ved, at den første tid kan være drøj men energien skal nok komme tilbage. Det lover jeg dig. Gå tilbage og læs alt intromaterialet om Keto flu og salt og hvordan du kommer bedst igennem den første tid. Og læs måske lige dagen, der handler om badevægten, nu du er der. Og tag så en rask beslutning om en genstart, hvor du stoler på processen og kører den igennem.

      Rigtig god fornøjelse :)

      Svar