Fødselsdagsboller uden mel


Disse fødselsdagsboller uden mel blev faktisk ret vellykkede og det er en af de første melfrie brød-opskrifter, jeg syntes, blev nogenlunde. Helt det samme bliver det jo aldrig, men sådan er det jo.

bløde glutenfri boller med kardemomme

Fødselsdagsboller uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Blend blødt smør, hytteost og æg til der ikke er klumper.
  • Vend resten af ingredienserne ned i.
  • Lad dejen trække i 10 minutter så fibrene kan suge væden og dejen bliver tykkere.
  • Form fire boller med våde hænder og læg dem npå en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader til de er gyldne og brune.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Boller uden mel

Bollerne er en næsten en kopi af Fiberboller – Fiberrige grovboller uden mel, blot lavet med lidt sødning og kardemomme.

Hos os tjener disse fødselsdagboller uden mel desuden det formål, at mine børn virkelig gerne ind imellem vil have en bolle med i børnehave. Helst en kridhvid tebolle smurt med honning. For det har de andre nemlig med.

Jep, sammenligningen mellem din madpakke og min er i fuld gang, og lige når det kommer til kridhvide boller, er jeg ikke parat til at lægge mig fladt ned.

Og det bliver jeg formentlig aldrig. Der skal nok komme rigeligt af andre eksempler, hvor jeg må sluge kamelen for husfredens og barneglædens skyld.

I dag bagte jeg en dobbelt portion, så jeg også har nogle til fryseren.

Vær opmærksom på at bollerne her er meget fiberholdige. Har du sart mave, kan de give frygteligt mavekneb.

Flere boller uden mel

Jeg har efterhånden ret mange forskellige opskrifter på boller uden mel. Udover disse fødselsdagsboller vil jeg anbefale dig at tage et kig på både Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner, Broccoliboller, Pizzaboller og Squashboller.

søde fødselsdagsboller med kardemomme

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

102 kommentarer til “Fødselsdagsboller uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det tror jeg sagtens, man kan. De fandtes ikke i DK, dengang jeg lavede denne opskrift. Ift. mængde ville jeg bruge samme eller lidt mere.

      Svar
  1. Disse fødseldagsboller er bare så gode. Da jeg idag snakkede med min mand om brunch menuen på hans fødselsdag, sagde han at han til enhver tid ville foretrække de boller fremfor rundstykker, da de både smagte bedre og lå godt i maven. Og så med det der luksus nutella på?
    Hilsen Lone

    Svar
  2. skal lave fastelavnsboller…. ville man kunne bruge denne opskrift? eller smager den mere af en mormorbolle.

    jeg vil helt sikkert prøve at lave den, men lige nu vil datteren gerne have fastelavnsboller… så er på udkig efter en opskrift..

    Svar
  3. Kan tilføje at de smager himmelsk med moset banan i dejen??? …. og et stykke 80% mørk chokolade som pålægschokolade….

    Svar
  4. Hej Jane..

    Faldt over denne opskrift da jeg søgte efter noget brød at bage til næste weekend hvor jeg skal holde brunch og tænke kan man ikke udskifte loppefrøene med pofiber..?? Jeg ofte at når jeg bruger loppefrø i noget brød så flyder de meget ud …

    Svar
  5. Hej Jane, tak for en super god blog, og ligesådan bøger! Jeg er lige startet på LCHF for to uger siden og prøver mig lidt frem med forskellige ting. Jeg er dog lidt i tvivl om disse boller og dine kanel boller kan indgå i en striks LCHF? Hvis ikke, har du så et godt forslag til en nem morgenmad som kan tages med på farten og ikke mindst laves dagen før?

    Svar
    • Et bedre bud på striks er oopsies. Dem kan du sagtens lave i forvejen og lave fx sandwich af. Ellers er der masser af morgenmadsforslagene, der fungerer fint lavet dagen før og med på farten. Se forslag her: MORGENMAD

      Svar
  6. Hej Jane

    Jeg er helt ny i alt det her og meget nysgerrig. Og jeg har et hav af spørgsmål, men vil nøjes med to her, og se om jeg ikke kan læse mig til resten:
    1: kan man ikke bruge hvedeklid i stedet for pofiber?
    2: Nu kan jeg se at der er forskelle i folks resultater med bagværket, og kan ikke helt finde ud af om du bruge alm. ovn eller varmluft i dine opskrifter?

    Tak for en virkelig inspirerende blog, og det er skønt for os andre, at du har sat dig ind i alle aspekter af lchf :D

    Svar
  7. Så gik der sørme et helt år og barnet har fødselsdag for aller første gang :) Og straks er jeg inde på din side og finde opskrifter. Jeg kaster mig over denne opskrift og poster resultatet på instagram (hvis det bliver vellykket) :) Jeg er nemlig en hat til at bage, men mon ikke jeg kan klare en gang fødselsdags boller?

    Svar
  8. Lyder som en super lækker opskrift! Det er muligvis et dumt spørgsmål, men tror du, at fløden erstattes med skyr eller eksempelvis fromage frais? :)

    Svar
  9. Uhmm.. de ser super lækre ud! det må jeg prøve. :)
    Tænkte på om man kunne udskifte smøret i bollerne helt med fx. æblemos?

    Svar
  10. Hej
    Jeg er meget meget meget langsomt begyndt at lave opskrifter herinde fra og ved derfor ikke, om man kan erstatte alm. sukrin med sukrinmelis i denne opskrift?
    Og hvordan er det ellers generelt med det – udskiftning af de to produkter (eller bruge sukrinmelis i stedet for sukrin gold). Jeg synes produkterne er frygteligt dyre, og har netop købt sukrinmelis for at lave vanilje-fudge, så derfor vil jeg gerne bruge det, hvis muligt.

    Svar
    • Tjah, sukrinmelis er jo som at bruge flormelis i stedet for sukker. Det kan du sikkert godt men mængden ved jeg ikke lige. I mit køkken har jeg sukrinmelis og sukrin Gold. Det er de to, jeg bruger mest.

      Svar
  11. Hej Jane
    Piskefløden, er det 18% eller 38%?
    Skal holde fødselsdag i morgen, glæder mig til at sætte tænderne i dem :)

    Svar
  12. Jeg kender en, der lider af cøliaki og som bager glutenfri brød med okæ-gær. Jeg vil prøve, mislykkes det så ryger brødet ud, lykkes det så fortæller jeg det.

    Svar
    • Jamen jeg tror ikke gær vil ødelægge brødet, men du vil bare ikke få den samme luftige konsistens som med glutenholdigt bagværk, da gæret ikke har gluten at reagere med.

      Svar