Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Gode LCHF-produkter

Gode LCHF-produkter

LCHF produkter til bagning, sødning osv.

Her på siden har jeg samlet en række af de LCHF produkter, som har fundet plads til mine køkkenskabe, og som jeg bruger til at søde med og til at erstatte mel med i bagning.

LCHF er mest rigtig mad! Helt almindelig mad, som du kan købe i ethvert supermarked. Men når jeg skal være kreativ på kagesiden eller når jeg skal lave godter, bruger jeg ofte nogle specialprodukter.

Fedtstoffer

Kokosolie uden smag (reklamelink). Jeg elsker den og ville ikke kunne leve uden den.

Jeg bruger den til at stege i og som smør på brødet til min søn, der ikke bryder sig om smagen af rigtigt smør. Mærkelige barn!

Kokosolie med smag (reklamelink) Jeg bruger den i desserter, søde sager, kager eller en skefuld i kaffen for et ekstra skud sundt fedt. Bruger den også som bodylotion, hårkur og ind imellem som deodorant.

Min elskede fiskeolie fra Nordic Naturals (reklamelink). Det er jo egentlig et kosttilskud og ikke noget, jeg bruger i madlavning, men det er en vigtig kilde til gode fedtstoffer, og derfor er den med på listen. Den er dyr, men du får pengene hjem i kvalitet. Uanset hvor fattig jeg er, er dette et sted, hvor jeg aldrig sparer. 

Meltyper

Mandelmel (reklamelink) er bare malede mandler. Du kan male det selv på foodprocessoren derhjemme eller du kan købe det færdigt. Denne type mandelmel kan ikke erstatte det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad.

Fedtreduceret mandelmel (reklamelink). Ofte kaldet Mandelmel fra Funktionel Mad. Dette mandelmel kan ikke sammenlignes med det mel, du selv kan male af mandler. Dette er affedtet af hensyn til fedtsyrerne, som er sarte og ikke tåler opvarmning så godt. Desuden er det meget fiberrigt og drøjt i brug. Det indeholder bare 8 g kulhydrat pr. 100 g, 40 g protein og hele 33 g fibre.

Kokosfibermel (reklamelink) er affedtet kokosnød, som er lavet til mel. Det har en dejlig sødlig duft og smag og er genialt til glutenfri og melfri bagning. Ligesom mandelmelet er det meget fiberrigt og drøjt i brug og du vil sjældent skulle bruge mere end et par spiseskeer af det i en opskrift. Denne indeholder bare 4 g kulhydrater pr. 100 g og hele 60 g kostfibre!

Pofiber (reklamelink) består af tørrede kartoffelfibre. De indeholder 12 g kulhydrat pr. 100 g og hele 70 g fibre. Det suger mega-meget væske! Da det stort set ingenting vejer, bidrager det med ekstremt få kulhydrater i det endelige bagværk.

Loppefrøskaller(reklamelink) Gode fibre som hjælper med at holde gluten- og melfrit bagværk sammen og give det lidt struktur. Loppefrøskaller kender du måske som HUSK, men dem fra Urtekram er væsentligt billigere.

Sukkererstatninger

Se også: Guide til sødemidler

Sukrin(reklamelink) er en sukkererstatning lavet på sukkeralkoholen Erythritol. Sukrin udmærker sig ved at ligne sukker og ved at indeholde 0 kalorier og have et GI på 0. Ulempen er den lidt grimme, kølende bismag. Jeg bruger ikke så ofte netop denne type men er gladere for fx SukrinMelis eller Sukrin Gold. Se nedenfor. Sukrin søder ca. ligeså meget som sukker.

SukrinMelis (reklamelink) er pulveriseret Sukrin. Hvis du har en kaffemølle, kan du lave det selv. Jeg bruger dette i opskrifter som is, hvor jeg ikke vil have noget, der knaser.  Principielt kan du også lave glasur af det, men det bliver meget kølende og mærkeligt.

Sukrin Gold(reklamelink) er den sukrin-variant, jeg bedst kan lide. Det består af Sukrin (erythritol), tagatose, glycerol, maltekstrakt (glutenfri) og stevia.

Sukrin Gold er modsat de andre sukrinprodukter ikke helt kaloriefrit, og det har da også et glykæmisk indeks på 1 (uha uha). Til gengæld synes jeg bismagen er markant mindre.

Steviadråber  (reklamelink). Steviadråber indeholder kun renset vand, naturlig aroma og stevia (steviolglykosider)

4 dråber svarer i sødningsgrad til 1 tsk sukker.

Fibersirup/Sukrin Gold sirup(reklamelink) er et andet fint alternativ til sirup/sødning, som er lavet baseret på kostfibre. Det er dog ikke helt kulhydratfrit.

Ekstra ting og sager

Chia-frø (reklamelink) er et lille frø, som er ekstremt fiberholdigt og som derfor suger en masse væske til sig. Jeg bruger det i ren chiagrød eller i mine ungers havregrød, hvor jeg bytter en del af havegrynene ud med hhv. chiafrø og hampefrø.

Hampefrø (reklamelink) indeholder både gode fedtsyrer og en del protein af en planteafgrøde og så har den en mild smag. Jeg bruger den i bagværk og i grød, hvor den deler plads med chia-frøene.

Kakaosmør (reklamelink) til når jeg laver egne chokolader helt fra bunden.

Raw kakaopulver (reklamelink) er kakaopulver, som ikke har været opvarmet og som er spækfyldt med antioxidanter. Det har en utrolig mild og god smag, som ikke kan sammenlignes med det kakaopulver, man normalt køber.

Rå kakaonibs (reklamelink) er små sprøde stykker kakaobønne. Herhjemme bruger vi dem som topping til bl.a. chiagrød eller til andre dessertagtige anretninger.

Jeg elsker Urtekrams rålakridspulver (reklamelink). Det søder rigtig meget, hvilket betyder, at jeg kan udelade øvrig sødning, når jeg laver fx lakrids-is.

Ketonmålere og ketonstrimler

freestyle ketonmåler

 

Freestyle Precision blodsukker- og ketonmåler (reklamelink) til dig, der eksperimenterer med ketose. Med i startsættet følger fingerprikker, selve måleren og 10 lancetter. Du skal altså købe teststrimlerne ved siden af.

Teststrimler ketonmåler Freestyle

 

Teststrimler til ketonmåling (reklamelink)med Freestyle Precision.

Husk også ekstra lancetter (reklamelink)

 

Kosttilskud og hjælp til maven

 

Vita Biosa (reklamelink) er en urtedrik fyldt med probiotiske bakterier. Hvis du, som jeg, har en sart mave, er dette en genial følgesvend. Besøg siden Fordøjelse og maveproblemer for flere gode råd.

Læs også: Mine kosttilskud

Vægttab med LCHF - få hjælp her: Striks LCHF - en praktisk guide

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Anne skriver

    16. november 2020 kl. 17:44

    Hvor meget frugt må man spise?
    vh Anne

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. november 2020 kl. 20:01

      I forhold til hvad, tænker du på…?

      Svar
      • karina skriver

        16. december 2020 kl. 11:03

        sikkert i forhold til at holde kulhydraterne så lave som muligt.

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          16. december 2020 kl. 12:36

          Hvis det er målet, er det jo bedst ikke at spise frugt…

          Svar
  2. sanne skriver

    29. maj 2020 kl. 12:02

    Hej ¨

    jeg er på et online kursus hos dig, har i mange år levet sundt og nu kan jeg se at de sidste kg som var formålet med at bruge dig betyder jeg har taget 2 kg på og kan mærke det er på kroppen hvor der normalt ikke er fedt at jeg er begyndt at bule ud…. jeg bliver bange og tænker hvad !

    jeg må indrømme at jeg har spist 5 stk slik om dagen da jeg træner og og mangler hurtig energien….
    men er eller ikke dårlig eller noget…. 174 cm vægt 73. eller er jeg dernede hvor det er svært ….. håber du kan hjælpe mig …..

    sanne ;(

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. maj 2020 kl. 12:13

      Hej Sanne

      Du skal selvfølgelig ikke spise slik, når du er på Kickstart/keto men selv med det er det umuligt, at du har taget 2 kg på i fedt. Det kræver et kalorieoverskud på 7.000 kcal at øge 1 kg i fedtvægt. I Keto-mad skal du derfor have spist 2 liter piskefløde og 4 hele pakker smør UDOVER dit ligevægtsindtag i kalorier for at øge 2 kg i fedtvægt. Kan vi ikke blive enige om, at det har du ikke? Derfor: væskemanipulation.

      Men hvad siger du til at prøve at følge kurset? Det virker rent faktisk. Jeg ved, at den første tid kan være drøj men energien skal nok komme tilbage. Det lover jeg dig. Gå tilbage og læs alt intromaterialet om Keto flu og salt og hvordan du kommer bedst igennem den første tid. Og læs måske lige dagen, der handler om badevægten, nu du er der. Og tag så en rask beslutning om en genstart, hvor du stoler på processen og kører den igennem.

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      Svar
  3. Merete skriver

    25. maj 2020 kl. 06:57

    Hej Jane
    Findes der en købe ketchup som kan bruges på LCHF?
    Mvh Merete

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. maj 2020 kl. 07:36

      Det ved jeg desværre ikke…

      Svar
    • Per Zangenberg skriver

      28. juni 2020 kl. 09:47

      Lidl havde engang en sukkerfattig ketchup, men ved ikke om de har den stadig. 🙂

      Svar
  4. Helle Nørbæk skriver

    2. maj 2020 kl. 15:42

    Hej Jane, har du erfaring med ristet soyamel ?

    Den er også meget lav i kulhydraterne – men jeg synes ikke jeg har set den nævnt ?

    Svar
    • Helle Nørbæk skriver

      2. maj 2020 kl. 15:50

      Nu ser jeg lige at du for et par år siden svarede på samme spørgsmål. Jeg er dog nysgerrig efter at vide, hvorfor soya generelt ikke er godt ? Jeg har i mange år brugt Naturli soyamælk i min kaffe. Vil du forklare hvad du mener om Soya ? 🙂

      Svar
      • Jane Faerber skriver

        3. maj 2020 kl. 07:20

        Jeg bruger ikke selv sojaprodukter (foruden lidt tamari/sojasovs) i min madlavning. Soja stikker lidt i forskellige retninger i litteraturen. Fra hormonforstyrrende til ok. Jeg har ikke haft anledning til at gå i dybden med det, da det jo ikke er noget jeg spiser.

        Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. maj 2020 kl. 07:18

      Nej ingen erfaring…

      Svar
  5. Marianne Søberg skriver

    24. marts 2020 kl. 11:11

    Hej,
    Har du en idé til et alternativ til kokosmælk til chia-grøden? Vil soyadrik fungere?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. marts 2020 kl. 11:15

      Fungere, ja, alle væsker kan bruges. Smage godt og mætte, nej.

      Måske fløde, evt. fortyndet med lidt vand. Jeg ved det ikke rigtigt. Jeg har ikke spist chiagrød i mange år.

      Svar
  6. Malene skriver

    24. februar 2020 kl. 18:55

    Hejsa.

    Jeg er så småt ved at komme igang med lchf. Og tusinde tak for denne blog!
    Jeg har netop spist en portion af din fantastiske butter chicken – mums!!

    Og så sad jeg og kom til at tænke på, hvor lækkert det havde været med ristet kokos ovenpå. (Kokosmel, af den type, du refererer til, som den slags der er “ovenpå flødeboller”)
    Er det et no-go?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. februar 2020 kl. 06:54

      Det lyder da som et lækkert add-on. Kokosmel er sjældent et problem. Mængden man drysser på er jo så afsindigt lille.

      Svar
  7. AG skriver

    23. oktober 2019 kl. 17:53

    Hej Jane
    Jeg har et spørgsmål om at erstatte mel.
    Når jeg skal bage til fødselsdag i vores familie har jeg problemer med allergier. En tåler ikke mandler, 2 tåler ikke kokos PGA. De mellemkædede fedtsyrer (stofskifte sygdom), kan jeg bruge pofibre i stedet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. oktober 2019 kl. 19:23

      Det tør jeg desværre ikke sige over en kam. Jeg synes det er meget opskriftspecifikt hvad der lige fungerer..

      Svar
  8. Kit skriver

    2. maj 2019 kl. 17:54

    Hej, jeg ville høre hvad du mente med lidt kølende smag, v sukrin? Sådan ligesom menthol har en kølende fornemmelse eller? Har du eksempelvis lavet kage med det? Eller hvad er dit bedste alternativ til striks keto? 🙂
    Mvh Kit

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. maj 2019 kl. 19:43

      Ja faktisk lidt som menthol. I større mængder har det også en bismag, jeg ikke er så vild med. Jeg bruger det dog alligevel men prøver at bruge så små mængder som muligt.

      Svar
  9. Krista skriver

    9. april 2019 kl. 07:07

    Hej Jane.
    Jeg har fulgt den strikse LCHF i nogle uger efterhånden og har haft god succes. Jeg er begyndt at tilføje nogle at dine almindelige LCHF opskrifter i min dagligdag og det fungerer super. Men jeg har lige et spørgsmål ang. mandeldrik. Umiddelbart har jeg fundet Allos Mandeldrik og havde tænkt at bruge den i min kaffe i stedet for fløde. Den siger 0 g kulhydrat pr. 100 g, så umiddelbart tænker jeg at det fint kan gå? Men hvad siger du?

    De bedste hilsner Krista

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. april 2019 kl. 07:43

      Hej Krista

      Det tænker jeg også går helt fint, men hvis der er 0 g kulhydrater i, er den enten forkert deklareret eller også er det bare vand. Og er det sidstnævnte kan du jo lige så godt spare dine penge og bare putte ekstra vand i din kaffe 😉

      Svar
  10. Lone johansen skriver

    11. november 2018 kl. 13:47

    Hej Jane
    Jeg overvejer at begynde på LCHF – kur, men har spørgsmål i forhold til laktose intolerans. Kan man bruge f.eks. laktosefri piskefløde eller andre produkter på lige fod med almindelig fløde/cremefraiche. Er det ok at bruge gede/fåreost som primært ostevalg?
    Mange hilsner
    Lone

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. november 2018 kl. 09:23

      Ja, du kan sagtens fint både bruge laktosefrie produkter og ged/får. Og du kan også fint undgå eller minimere mælkeprodukterne helt.

      Svar
  11. Ellen skriver

    2. november 2018 kl. 08:45

    Hej Jane
    Håber du kan hjælpe mig.
    Kan umiddelbart ikke se om du har svaret på spørgsmålet tidligere:
    Er Urtekram Kokosfiber Mel og Kokosmel fra funktionel mad, det samme? Jeg ved at sidstnævnte er affedtet, men er dette også gældende for Urtekrams?
    Jeg har i mange år troet at det var forskellige produkter med forskellige sugeevne og fiberindhold mm:)

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. november 2018 kl. 17:38

      De to produkter er i min opfattelse de samme. I hvert fald er det forskelligt om jeg køber det ene eller det andet, og jeg har haft fin succes med at bruge begge to.

      Svar
  12. Sabine skriver

    20. oktober 2018 kl. 00:43

    Kære Jane,
    Hvor er der fedt at kunne finde vejledning på din side, er lige startet på lchf og er konstant inde og lede efter hvad må jeg spise og hvad ikke. Sagen er at jeg bor i Spanien lige nu og det gør det en smule vanskeligere syntes jeg da de ikke var de helt samme ting som derhjemme.
    Tænker i form af oste fx, er gedeost noget man må spise,?
    Og mht mel, her har de noget som hedder gofio, det er ristet og kvernet majs, er dette noget du tror vil have en dårlig indflydelse på lchf?

    Mvh.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. oktober 2018 kl. 16:39

      Hej Sabine

      gedeost er helt sikkert fint. Alle oste er super. Men majsmel duer nok ikke.

      Måske du ville have glæde af at alliere dig med en online database som fx madlog.dk eller DTU’s Frida Fødevaredatabase. Så kan du slå madvarerne op og tjekke kulhydratmængden, hvis du er i tvivl. Det kan være en fin støtte i starten.

      Svar
  13. Jane Digmann skriver

    20. september 2018 kl. 06:33

    Hej Jane.
    Nu har jeg læst flere steder at sødestoffer kan forhindre ketose. Kan du ikke forklare nærmere. Sødestoffer er jo godt nok søde, men indeholder mig bekendt netop ikke kulhydrater / sukker, ikke dem jeg vælger ihvertfald. Hvad er det helt præcist der gør at det kan påvirke kroppen, så man kan have sværere ved at opnå ketosen ? Jeg er startet på LCHF for ca 4 uger siden, og har tabt ca 6 kg og føler mig rigtig godt tilpas med livsstilen, jeg er ikke sikker på jeg er kommet i Ketose . men har umådelig svært ved at undvære min hermesetas sødetablet i kaffen om morgenen. Tusind tak for gode bøger og inspiration på bloggen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. september 2018 kl. 09:43

      Det er også svært at sige.
      Generelt vil sødemidler ikke være et problem ift. ketose. Nogle sødemidler kan dog være det, men jeg har faktisk ikke overblik over hvilke.
      Hos nogle kan sødemidlerne eller den søde smag måske give en insulinrespons, som kan hæmme produktionen af ketonstoffer. Så længe mængderne er små, har jeg dog svært ved at se det ske.

      En større risiko er i mine øjne at man aldrig får sluppet af med vanen om at ting skal smage sødt og det giver derfor en nemmere glidebane tilbage til den gamle kost. På mine forløb anbefaler jeg for en sikkerheds skyld at man tager de første 4 uger uden sødemidler. Som en slags nulstilling af smagsløg og vaner. derefter kan man lægge sødemidlerne til igen – hvis man vil.

      Svar
  14. Peter Halvor Larsen skriver

    1. maj 2018 kl. 21:25

    Hej Madbanditten, tak for at bane vejen for os andre ind i LCHF-universet.
    Jeg har fundet nogle brødopskrifter, hvor der indgår et produkt, der hedder Fibrex. Fibrex er angiveligt et fiberprodukt udvundet af roer.
    Jeg kan desværre ikke finde produktet nogetsteds, hverken on-line eller i supermarkeder/helsekostforretninger.
    Kender du et sted, hvor man kan købe produktet? Eller måske foreslå en erstatning?
    På forhånd tak!
    Mvh Peter Larsen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. maj 2018 kl. 07:32

      Jeg tror, jeg har købt det engang i supermarkedet. Det står sammen med det almindelige mel, tror jeg. Min pakke var vist fra Finax. Men jeg vil sige, at det i mit tilfælde gjorde mit bagværk fuldstændigt uspiseligt. Fibrex har konsistens af nærmest savsmuld. Altså en slags fibre som man faktisk ikke kan tygge sig igennem. Det var meget mærkeligt.

      Jeg ved ikke hvad man kan bruge i stedet. Til melfrit bagværk er jeg generelt mest begejstret for Pofiber…

      Svar
  15. Freja skriver

    10. april 2018 kl. 13:05

    Hej.
    Jeg er helt ny inden for LCHF og jeg skal lige høre dig om man må drikke/bruge produkter fra Naturli. Her tænker jeg på Risdrik, Soyadrik, Mandeldrik osv.?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. april 2018 kl. 17:11

      Hej Freja. På LCHF spiser du meget få kulhydrater og en højere andel fedt og det gør at i hvert fald risdrik vil være et dårligt valg. Sojaprodukter er ikke godt for dig så dem ville jeg holde på et minimum og mandelmælk kan du bruge, hvis du synes det passer ind i dig daglige kulhydratindtag. Kokosmælk er et godt valg på LCHF, da det indeholder få kulhydrater og mere fedt👍🏼

      Svar
  16. Pia skriver

    16. november 2017 kl. 10:39

    Kære Jane. Tak for en god liste af produkter og en god blog. Jeg har et spørgsmål, som du måske kan svare på. Kender du til et flødelignende produkt, som ikke behøver være på køl? Jeg er ikke så meget til kokosolie i kaffen, men ville gerne have en fløde til at putte i kaffen på job, og har ikke noget køleskab. Kender du til noget? Har ingen præferencer til hvad det skal indeholde. Bare det er godt fedt og smager godt 🙂 På forhånd tusind tak

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. november 2017 kl. 13:50

      Åh godt spørgsmål men nej, desværre ikke. Jeg har set nogle eksempler på det i USA men desværre ikke nogle, der kan købes herhjemme.
      Kunne du måske vænne dig til kokosolien? Det synes jeg måske godt, man kan (men det kommer aldrig til at slå fløde sådan i lækkerhedsfaktor, det er jeg enig i :))

      Svar
      • Pia skriver

        17. november 2017 kl. 07:42

        Tusind tak for dit hurtige svar. Ja, jeg har også tænkt at kokosolie med få et nyt forsøg. Det er jo super smart at have stående og lige snuppe en skefuld af. Ellers havde jeg kigget på det her. Umiddelbart står der ikke, det skal på køl, men jeg har ingen erfaringer med det (og kan jo være en forglemmelse at de ikke har skrevet det): http://www.okologisk-supermarked.dk/shop/kokosfloede-oekologisk-12907p.html. Måske i kombi med kokosolie bliver det godt. Hvis du ikke kender det, kan jeg lige teste det, skrive om det holder, ikke bliver surt og kaffen bliver lækker 🙂

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          17. november 2017 kl. 15:24

          Ja det er måske ikke et skidt valg. Jeg tror dog jeg ville opbevare det på køl efter åbning. Men giv meget gerne lige lyd! 🙂

          Svar
  17. KIM skriver

    21. maj 2017 kl. 10:01

    Hej
    hvordan ser det ud med sojamel, har læst på det og det har ikke særligt højt indhold af kulhydrat (3 g pr 100 g)? Er der en forklaring på at det ikke er LCHF og ikke kan erstatte f.eks. kokosfibermel eller mandelmel?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      21. maj 2017 kl. 10:24

      Jeg personligt er ikke vild med sojaprodukter og undgår dem helst. De sojamel, jeg finder, indeholder 20 g kulhydrat pr. 100 g men hvis det kun er 3 g, kan det vel ud fra et kulhydratperspektiv godt bruges.
      Men jeg kan ikke svare for om det kan erstatte fx kokosfibermel og fedtreduceret mandelmel da disse to typer mel er ekstremt fiberrige og man derfor kun skal bruge ganske lidt af dem, sammenlignet med “almindeligt mel”l

      Svar
  18. inme1506 skriver

    27. oktober 2016 kl. 11:42

    Hej Jane
    Tak for mange gode råd og opskrifter
    Hvad vil du anbefale til at få “frisk mund”
    Sukerfr tyggegummi og pastiller har jo faktisk et højt kulhydrat indhold
    På forhånd tak
    IM

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. oktober 2016 kl. 08:07

      Hej IM
      Mine bedste råd er de helt gængse: god tandhygiejne og daglig brug af tandtråd. Kostmæssigt (på LCHF) at sørge for at spise high fat og ikke high protein. High protein kan give den lede drageånde, da ammoniak er et biprodukt af proteinforbrænding.
      Produktmæssigt synes jeg godt man kan tage et stykke tyggegummi i ny og næ (helsekosten har nogle sødet med Birkesød/xylitol) og ellers anbefaler jeg sugetabletterne Hali-Z – de fås på apoteket, i Matas eller fx HER 🙂

      Svar
  19. Oluffa Frederiksen skriver

    11. oktober 2016 kl. 12:36

    Hej Jane.

    Jeg “faldt over” din blog for et par uger siden, og vi er fire i vores familie, der nu vil starte med LCHF.

    Jeg har nogle spørgsmål omkring olier. Jeg har et mindre lager af mange forskellige slags olier, men jeg kan se at du nærmest sværger til olivenolie og rapsolie. Dem er jeg ikke så vild med, de har for meget smag efter min mening.
    Hvad er der galt med:
    Vindruekerneolie (den jeg bruger mest, for den har hverken lugt eller smag)
    Solsikkerkerneolie
    Majsolie
    Risolie
    Sojaolie
    Jordnøddeolie (bruges til friturekogning)

    Smør-blandingsprodukt – det laver jeg selv, jeg bruger 500 g smør, 75 g valnøddeolie, 50 g olivenolie, 25 g rapsolie, og 1 tsk salt. Det smager stadig af smør, og er smørbart direkte fra køleskabet.

    Med venlig hilsen
    Oluffa

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. oktober 2016 kl. 13:06

      Hej Oluffa
      Mine foretrukne fedtkilder og dem, jeg mener bør have mest plads på LCHF, er smør, kokosolie og olivenolie. Evt også avokadoolie og nøddeolierne men de er ikke så brugt. Rapsolie kan bruges i mindre grad. Alle de olier, du nævner, er de olier, vi udelukker på LCHF. Det gør vi, fordi det er meget raffinerede olier med et højt indhold af omega 6-fedtsyren. Omega 6 får langt de fleste allerede for meget af igennem deres normale kost og i overflod (dvs. i dårlig balance med omega 3) virker den inflammatorisk i kroppen. Din hjemmelavede smørblanding derimod synes jeg sagtens kan gå an. Når jeg normalt ikke anbefaler smørbare smørprodukter er det fordi det er uvist hvilken kvalitet olien har (ofte står der bare “vegetabilsk olie”, hvilket vil være en af dem, vi styrer udenom) og derfor anbefaler jeg normalt rent smør.
      På LCHF får vi en stor del af vores daglige kalorieindtag fra fedt. Det er derfor ret vigtigt, at det fedt, vi indtager, er af ordentlig kvalitet.

      KH. Jane

      Svar
      • Oluffa Frederiksen skriver

        19. oktober 2016 kl. 11:00

        Hej Jane

        Tak for et godt svar. Så din modstand mod andre olier skyldes deres indhold af omega fedtsyrer. Det er hermed taget til efterretning, tak for det.

        Men noget andet:I forbindelse med LCHF er majs korn eller en grønsag med et meget højt indhold af kulhydrater? På engelsk hedder det jo corn, og man laver jo også majsmel og majsstivelse. Men alle steder man kigger så kategoriseres majs som grønsag. Det er ikke noget vi får særlig meget af, men det smager jo godt 🙂

        Med venlig hilsen
        Oluffa

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          19. oktober 2016 kl. 16:33

          I denne sammenhæng opfattes majs som korn. Jeg er dog af den opfattelse at lidt majs er fint. Det smager jo nemlig godt og behøver ikke være noget, man spiser tonsvis af 🙂

          Svar
  20. Mette skriver

    2. september 2016 kl. 13:59

    Må man spise sukkerfri tyggegummi på lchf

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. september 2016 kl. 16:04

      Det synes jeg man selv skal afgøre. 🙂

      I kæmpe mængder kan sødestofferne måske forhindre ketose, men jeg tror altså der skal virkelig meget til. Har man maveproblemer, som fx IBS, skal der til gengæld ikke meget tyggegummi til, før man har mavepine.

      Svar
  21. Michelle skriver

    2. februar 2016 kl. 16:21

    Hej Jane. Sikke en super side du har med masser af lækre opskrifter.
    Lige et spørgsmål til sirup-junglen 🙂
    Hvad er forskellen på yaconsirup og fibersirup, og er det ligemeget hvilken en af dem man bruger i de opskrifter hvor der står sirup? Jeg har selv raw agave sirup, som jeg har fået afvide er godt at bruge. Er det helt forkert?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. februar 2016 kl. 19:17

      Hej Michelle
      Yaconsirup og fibersirup er begge gode valg. Du kan se en sammenligning af dem her: http://sukrin.com/dk/fibersirup/om/
      Agavesirup er et virkeligt dårligt valg. Læs om hvorfor her: Hvad er problemet med agavesirup?

      Svar
  22. Rikke skriver

    7. oktober 2015 kl. 18:02

    Hej Jane
    Mht. sesam melet – er det fedtreduceret fordi olierne ikke tåler opvarmning, lige som det affedtede mandelmel? Eller er det bare for at spare på fedtet?
    Vh.
    Rikke

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. oktober 2015 kl. 18:34

      For oliernes skyld. Der er ikke noget her på siden, der ellers handler om at spare på fedtet 🙂

      Svar
  23. Mille skriver

    12. juni 2015 kl. 17:23

    Hej. Jeg har købt urtekrams kokosolie, for at bruge det til tandpasta og mundskyl, af forskellige årsager, betændelse, blister, udrensning og evt blegning. Da jeg stod i butikken og der var tilbud, vidste jeg ikke om det skulle være urrafineret eller ej, da jeg ikke vidste der var flere slags….så endte med raffineret, da jeg forestillede mig at kokos-smag også var sødt, og ikke tænkte det var godt for tænderne. Lidt åndssvagt, men har nu tjekket op på det, og vil købe urrafineret næste gang, men læste det som at det virker alligevel, bare ikke så stærkt, ikke?
    Har et spørgsmål med hensyn til kosten…. Jeg skal tage på, og skal bruge så mange genveje som muligt for at få mere fedt osv indenbords. Har brug for at snyde ekstra ind, fordi jeg endnu ikke kan spise det der kræves… Kan jeg bruge nogle skefulde kokosolie om dagen til dette? Tænker det er nemmere end feks oliven, da kokosolie ikke er så tyk i munden bagefter… Hvor meget må man tage om dagen? risiko for diare? og man taber sig vel ikke af det? Syntes det er rigtig svært at finde ud af at tage på, specielt når det skal være billigt og enkelt, for får tit de samme råd, som hvis folk skal tabe sig, og så bare spise kæmpe mængder, men kan jo netop ikke spise bare normale mængder, når jeg nu ikke er vant til det…. (ingen spiseforstyrrelse, men efter flere års sygdom… 😉 ) Evt andre olieforslag, gerne billige….?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. juni 2015 kl. 08:53

      Jeg ville også vælge den uraffinerede til oil pulling. Egentlig bare ud fra tanken om at det er det reneste produkt.

      Hvis du skal tage på, tror jeg, du skal fokusere på at fylde på med kulhydrater også – gerne i selskab med fedt. At indtage ekstra fedt alene risikerer at mætte for meget, så du ikke tager på. Kroppen skal i energioverskud og det kan være svært i fedt men nemmere i kulhydrater, som stimulerer appetitten. Prøv evt. med nogle af de lækre raw kager, som er fyldt med både dadler, nødder og kokosolie. Nødder eller nøddesmør er en anden høj-kalorie madvare, som mange kan spise meget af uden at opnå tilsvarende mæthed.
      Kokosolie er jo ellers bestemt en sund olie som har en række gode egenskaber, bl.a. at den primært består af mellemkædede fedtsyrer, som hurtigt omsættes til energi og derfor sjældent når at lagres som fedt. I et kalorieoverskud vil det dog være uden betydning. Og der er bestemt risiko for diarré, så trap evt. langsomt op. Ud fra et sundhedssynspunkt synes jeg, det er bedst at variere sine fedtkilder, så man både får kokosolie, smør, olivenolie og gerne også fiskeolie. Rigtig god bedring og pøj pøj med det!

      Svar
  24. Mirjam skriver

    23. april 2015 kl. 14:53

    Hej,
    har du en oversigt over de forskellige kokos produkter, der findes (som man bruger i LCHF)?
    Når jeg søger på opskrifter møder jeg “unsweetened coconut” fx. Er det kokosmel?
    Kan også se, at du taler om kokosfibermel.
    Det er lidt svært at overskue, hvornår man skal bruge hvad og hvad forskellen er 🙂
    Mvh Mirjam

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. april 2015 kl. 07:11

      Åh ja, det er et godt spørgsmål. Jeg er ikke sikker på, hvad “unsweetened coconut” er, man når der står “dessciated coconut” er det det, vi kender som “fint kokosmel”, som er det samme som det, jeg kalder “kokosfibre” eller “kokosfibermel”. Sidstnævnte er en slags fiberholdigt mel af kokosnød, som ikke kan sammenlignes med det kokosmel, der er uden på flødeboller. Det er sgda heller ikke nemt 🙂

      Svar
  25. Anne skriver

    19. marts 2015 kl. 14:18

    Hej Jane

    Fiskeolien fra Nordic Naturals. Hvor meget skal man tage om dagen?
    Læste i en tidligere kommentar at du tager det sammen med lidt æblejuice – blander du det sammen, eller tager du bare juicen efter du har sunket olien.

    Tak for mange gode råd og opskrifter 🙂

    Svar
    • Signe skriver

      19. marts 2015 kl. 15:34

      Hej Anne

      Prøv at se her: https://www.madbanditten.dk/2014/09/09/min-morgensjus/

      Svar
  26. Julie skriver

    26. februar 2015 kl. 20:25

    Hej Jane
    Jeg har lige et enkelt spørgsmål angående stevia sweet drops. Hvilken variant vil du sige er mest anvendelig? Jeg er studerende og har derfor kun råd til at købe en variant til at starte med 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. februar 2015 kl. 08:03

      Jeg synes den med vanilje eller toffee kan bruges overalt 🙂

      Svar
  27. Pia skriver

    19. februar 2015 kl. 16:30

    Hej Jane.
    Jeg smagte bønnepasta igår og det smagte dejligt, men undre mig over, hvis der ikke er stivelse i.
    Ved du det, eller er der andre som kan svare på det?

    Hilsen Pia

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. februar 2015 kl. 08:22

      Nu har bønnepasta jo ikke noget med LCHF at gøre. Hvorfor tror du ikke, der er stivelse i? Der er jo masser af stivelse i bønner..

      Svar
  28. Pia skriver

    3. februar 2015 kl. 11:07

    Hej. Kender du til Cosmoveda’s Kokosblomst sirup, og kan man bruge den istedet for Yaconsirup evt?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. februar 2015 kl. 12:53

      Det kan du godt. Det er jo ikke samme produkt men så længe mængden er lille, synes jeg den kan være ok.

      Svar
  29. Camilla skriver

    30. januar 2015 kl. 22:22

    Godt så 🙂

    Nogle alternativer til dej til at lave indiske indbagte grøntsager – Pakora mener jeg de hedder. Grøntsager og fedt 🙂

    /Camilla

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      31. januar 2015 kl. 07:53

      Nej det har jeg desværre ikke men det kan være, der skal arbejdes på det 🙂

      Svar
      • Camilla skriver

        1. februar 2015 kl. 09:14

        Det vil jeg glæde mig til, hvis det er 🙂

        Svar
  30. Anne Mette skriver

    20. januar 2015 kl. 12:08

    Hej Jane

    tak for fine opskrifter og tips.

    jeg er kommet i tvivl om mandelmel. jeg har både den fedtreducerede fra Funktionel mad og en der blot hedder Mandelmel fra Superfruit(denne: http://www.matas.dk/hel-mandelmel-oe-superfruit-750-gr).

    Skal den sidste bruges i stedet for hjemmemalet mandelmel? Eller hvor ville du anvende den?

    På forhånd fra en nybegynder,
    Anne Mette

    Svar
  31. Kristina skriver

    6. januar 2015 kl. 18:02

    Hej Jane,

    Jeg har levet efter LCHF principperne (moderat) i snart 3 måneder. Jeg er meget glad for det, og herunder også din fine madblog med supergode opskrifter, der inspirerer. Jeg synes det kan være lidt svært at gennemskue, hvilke produkter der anbefales i det daglige brug, når vi snakker olier mv. Alle har jo en holdning til tingene, men vil gerne høre din anbefaling – eller om jeg i så fald har forstået det korrekt.

    Til stegning anbefaler du udelukkende at bruge kokosolie (neutral) og evt. ren smør (hvilken?) eller Ghee. Og til øvrig madlavningsåsom kolde saucer, dressing mv. en koldpresset olivenolie, – avocado eller hørfrøolie? Korrekt? 🙂

    Hvad med salt – jeg anvender normalvis Maldon salt, er Himilaya salt bedre?

    Hvordan forholder LCHF sig til Soyamælk, som jeg gerne tager i en latte?

    Sidste spørgsmål, hvike supplerende vitaminer mv. vil du anbefale, også hvis man (som du) lider af følsom mave (kan ikke tåle alt for mange og fede mælkeprodukter, drikker slet ikke mælk)?

    Tak igen for en god blog – ser frem til at læse din nye opskriftsbog 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      7. januar 2015 kl. 08:27

      Hej Kristina
      Det lyder helt rigtigt alt det, du skriver 🙂
      Mht. salt kan jeg godt lide at variere min brug og jeg har både Maldosalt og himalayasalt i mit køkken.
      Soyamælk er ikke LCHF. Selv bruger jeg ikke soyaprodukter. Jeg ser det som et problematisk produkt. Men alting er jo på en måde et spørgsmål om mængder, så drejer det sig om en lille sjat her og der går det nok. Ellers ville jeg prøve en lille sjat fløde eller en skefuld kokosolie.
      Jeg har skrevet lidt om maveproblemer og kosttilskud her: Fordøjelse og maveproblemer – måske er der noget, du kan bruge 🙂

      Svar
  32. Anette skriver

    29. december 2014 kl. 21:53

    Hej Jane

    Jeg ved ikke om du så mit spørgsmål vedr hvilket mærke i børnevitaminer du kan anbefale?
    Godt nytår og tak for din megen inspiration

    Svar
    • Jane skriver

      29. december 2014 kl. 22:03

      Hov, nej den druknede vist i mængden. Jeg synes ikke, der findes nogle specielt udmærkede vitaminer til børn. Dvs. at de alle indeholder sukker eller sødestoffer. Mine kan bedst lide de der Bamse-Bomstærk-vitaminer.

      Svar
      • Anette skriver

        29. december 2014 kl. 22:06

        Tusind tak – ville gerne undgå alt det søde og det er jo en jungle:-)

        Svar
  33. Jane skriver

    29. december 2014 kl. 20:48

    Johannesbrødkernemel…….er det lchf? Philadelfia, som vi bruger til vores opsies bl.a. Indeholder nu johannesbrødmel E410 og har 4 g kulhydrat/100 g. Er det ikke meget for ost? Der står på den nye emballage at osten er gjort mere cremet nu. Arlas Buko flødeost er uden tilsætning og “kun” 3 g kulhydrat. Godt nytår. Jeg venter spændt på din nye bog.

    Svar
    • Jane skriver

      29. december 2014 kl. 21:49

      Ej hvorfor putter de nu sådan noget i? Er Arlas Buko flødeost frisk? Altså ikke sådan en, som supermarkederne opbevarer udenfor køleskab…. :-/

      Svar
  34. Anette skriver

    15. december 2014 kl. 14:04

    Hej Jane

    Hvilke vitaminer/kosttilskud anbefaler du til børn?

    Svar
    • Jane skriver

      15. december 2014 kl. 15:22

      Åh godt spørgsmål. Mine børn får bare multivitamin og fiskeolie fra Nordic Naturals med ekstra D-vitamin her i vinterhalvåret og uden d-vitamin i sommerhalvåret…

      Svar
      • Anette skriver

        15. december 2014 kl. 15:31

        Tak for hurtigt svar

        Svar
      • Anette skriver

        15. december 2014 kl. 16:42

        Hov glemte helt at spørge hvilke mærke multivitamin du sværger til, til børnene?

        Svar
  35. Sara skriver

    12. december 2014 kl. 13:15

    Hej Jane.
    Jeg vidste ikke hvor jeg skulle skrive dette, men ville bare lige sige at man på Groupon.dk i øjeblikket kan købe billig økologisk kokosolie. Der er 2 x 490 ml for 129,- kr. og 4 stk. for 199,- kr.
    Der er gratis levering med i tilbuddet.
    Syntes det var værd at fortælle, eftersom jeg selv synes kokosolie kan være en ret dyr fornøjelse at indkøbe 🙂

    Svar
  36. fru h skriver

    10. december 2014 kl. 14:49

    Hej Jane

    Har fundet en opskrift på brunkager hos Sugarquitter.dk. Dertil skal bruges tapioca mel. Det har jeg ikke men har investeret i chufa mel, – kan det bruges som erstatning??

    Svar
    • Jane skriver

      11. december 2014 kl. 12:01

      Det ved jeg desværre ikke. Jeg har ikke fået leget så meget med chufa-melet endnu til at vide, hvordan det opfører sig!

      Svar
  37. Stine skriver

    12. november 2014 kl. 12:05

    Hej Jane,
    Har lige købt din første bog, fantastisk den er jo skrevet til mig! 😉

    Har et enkelt spørgsmål, min svigermors hjemmedyrket honning, er det no go?? En smule i teen en sjælden gang, til madlavning.
    Hej fra Stine

    Svar
  38. Mia skriver

    6. november 2014 kl. 09:39

    Kokosolie er da et vidundermiddel!!! Jeg har længe lidt af et eksem/udslæt i ansigtet, som var rød, kløende og virkede som det var “betændt”. Jeg fik hormoncreme af lægen, samt noget andet mod betændelse. Intet virkede. Så en dag fik jeg den ide at smøre kokosolie på- aner ikke hvorfor, men nu har jeg renset mit ansigt morgen og aften i tre dage i olien og halleluja- det er nærmest VÆK! Var bare lige nødt til at sige det højt. 🙂 Tak for en super blog!

    Svar
    • Jane skriver

      6. november 2014 kl. 10:32

      Wow, hvor vildt! min søn får ind imellem børneeksem, når årstiderne skifter, og vi plejer at kunne holde det nede med en fed creme fra apoteket (ikke hormoncreme), men jeg vil da give kokosolie et skud næste gang!

      Svar
  39. Kirsten Gehlert skriver

    27. oktober 2014 kl. 19:43

    Hej Jane,
    Tak for et dejligt site;-)
    Jeg har et spørgsmål ang. Sunde stegepander, er der nogle du evt kunne anbefale? Jeg har læst at Green pan får dårlige anmeldelser, men vil rigtig gerne finde nogle giftfrie.
    Håber du kan hjælpe.

    Svar
    • Jane skriver

      28. oktober 2014 kl. 07:16

      Hej Kirsten
      Jeg har (desværre) valgt mine pander ud fra funktionalitet, fremfor ud fra et kemi-synspunkt, så her tror jeg ikke, jeg kan hjælper. Maja fra http://mkittekat.dk/ plejer at være et godt sted at spørge om den slags 🙂

      Svar
      • Kirsten Gehlert skriver

        28. oktober 2014 kl. 10:01

        Det kan også være svært at få det hele:-)
        Mange tak for dit svar.. Jeg følger dit link:-)
        Vh Kirsten

        Svar
  40. Sanni Leth skriver

    16. september 2014 kl. 17:25

    Linket til Shirataki nudler virker ikke 🙂 🙂

    Svar
  41. Maiken skriver

    8. september 2014 kl. 23:40

    Hej Jane. Jeg kom til at købe noget bønnepasta i dag, selvom jeg egentligt aldrig har været den store pastaspiser. Har du prøvet det? Og er det ok på LCHF, eller skal man helst holde sig fra det? Har læst lidt forskelligt om det, at det ikke er strikt, men det skal egentligt også bare være en lille smule sammen med noget fed tilbehør tænker jeg.

    Og nu jeg har fat i dig, hvad så med falafler? Er det ok, så længe de bare bliver stegs i kokosolie? Det går ikke med raps eller solsikke vel?

    Svar
    • Jane skriver

      9. september 2014 kl. 08:54

      Jeg har ikke prøvet bønnepasta og kommer nok heller ikke til det 🙂

      Falafler derimod spiser jeg gerne ind imellem. De smager jo så dejligt. Jeg laver dem dog selv, da mange ellers indeholder gluten. Og steger i smagsneutral kokosolie, yes!

      Svar
  42. fru h skriver

    6. september 2014 kl. 16:16

    Hej Jane

    Jeg har fundet en kokosmælk i Superbrugsen som indeholder 60% kokosmælk og 40% vand og intet andet. Der er 17 g fedt pr. 100 g og kun 1,8 g kulhydrat. Er det ikke helt ok?

    Svar
    • Jane skriver

      6. september 2014 kl. 16:42

      Jo, den kan være helt fin i supper og asiatiske retter. Det er dog ikke altid den vil kunne erstatte den Extra Creamy kokosmælk, når jeg bruger den i ting som chiagrød, kokosgrød og smoothies med samme resultat 🙂

      Svar
  43. Michelle skriver

    5. september 2014 kl. 09:29

    Den ekstra creamy kokosmælk fra Santa Maria – kan den ikke købes i de alm. større supermarkeder?

    Svar
    • Jane skriver

      5. september 2014 kl. 09:33

      Jeg har hørt fra enkelte, at de har fundet den i deres Bilka eller Superbest men jeg har aldrig selv set dem. Man kan købe dem i Metro, hvis man har kort dertil. Og ellers online.

      Svar
      • Signe skriver

        8. marts 2015 kl. 18:05

        Det er ikke sikkert at det stadig er relevant, men Super Brugsen på Finsensvej på Frederiksberg har den ekstra creamy kokosmælk som en fast del af deres sortiment….

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          8. marts 2015 kl. 18:38

          Det synes jeg bestemt er relevant! Tak for tippet!!

          Svar
  44. Charlotte L skriver

    20. august 2014 kl. 08:02

    Hej Jane,

    Jeg tænkte på om du ved om Pofiber kan anvendes til at jævne en sovs, eller det kun er til bagning?
    Og i så tilfælde om der findes noget man kan anvende til sovsejævning som er LCHF?

    Mvh Charlotte

    Svar
    • Jane skriver

      20. august 2014 kl. 08:29

      Jeg har ikke prøvet med Pofiber og jævning. Jeg klarer mig fint uden. Jeg lader sovsen (fx lavet på fløde) koge godt ind, måske 15-20 minutter, så bliver den blød og cremet og lækker. Nogle gange har jeg en grøntsagsbase, fx fintsnittet løg eller blomkål og det hjælper også til med jævningen 🙂

      Svar
      • Charlotte L skriver

        20. august 2014 kl. 08:39

        Ok, det kan jeg da lige afprøve. 🙂

        Svar
        • Aisha Jensen skriver

          21. juli 2015 kl. 15:52

          Hejsa, jeg har selv tænkt på det samme, men heller ikke afprøvet det. Har du fået det prøvet nu?

          Svar
  45. Karen Hansen Friis skriver

    24. juli 2014 kl. 12:23

    Hej Jane. Er blevet anbefalet Quinoa mel, er det no go på LCHF eller må det godt bruges? Tak for en dejlig blok, som jeg bruger flittigt. Har også dine bøger, og venter spændt på den næste 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      24. juli 2014 kl. 14:03

      Quinoa er ikke LCHF men derfor kan det jo sagtens være, at det kan fungere for dig at bruge lidt af det her og der 🙂

      Svar
      • Karen Hansen Friis skriver

        24. juli 2014 kl. 14:41

        Hej Jane. Tak for det hurtige svar. Synes det er lidt svært at finde noget, der kan bruges i stedet for hvedemel. Et andet spørgsmål: Jeg har en gammel opskrift fra min mormor. Der er kun æg nødder og sukker i. Kan jeg erstatte sukkeret med sukrin 1:1. eller har du et forslag. Kunne godt tænke mig at prøve at bage den kage 🙂

        Svar
  46. Mia Clay Albertus skriver

    9. juni 2014 kl. 21:26

    Hej Jane,
    Jeg vil give mig i kast med at lave hyldeblomstsaft. Har du en god opskrift eller ide til hvad jeg skal vælge som alternativ til rørsukkeret?
    Sommerhilsner fra Mia:)

    Svar
  47. Mette skriver

    9. juni 2014 kl. 20:04

    Hej Jane. Hvad tænker du om MK olie? Ser alle steder den skulle være nærmest et vidundermiddel..

    Svar
    • Jane skriver

      9. juni 2014 kl. 21:08

      Jeg tænker ikke specielt høje tanker om MK-olie, må jeg indrømme. Fiskeolie og kokosolie er lige så meget vidundermiddel i min verden. Hvad vil du gerne have, at MK olien skal gøre for dig?

      Svar
  48. Simone skriver

    1. juni 2014 kl. 17:11

    Hej Jane,

    Jeg skal til at lave din pulled pork og BBQ marinade, der står jeg skal bruge Yacon Sirup, den er ingen steder at finde? Hvor kan jeg få den henne, eller hvad kan jeg bruge istedet?

    Hilsen Simone

    Svar
  49. Lone skriver

    28. maj 2014 kl. 09:56

    Jane – du er bare for sej !! Tak for dit engagement. Elsker at læse dine indlæg. Og elsker min nye livsstil

    Svar
    • Jane skriver

      28. maj 2014 kl. 13:06

      Tak for det, Lone 🙂

      Svar
  50. Stine groth skriver

    27. maj 2014 kl. 23:10

    Hej Jane,
    Kan duhjælpe mig lidt i forholdvis kalk?
    Vi herhjemme lever 80% af tiden efter LCHF/palæo principperne med gode fuldfede mælkeprodukter, godt med æg, grønsager osv… Vi drikker ikke mælk, men tager et dagligt tilskud kalk (dog kun 400 mg som er halv dagsdosis) og dette gælder både børn og voksne.
    Mon det er helt unødvendigt med ekstra kalk i denne kost?
    Vi startede med at tage det, dengang vi droppede mælken og siden har det hængt ved…
    Vh Stine

    Svar
    • Jane skriver

      28. maj 2014 kl. 07:07

      Jeg tror ikke, det er nødvendigt med kalktilskud. Vi tager det i hvert fald ikke. Med masser af grove grøntsager i kosten + lidt fuldfede mejeriprodukter tænker jeg, at behovet er fint stillet. Idéen om at man skal drikke en halv liter mælk hver dag er vist mest et markedsføringsstunt… 🙂

      Svar
  51. Per skriver

    2. maj 2014 kl. 09:04

    Må jeg spørge hvorfor du vælger at tage vitamin-piller? Er LCHF-diæten ikke tilstrækkelig varieret til at det ikke burde være nødvendigt?

    Det overrasker mig især at du tager de meget stærke Omnimin Pure som indeholder adskillige gange ADT.

    Svar
    • Jane skriver

      2. maj 2014 kl. 09:16

      Jeg tror, det handler meget om tro end om min kost. Jeg er usikker på, om den mad, vi kan få i dag, indeholder nok næringsstoffer til at dække os ind og derfor vælger jeg at supplere med vitaminpiller. ADT er jo utroligt lavt sat ift. optimal daglig anbefaling.

      Svar
  52. Lene skriver

    22. april 2014 kl. 21:45

    Hej Jane
    Min datter tåler ikke nødder. Jeg overvejer at erstatte nødderne eller mandelmelet i brødopskrifter med kikærtemel. Kikærter er jo ikke korn. Hvordan ser du kikærtemel i forhold til LCHF?
    Kh
    Lene

    Svar
    • Jane skriver

      23. april 2014 kl. 08:16

      Kikærtemel er ikke LCHF. For mig at se sker der ikke noget ved at bruge det i mindre doser, men jeg er heller ikke den mest fanatiske, du kan spørge 😉

      Svar
      • Lene skriver

        24. april 2014 kl. 18:47

        Tak for dit svar

        Svar
      • Camilla skriver

        30. januar 2015 kl. 16:17

        Hvorfor er kilærtemel ikke LCHF, når det ikke er korn, men bælg?

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          30. januar 2015 kl. 18:49

          Kikærter er ikke lchf pga det høje kulhydratindhold…

          Svar
  53. Julie Verdich Thorndahl skriver

    7. marts 2014 kl. 22:06

    Hej Jane.

    Er græskar en rodfrugt? Jeg vil kickstarte min nye LCHF livsstil med striks LCHF, men er i tvivl om visse grøntsager. Gulerødder, persillerødder, etc. giver jo sig selv.
    Men er hokkaido, champignon, løg, etc. ovenjordsgrøntsager?

    En anden lille ting: hvorfor er karryvafler på side 87 striks? Der er jo både nødder og mælkeprodukter i. Er det pga mængden, eller…?

    I øvrigt vil jeg bare sige, at dine opskrifter er supergode. Har lavet mad fra både din forrige og den nye bog i ny og næ, men det er først nu, jeg vil springe ud i 100% LCHF.

    KH Julie

    Svar
    • Julie Verdich Thorndahl skriver

      7. marts 2014 kl. 22:41

      ….Og sovser, dip, dressing, pesto og kryddersmør: striks LCHF, hvis der ikke er mejeriprodukter (andet end fløde) i?
      Desuden: jeg drikker meget kaffe (med minimælk). Den går jo ikke mere. Vil forsøge at gå over til urtete, men hvis jeg er ved at DØ, skal jeg så vælge kaffe med sødmælk eller med piskefløde (eller kaffefløde??) ?

      På forhånd tak…..

      Svar
  54. Maja Andersen skriver

    28. februar 2014 kl. 21:35

    Kære Jane!
    Jeg er igang med LCHF på anden uge nu, og det har på en måde grebet mig! Jeg er startet op på dette projekt, med det mål at tabe mig. Efter en graviditet for halvandet år siden, en barsel fyldt med usundheder, dårlig selv disciplin og tusind undskyldninger, kan jeg konstaterer at det har resulteret i nogle ekstra irriterende kg som jeg ikke har kunnet smide. Desperat som jeg er har jeg ledt og ledt efter et slanke projekt, som kunne give god mening og noget som jeg kunne blive glad for. ( Fri mig for nupo og andet pulver skrammel) Nå, men to uger = tre kg smidt, og en ufattelig god følelse i kroppen. Bevares, jeg har da kigget og savlet en del over lækkerier i køkkenet hvor jeg arbejder ( på en højskole), men har klaret mig ok igennem. Jeg er bare glad over at kunne spise skøn skøn mad, som i rigtig mad og føle en fantastisk mæthed. Så tak for god inspiration og lækre opskrifter. God weekend og så skal jeg have et stk mørk chokolade. ( som slet ikke er bittert:0) efter aftensmad bestående af rødt kød, fritter af rødder, aioli, hvidløgs stegte squash plader og persillesmør…

    Svar
  55. Merete skriver

    28. februar 2014 kl. 19:33

    Hej Jane.
    Efter jeg startede på LCHF, begyndte jeg ret hurtigt at få kramper i benene. Den magnesium som du anbefaler hjalp heldigvis med det samme. Nu har jeg så andetsteds læst, at man skal tage sin magnesium sammen med D-vitamin og kalk for at få det fulde udbytte. Er det noget du kender til?

    Svar
    • Jane skriver

      28. februar 2014 kl. 19:59

      Mjaah, for at få optimal optagelse af calcium skal der magnesium til, og derfor sælges de også tit i samme pille. Om det gælder den anden vej, ved jeg faktisk ikke.

      Svar
  56. Jeanette skriver

    28. februar 2014 kl. 16:15

    Hej Jane.
    Ved ikke om du kender mandelmel fra superfruit, men mit spørgsmål går på om det er sammenligneligt med mandelmelet fra funktionel mad. Har købt en pose da der lige pt er et par måneders leveringstid på det fra funktionel mad. Hvis det ikke er, kan der så spædes op med lidt kokosfibre, eller skal jeg bare bruge lidt mere?
    mvh Jeanette

    Svar
    • Jane skriver

      28. februar 2014 kl. 19:09

      Jeg kender ikke mandelmelet fra superfruit, så jeg ved ikke om det er fedtreduceret og fiberrigt som det fra funktionel mad. Kokosfibre kan nogenlunde erstatte mandelmelet sådan 1:1 i det meste bagværk.

      Svar
  57. Susanne skriver

    20. februar 2014 kl. 22:52

    Hej Jane
    Er laktosefri mælk ok ifm. LCHF?
    Kh Susanne

    Svar
  58. Birgit skriver

    13. februar 2014 kl. 12:59

    Hej Jane
    Jeg har lige købt din bog og startede med lækre opskrifter igår.
    Jeg bruger risdrik i kaffen. Hvordan er det ift lchf?

    Svar
    • Jane skriver

      13. februar 2014 kl. 13:30

      Det er ikke så smart. Ris er jo korn. Fløde, kokosmælk eller (hjemmelavet) nøddemælk ville være et bedre bud 🙂

      Svar
  59. Line skriver

    11. februar 2014 kl. 15:18

    Har lige opdaget der er kommet Nellie dellie mørk chokolade. Det er sådan nogle små stænger og regner man ud hvor mange kulhydrater der er i en halv eller 1 hel stang er det faktisk ikke særlig meget 🙂

    Svar
  60. Camilla skriver

    6. februar 2014 kl. 10:50

    Hej Jane

    Skal det være HUSK loppefrøskaller? Jeg har nemlig købt nogle andre loppefrøskaller i Matas hvor der er 450 g i.

    Og må man gerne drikke AQUA D’OR med blid brus, med smag af hyldeblomst? Der står 0 overalt i næringsindholdet. Jeg har lagt sodavand på hylden for lang tid siden, også har dette været en erstatning i stedet for. Og må man drikke andet end vand, kaffe og the? Drikker i forvejen 2-3 kop grøn the om dagen. 🙂

    Jeg havde min første dag igår, og om aftenen havde jeg diarre. Hvad kan jeg gøre anderledes?

    Hilsen Camilla

    Svar
    • Jane skriver

      6. februar 2014 kl. 12:26

      Jeg køber sjældent HUSK men oftest loppefrøskaller fra Urtekram eller skallin. Jeg kender ikke den vand, du henviser til, men hvis den er fri for kunstige sødemidler tænker jeg, den er fin! Og ellers kan du drikke vand, kaffe og te. Også danskvand.

      Diarré? Måske har du givet din krop et chok! Læs mere om overgangsbesvær her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-overgangsbesvaer/

      Svar
      • Camilla skriver

        7. februar 2014 kl. 10:12

        Tak for svar! 🙂
        Min krop er heldigvis ikke i chok mere, og jeg er ikke oppustet mere som jeg altid har været!!

        Jeg tænkte på, om man godt må tygge stimerol tyggegummi? 🙂

        Hilsen Camilla

        Svar
  61. Rikke skriver

    29. januar 2014 kl. 10:40

    Hej Jane 🙂

    Jeg mangler et alternativ til min pepsi max – tænkte på om det er okay at drikke chai latte i lchf?

    Hvis ja, hvilken en vil du anbefale 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      29. januar 2014 kl. 19:49

      Du kan få nogle udmærkede chai-teer men i det øjeblik du fylder glasset med sukker og store mængder mælk, forsvinder LCHF-aspektet 😉

      Svar
  62. Fantabear skriver

    9. januar 2014 kl. 23:32

    Uh ha, magnesium tabletter hver dag. Jeg har købt magnesium netop til bøvl med maven, men har hørt fra lægen, at man ikke burde tage dem hver dag i tilfælde af, at ens mave vænner sig så meget til det, at den bliver afhængig af det for at få maven til at køre rundt (og altså komme af med det hele igen).

    Svar
    • Jane skriver

      10. januar 2014 kl. 07:57

      Jeg tror, du forveksler Magnesium med Magnesia-tabletter. Det første er et kosttilskud (mineral), mens det andet er et afføringsmiddel. Selv sagt ikke det samme 😉

      Svar
  63. Marianne Secher Dahl skriver

    5. november 2013 kl. 20:55

    Hej Jane

    Jeg har gennem alt for mange år kæmpet med ustabilt blodsukker og overvægt. Efter jeg er blevet mor virker det ind i mellem helt uoverskueligt at holde det tempo den lille krudtugle (på snart 2 år) sætter – jeg føler mig tung, træt og trist! Prøver og prøver og prøver at komme i gang med kostændringer, men det virker bare helt uoverskueligt! 🙁 Jeg har nu læst en stor del af din blog og tænker at jeg vil prøve om det kan gøre en forskel. Problemet er bare, at jeg gerne vil undgå mælkeprodukter, da jeg 1) ikke bryder mig særligt meget om det 2)generelt mener mælk indeholder for mange ting, som er skadeligt for os mennesker (fx østrogen i alt for høje mængder). Som jeg kan læse mig til her på din side er fuldfede mælkeprodukter en stor del af LCHF. Er der en anden løsning, eller hvad gør jeg??
    Håber du kan hjælpe mig videre…

    Kh. Marianne

    Svar
    • Jane skriver

      5. november 2013 kl. 21:04

      Du kan sagtens spise LCHF uden mejeriprodukter. Det gør jeg selv ind imellem. Så henter du bare dit fedt fra kokosprodukter, olivenolie, avocado-olie og god mayo (uden solsikkeolie). Selv har jeg dog svært ved art undvære fløde og smør, men jeg giver dig ret i, at det er sådan en gråzone, men for mig er det bare det, der gør det muligt at spise LCHF på den lange bane 🙂

      Svar
      • Marianne Secher Dahl skriver

        5. november 2013 kl. 21:37

        Tak for svaret. 😀

        Er nu ikke fanatisk mht. at leve mælkefri – vil bare gerne begrænse det – bruger faktisk rigtig meget smør og fløde – problemet er nok bare, at det bliver i kombination med sukker og stivelse, og så har vi problemet! 😉

        Har for resten lige skrevet et spørgsmål mere mht. kokosfibre – under indkøbslisten tror jeg det var.. 😉

        Svar
  64. Camilla Rönfeld skriver

    4. november 2013 kl. 10:42

    Hej Jane…
    Jeg er for nylig gået over til LCHF-kost, men jeg savner rugbrød enormt. Jeg bager et af dine brød med ost, og det er super lækkert, men savner det stadig.
    Jeg har nu købt en melblanding hos Guldbageren, Elverbrød, som er specielt til diabetikere. Kender du den?? og er det ok i forhold til Lchf. Der er nemlig både hvedeklid og hvedekim i. Men kun 3g kulhydrater pr. 100 g færdig brød.

    Tak for mange skønne opskrifter
    Camilla

    Svar
    • Jane skriver

      4. november 2013 kl. 15:58

      Jeg har godt hørt om den, og jeg ville ikke spise den. Jeg synes, den indeholder for meget “ikke-mad”, sojaprotein, fx. Generelt mener jeg, det er bedre givet ud at vænne sig at et måltid mad ikke behøver centrere sig omkring brød. Hvis man erstatter sit gamle brødforbrug 1:1 med diverse brøderstatninger tror jeg ikke, man vinder meget på sundhedskontoen, må jeg indrømme. En skive elverbrød når kollegerne spiser fredagsmorgenmad kan være fint nok men det er ikke noget, jeg ville basere min kost på.

      Svar
  65. Anette Emdal skriver

    30. oktober 2013 kl. 09:42

    Hej Jane
    Har købt din bog for en måned siden, og er helt vild med den 🙂 Har snart være igennem alle opskrifterne, som er lige fantastiske ale sammen, og jeg har bare fået det så godt.
    Jeg har på et tidspunkt købt nogle boller nede i min helsekost butik, som er bagt uden gluten, men på bl.a. rismel. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt jeg selv kan bage på dette i forhold til at overholdt LCHF, da dit bagværk er på mandelmel, – Kan du sige mig det ?
    Jeg drikker sunde grøntsagssmoothie hvori til bl.a. tilsætter livets olie til kvinder. Jeg har tænkt at så behøver jeg ikke spise fiskeolie, men har fået at vide, at de to olie kan jeg overhovedet ikke sammenligne, – er det korrekt ? Mvh Anette

    Svar
    • Jane skriver

      30. oktober 2013 kl. 09:45

      Rismel er ikke LCHF – men det er rigtigt nok glutenfrit. Livets Olie kan være en fin olie men for fuld udnyttelse af Omega 3-fedtsyrerne skal du have en fiskeolie, fx Cod Liver Oil fra Nordic Naturals.

      Svar
  66. Rikke skriver

    22. oktober 2013 kl. 14:29

    Hej Jane.
    Jeg har fået en stor bøtte (600 g) Original Stevia Sukker (rørsukkerblanding) forærende. Men det smager ikke særlig godt ;( så hvad kan jeg bruge det til, hvis jeg gerne vil leve lidt a la LCHF? Jeg har prøvet mig lidt frem med produktet; sukker i teen og lidt pandekager, men jeg kunne godt bruge lidt råd om, hvad jeg kan gøre med dette produkt. Tak for hjælpen

    Svar
    • Jane skriver

      22. oktober 2013 kl. 20:21

      Jeg kender desværre ikke produktet. Jeg bruger helst ikke rørsukker. :-/

      Svar
  67. Lene Østergård skriver

    11. oktober 2013 kl. 23:30

    Hej Jane
    Jeg begyndte at følge din blog i maj måned og har senere købt din bog. Jeg har tabt mig 7 kg og nyder mit stabile blodsukker. Tak for god inspiration.
    Jeg er stadig ret energiforladt. Jeg tror det skyldes, at jeg stadig har candida i kroppen. Derfor er jeg begyndt at tage diverse midler for at få den udryddet. Jeg er bla.a begyndt at tage Vita Biosa Aronia. Jeg har først forsøgt med den “originale”, men den kunne jeg ikke holde ud. Så nu er jeg gået over på Vita Biosa Aronia, men jeg er blevet i tvivl om den er ok. Den indeholder godt nok ikke sukker, men den indeholder jo kulhydrat og jeg tager den jo på tom mave om morgenen. Har du en mening om det?
    Mvh Lene

    Svar
    • Jane skriver

      12. oktober 2013 kl. 09:29

      Jeg tager den almindelige vita biosa. Jeg vil tro at aronia versionen er lige så fin!

      Svar
  68. Linda skriver

    10. oktober 2013 kl. 21:23

    Hej Leksikon 😉

    Hvordan vurderer du alge omega 3 kapsler… fx: http://www.netspiren.dk/pi/Algae-Omega-3-fra-Nordic-Naturals-60-kapsler-22936-451.aspx

    Venligst linda

    Svar
    • Jane skriver

      10. oktober 2013 kl. 21:32

      Ha ha. ja, det er utroligt nogle gange – LOL

      Jamen, de er da sikkert fine. Bortset fra at de indeholder solsikkeolie men det er sikkert i små mængder. Er de tænkt til vegetarer eller hvordan?

      Svar
      • Linda skriver

        14. oktober 2013 kl. 18:45

        Der var bare min nysgerrighed og mangel på ekspertise, der gjorde, at jeg spurgte 🙂
        Er ikke selv vegetar, men kender en del der er…
        Tak for svar, Oh, du vise!

        Svar
  69. Caroline skriver

    2. oktober 2013 kl. 17:32

    Hej Jane.
    Vi er 3 piger, der lige er begyndt på ernæring og sundheds-uddannelsen. I den forbindelse skal vi lave et afsluttende projekt for modul 1. Vi har valgt at give os i kast med LCHF, og besluttet os for at prøve det af på egen krop i min. en måned, for at få et bedre indblik i hvad det egentlig er vi har med at gøre.
    Jeg vil høre om du kunne lave sådan en basis-liste over ting, som er must-have i køkkenet, når man skal følge LCHF-principperne. Ovenstående er rigtig fint, men som studerende bliver vi jo ruinerede, hvis vi skal ud og have alle disse ting 🙂 Det er de lidt mere specielle ting, jeg godt kunne tænke mig en liste over, altså de ting man ikke lige kan suse op i Fakta og hente.

    … Og KÆMPE roser til dig! Det er en fantastisk hjemmeside, det bliver uden tvivl en kæmpe hjælp for os, når vi rigtig kommer i gang. Lige meget hvad man søger, så har du et svar! 🙂 FANTASTISK!

    På forhånd tak!

    Svar
    • Jane skriver

      3. oktober 2013 kl. 08:57

      Sikke et spændende projekt! Har I været omkring indkøbslisten ?

      Generelt vil jeg dog sige, at I bør glemme specialprodukterne og tage en periode på rigtig mad først. Alt det andet gejl er jo i virkeligheden ikke det, LCHF går ud på 🙂

      Svar
  70. Maria Sørensen skriver

    29. september 2013 kl. 21:20

    Hejsa Jane
    Jeg er lige faldet over din blog og jeg synes den er helt fantastisk. Jeg prøver at finde en måde at spise på som kan gøre mig gladere og give mere overskud og jeg tror måske lchf kunne være vejen frem for mig. Jeg er mor til tre skønne unger så jeg har også en travl hverdag.
    Nu har jeg lige et lille spm, der er rigtig mange ting med kokus i som er gode at spise, men jeg kan ikke tåle kokus er der så noget andet jeg kan bruge i stedet for?

    Hilsen Maria

    Svar
    • Jane skriver

      30. september 2013 kl. 07:24

      Du kan sagtens undgå kokosprodukter. De bruges mest som erstatning for smør og fløde 🙂

      Svar
  71. Maria skriver

    31. august 2013 kl. 12:57

    Hej Jane
    Har læst så meget om at skyr skulle være så godt pga det høje proteinindhold, men du siger der er for lidt fedt i…. Hvad nu hvis jeg blander den med creme fraise?? Kan nemlig så godt lide smooties med lidt frosne hindbær feks. og så bruger jeg som regl creme fraise… Men nu har jeg købt en bøtte skyr for at prøve det!?

    Svar
  72. Tine louise riis-rasmussen skriver

    26. august 2013 kl. 20:13

    Hej …
    Vil høre hvordan man skal forholde sig til skyr og hokaido…:)
    Tine

    Svar
    • Jane skriver

      27. august 2013 kl. 08:54

      Hokkaido er fint. Skyr indeholder for lidt fedt. Se mere her: https://www.madbanditten.dk/ma-jeg-spise-pa-lchf/

      Svar
  73. Charlotte skriver

    16. august 2013 kl. 22:47

    Hej Jane
    Nu er jeg på vej ind i dette LCHF univers. Og har fået foræret noget ikke affedtet mandelmel… Men læser at du skriver der kan være problemer med opvarmning og det mel? Hvad går det ud på? Og hvad kan melet så bruges til??
    Mvh. Charlotte

    Svar
    • Jane skriver

      17. august 2013 kl. 09:20

      Fedtsyrerne i mandler er sarte og tåler ikke høj opvarmning. Så brug dit mel til bagning ved lavere temperaturer og giv det lidt længere 🙂

      Svar
  74. anette nielsen skriver

    12. august 2013 kl. 09:54

    Hej Jane
    har lige købt din bog og har et spørgsmål. jeg har et forhøjet kolesterol tal af den lede kolesterol, er derfor lidt bekymret over den store mængde fedt.Vil det ikke påvirke dette yderligere?
    MVH Anette

    Svar
    • Jane skriver

      12. august 2013 kl. 10:46

      Jo, i positiv retning. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/ og emnet er også behandlet i bogen 😉

      Svar
  75. Sisse skriver

    10. august 2013 kl. 18:57

    Hvad med calcium?

    Svar
    • Jane skriver

      11. august 2013 kl. 09:14

      Det tager jeg sjældent. Når jeg gør, vælger jeg den fra Solaray.

      Svar
  76. Tine skriver

    9. august 2013 kl. 13:35

    Kære Jane, min kæreste og jeg er netop startet på dine fantastiske opskrifter – det største problem er at han ikke kan tåle nødder. I den forbindelse vil jeg høre, om du tror han kan tåle kokosolien du beskriver er godt at anvende? Men tak for dejlig inspiration!! Det er simpelthen så lækkert 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      11. august 2013 kl. 09:10

      De fleste med nøddeallergi kan godt tåle kokosolien, men om det gælder din kæreste, kan jeg ikke vide.

      Svar
  77. Stinne Uldal Jepsen skriver

    2. august 2013 kl. 09:51

    Hej Jane.
    Du har flere gange nævnt “olieshottet” hvad består det af?
    Tager man bare lige en omgang ekstra oliven jomfruolie og hælder i ganen? 🙂
    Mvh. Stinne Jepsen

    Svar
    • Jane skriver

      11. august 2013 kl. 08:57

      Det kan du godt. Selv synes jeg dog, at fiskeolien fra Nordic Naturals er langt lettere og behagelig at tage end de tyktflydende planteolier. Jeg tager det sammen med en lille sjat æblejuice.

      Svar
  78. Tina skriver

    9. juli 2013 kl. 12:47

    Hej Jane 🙂
    Hvornår vælger du kokosolie fremfor smør til at stege i?
    Mvh Tina

    Svar
    • Jane skriver

      9. juli 2013 kl. 12:58

      Hej Tina
      Jeg steger næsten altid i kokosolie (uden smag), da de to herrer i min familie ikke bryder sig om smørsmagen. Mærkelige væsener! 😉

      Svar
      • sophia skriver

        16. juli 2013 kl. 18:03

        Jeg forstår ikke at man bruger Sukrin som sødemiddel – der
        er 100g kulhydrat i – i modsætning til mange andre sødemidler.
        Er der en særlig grund til Sukrinen?

        Hilse
        Sophia

        Svar
        • Jane skriver

          16. juli 2013 kl. 18:46

          Det er kulhydrat, som ikke optages i kroppen. 🙂

          Svar
          • Klenzi skriver

            25. juli 2013 kl. 19:31

            – men vigtigst er, at det derfor ikke påvirker blodsukkeret!

  79. Charlotte skriver

    7. juli 2013 kl. 09:26

    Ja, du har helt ret. Blodsukkerissues og massiv træthed driver mig i armene på fedtet, som giver et energikick OG vægtøgning på et splitsekund, for mit vedkommende…. Ok, driver og driver, vælger det jo selv…. Og det er jo det gode, at vi selv kan til- og fravælge ting i vores liv 🙂

    Svar
  80. Charlotte skriver

    4. juli 2013 kl. 08:06

    Ja, det smager skønt, jeg kan desværre skovle det ind direkte fra bøtten (hmmmm) og synes det smager enormt sødt, så ved ikke om det er kulhydraterne i produktet der hiver i mig, eller fedtet (eller begge). Kan simpelthen ikke blive klog på, hvor meget fedt og protein jeg skal spise, hvad der virker for mig, synes det er umuligt at fornemme. Er dog bange for at tage på, af for meget fedt, det tyder det nemlig på jeg gør evig og altid…. og får altid overspist i fedtstoffer 🙁 Mega svær for mig at finde den rette kostbalance og skal tabe fedt og det synes umuligt for mig….

    Nogle forslag?

    Svar
    • Jane skriver

      4. juli 2013 kl. 08:29

      Jeg tror, alle vil tage på af at overspise i fedt. Kalorier spiller jo stadig en rolle. Mit bedste bud er at fokusere på rigtig mad: kød, fedt og grøntsager. Og så kan søde lækkerier (eller de ting, der trigger) fylde mindre.

      Man kan sagtens blive narret til at spise for meget i lækre kokossnacks (eller lign.) men det er alligevel de færreste, som overspiser i kød, sovs og grøntsager.

      Svar
  81. Charlotte skriver

    3. juli 2013 kl. 18:50

    Hej Jane

    Kender du Cosmovedas produkt Creamed Coconot? Det er sammenpresset kokosnød. Det indeholder ingen tilsætningstoffer og ellers følgende:
    Pr. 100 g
    Energi: 2775 kJ / 662,7 kcal
    Protein 6 g
    Kulhydrat 7 g
    Fedt 68 g

    Jeg reagerer på guargum, som ofte er i kokosmælk, også i de fleste øko udgaver. Det er jo sådan en slag “gele” lign. kulhydrat kilde og bla. derfor, at nogle kokosmælk er helt flydende fra start.

    Kan godt se der er flere kulhydrater i, end i fx. Santa Marias ekstra fede udgave, men fedtindholdet er væsentligt højere.

    Ville bare høre, om det var noget man måtte spise på LCHF?

    Mvh. Charlotte

    Svar
    • Jane skriver

      3. juli 2013 kl. 20:34

      Ja, jeg har brugt det enkelte gange, især i indiske retter. Det giver en lidt mere grynet sovs, synes jeg, end kokosmælk gør, men det smager dejligt. Også i desserter, i øvrigt!

      Svar
  82. Linda skriver

    25. juni 2013 kl. 10:28

    Hej 🙂

    Ang. fiskeolie, er der en bestemt grund til at du bruger den i flydende form, i stedet for kapslerne?

    -Linda

    Svar
    • Jane skriver

      25. juni 2013 kl. 10:41

      Tjaah.. vane måske! Plus mængde. Jeg tager en pænt stor dosis fiskeolie og der ville skulle mange kapsler til. Desuden tager hele familien den, og mine børn er ikke store nok til at sluge kapsler endnu. Jeg fik den flydende fiskeolie anbefalet på Nordic Clinic tilbage i 2010 og jeg har taget den lige siden. Den smager mildt af citrus og giver ingen fiskebøvser 🙂

      Svar
      • Linda skriver

        25. juni 2013 kl. 10:51

        Jamen det i sig selv er jo et kvalitets stempel 😉

        Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler