Fødselsdagsboller uden mel


Disse fødselsdagsboller uden mel blev faktisk ret vellykkede og det er en af de første melfrie brød-opskrifter, jeg syntes, blev nogenlunde. Helt det samme bliver det jo aldrig, men sådan er det jo.

bløde glutenfri boller med kardemomme

Fødselsdagsboller uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Blend blødt smør, hytteost og æg til der ikke er klumper.
  • Vend resten af ingredienserne ned i.
  • Lad dejen trække i 10 minutter så fibrene kan suge væden og dejen bliver tykkere.
  • Form fire boller med våde hænder og læg dem npå en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader til de er gyldne og brune.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Boller uden mel

Bollerne er en næsten en kopi af Fiberboller – Fiberrige grovboller uden mel, blot lavet med lidt sødning og kardemomme.

Hos os tjener disse fødselsdagboller uden mel desuden det formål, at mine børn virkelig gerne ind imellem vil have en bolle med i børnehave. Helst en kridhvid tebolle smurt med honning. For det har de andre nemlig med.

Jep, sammenligningen mellem din madpakke og min er i fuld gang, og lige når det kommer til kridhvide boller, er jeg ikke parat til at lægge mig fladt ned.

Og det bliver jeg formentlig aldrig. Der skal nok komme rigeligt af andre eksempler, hvor jeg må sluge kamelen for husfredens og barneglædens skyld.

I dag bagte jeg en dobbelt portion, så jeg også har nogle til fryseren.

Vær opmærksom på at bollerne her er meget fiberholdige. Har du sart mave, kan de give frygteligt mavekneb.

Flere boller uden mel

Jeg har efterhånden ret mange forskellige opskrifter på boller uden mel. Udover disse fødselsdagsboller vil jeg anbefale dig at tage et kig på både Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner, Broccoliboller, Pizzaboller og Squashboller.

søde fødselsdagsboller med kardemomme

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

102 kommentarer til “Fødselsdagsboller uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Hvor er de fantastiske disse boller. Alle er vilde med dem :) har dog et par spørgsmål: bager du bollerne ved varmluft eller alm. varme? når du fryser bollerne, er de så klar til spisning efter optøning, eller kommer du dem en tur i ovnen? (tænker om de da bliver for tørre)
    Tak for en fantastisk blog!

    Svar
    • Jeg bager altid ved almindelig varme medmindre der specifikt står varmluft. Og jeg giver dem lige en tur i ovnen efter optøning :-)

      Svar
  2. Hej Jane
    Jeg har nu læst mange af dine indlæg og dine opskrifter ser bare så lækre ud! Setter er en helt ny verden for mig, så jeg et spørgsmål til dit brug af HUSK i rigtig mange retter. Er det ikke et produkt man skal bruge ifm forstoppelse? Og kan man så ikke få for meget af det, hvis det indgår i alle retter i løbet af en dag?
    Mvh Mai

    Svar
    • Loppefrøskaller findes som HUSK men fås også fra andre mærker som Urtekram, Skallin etc. Det er jo fibre, som bruges til at lave brøderstatninger. Brøderstatninger er noget, man spiser en sjælden gang imellem og ikke dagligt og derfor indtager man bestemt ikke særligt mange loppefrøskaller på daglig basis. Grøntsager derimod, kød og fedt får du hver dag :-)

      Svar
      • Hej Jane
        Nu skriver du at brøderstatninger ikke er noget man spiser dagligt? Hvorfor? Jeg er en rigtig brødpige og er helt vild med dine opskrifter uden mel ☺️ Også til min datter som heller ikke skal have alt det stivelse

        Svar
        • Det skal I jo selvfølgelig gøre som det passer jer bedst. For mig at se handler det mere om at lære at al mad ikke starter med brød. Det er set ud fra at bagværk lavet på nødder og kerne indeholder mange kalorier men også mange kulhydrater. Erstatter du dit gamle brødforbrug 1:1, risikerer du vægtøgning. Dertil kommer at brøderstatningerne jo ikke er næringsrig mad på samme måde som grøntsager, kød og fedt er det. Sidst men ikke mindst indeholder nødder og kerner mange omega 6-fedtsyrer, som vi i forvejen får rigeligt af. Det kan skyde omega 3-6 balancen i ugunstig retning.

          Svar
  3. Hejsa…. Bumbum… Er nødt til at høre… Det kokosmel du henviser til i opskriften,er det monstro kokosfibre?? For det er det jeg har købt

    Svar
  4. hej Jane

    Jeg er stadig meget ny i det her med low carb high fat, især det med at jeg nu skal til og skrue op for fedtet nu man altid har fået at vide tidligere det stik modsatte. Jeg kan ellers sagtens mærke hvor godt jeg får det af at leve sådan her samt at vægten falder. Jeg har haft meget svært ved at undvære hvidt brød, især på arbejdet når de andre sidder med hvide boller. Nu kan jeg sidde med mine “hvide” boller og jeg er helt vild med dem. Tak for nogle super opskrifter og bog mvh Tine

    Svar
  5. Hej Jane. Tak for en rigtig god blog. Startede for en uge siden og blev fristet til at købe din bog, da jeg provianterede i Hørsholm Helsekost. Skønt med en rigtig bog fremfor at sidde med en IPad

    Svar
  6. De er simpelthen så lækre og absolut det bagværk der mest minder om det med mel i – de hører nu til i vores weekender.

    Svar
  7. Hej søde Jane

    Har nu hevet al stivelse og sukker ud af maden i en tid og trives fantastisk med det. Min søn har valgt at følge mig (dejligt) mens mand og datter stadig insisterer på at få lidt pasta, brød og ris hver dag (dem om det). Men især min søn saaaavner brød og jeg har derfor afsat denne weekend til at bage et læs forskellige boller/kiks/brød efter dine opskrifter (som jeg synes er fantastiske!). Derfor vil jeg høre om dine brød opskrifter (fiberrige grovboller, fødselsdagsboller, kernebrød, oopsie mv) er fryseegnet? Det vil jo være perfekt :-)

    Svar
    • Hvor dejligt at høre! Det hele kan fryses. Jeg fryser alting, fordi det er alt for dyrt bagværk at lade gå til spilde. Brødene skærer jeg i skiver og adskiller med madpakkepapir, så er det dødnemt lige at tage en enkelt skive ud ved behov. Oopsies og pandekager får også madpakkepapir imellem sig og ryger på frost :-)

      Svar
  8. Hej Jane.
    Jeg har netop hevet bollerne ud af ovnen, og er meget spændt på at smage dem! :-) jeg har fulgt din opskrift fra punkt til prikke og undrer mig dog over at mine boller er helt flade (som nogle også nævner), men derudover er mine også helt mørke, og det er dine da slet ikke kan jeg se..

    Nå, men vi glæder os til at smage dem herhjemme :-)

    Kh Kamilla

    Svar
  9. Hej, jeg bliver nød til at spørge (som helt grøn på området) om Sukrin og Hermesetas drys-let er det samme? Kan Hermesetas erstatte Sukrin?

    Svar
    • Hej Mia,
      Det er ikke samme produkt, og jeg vil aldrig anbefale hermesetas, da det indeholder kunstigt fremstillede sødemidler. Men du kan sikkert sagtens bruge det i opskriften og få et lige så godt resultat :-)

      Svar
  10. Fantastiske boller!!! Som at spise en nybagt fødselsdags-bolle for første gang i 3 år… Og tak for en super blog der har gjort mit liv så meget nemmere… og nok også sundere og mere øko ;o)

    Svar
  11. I stedet for sukrin kan man så ikke bare bruge
    Stevia – hvad er forskellen rent kulhydratmæssigt. Jeg er meget ny på “området” – har aldrig hørt om Sukrin men for nylig læst at Stevia er blevet godkendt herhjemme og at det ikke skulle påvirke ens blodsukker og altså også kunne bruges til diabetikere?

    Svar
    • Du kan sagtens bruge stevia. Stevia søder 300 gange mere end sukker, og derfor er de produkter, der er kommet på markedet fortyndet med forskellige andre ting, desværre ofte med kunstige sødemidler, som jeg personligt prøver at undgå. Sukrin er et naturligt sødestof, som fås i helsekost og det påvirker heller ikke blodsukkeret. Der findes også en variant hvor det er blandet med stevia. Den hedder sukrin+

      Jeg synes, at sukrin/sukrin+ er nemmest at bruge. Jeg har endnu ikke fundet et steviaprodukt (herhjemme), som jeg synes går an. Men mon ikke det kommer :-)

      Svar
  12. Hej Jane.
    Jeg har nu i nogen tid praktiseret denne “nye” livsstil.
    Det er derfor fantastisk, at du har lavet denne hjemmeside :)
    Jeg har dog et spørgsmål, som jeg håber du kan besvare….
    Jeg har for længe siden købt ‘SUKRIN’ som også bliver nævnt i div opskrifter. Jeg gik dog fra det kort tid efter, da det skræmte mig lidt at der står i indholdsfortegnelsen, at det indeholder 100g kulhydrat pr 100g, godt nok er der 0kj/0kcal. Men når man ikke skal indtage for mange kulhydrater, “turde” jeg ikke bruge det. Så jeg købte et andet produkt der hedder ‘PERFECT STRØ’ det indeholder kun 6,5g kulhydrat pr 100g men HELE 890 kj/210 Kcal pr 100g. Men men men hvad skal man bruge??
    Gælder kulhydraterne i ‘SUKRIN’ ikke og hvordan tolker man den indholdsfortegenelse….. sys det lidt mærkeligt :)

    Venlige tanker
    Cecilie

    Svar
    • Hej Cecilie, hvor dejligt at høre, at du trives med livsstilen.

      Jeg kan godt forstå, du bliver i tvivl mht. sukrin, hvis du tæller kulhydrater. Funktionel Mad, som producerer sukrin, forklarer det således: Sukrin betegnes som et kulhydrat, men opfører sig ikke som almindelige kulhydrater som sukker og stivelse. Sukrin bliver ikke brugt som energi i kroppen, men udskilt direkte i urinen. Du skal altså ikke tælle Sukrin med, hvis du tæller kulhydrater. Det gør Sukrin yderst velegnet til en LCHF- eller kulhydratfattig kost samt for alle andre, der vil undgå for mange unødvendige kulhydrater. Der er flere interessante informationer her: http://www.funktionelmad.dk/sukrin-faq.php

      Selv tæller jeg ikke kulhydrater (eller noget andet), men interesserer mig mest for blodsukkrebelastningen, og her har sukrin et glykæmisk index på 0. Det er et udtryk for at det ikke forårsager stigning i dit blodsukker.

      Perfect Strø derimod er et kunstigt fremstillet sødestof, som jeg personligt aldrig ville indtage. I det hele taget mener jeg, at sødemidler, naturlige eller ej, bør indtages i ganske små mængder.

      Held og lykke med det hele :-)

      Svar
      • Tak for det hurtige svar Jane :)
        Helt sikkert, det skal indtages i små mængder. Det blir det også :) det er kun til pandekager der blir lavet en gang i mellem ;)
        ‘PERFEKT STRØ’ er hermed kasseret :)
        Jeg tæller heller ikke kulhydrater, men er bare meget opmærksom på indhold, som du også selv gør opmærkson på. Man kan jo hurtig blive snydt ;)
        Endnu en gang 1000 tak :)

        Svar
  13. Hej.
    Jeg følger med fornøjelse lidt med på din blog.

    Jeg har forsøgt mig med disse boller. I går brugte jeg pulver sødemiddel fra Rema1000, da jeg ikke er sikker på, om jeg må spise Sukrin (lider af hyperinsulinæmi, og skal passe på mit blodsukker og min insulinproduktion). Jeg endte med at smide alle bollerne ud, fordi de smagte ad pommern til. De havde en forfærdelig bismag.
    I dag har jeg så forsøgt mig med flydende Hermesetas, da jeg opdagede at der stod på glasset på mit pulver sødemiddel, at de kun kunne benyttes op til 180 grader. Jeg tænkte, at det måske var derfor de smagte så forfærdeligt. Jeg synes stadig ikke bollerne er helt gode. Synes de har en lidt bedsk bidsmag. Min tanke er, om det er bagepulveret der giver denne bismag. Rent sødemæssigt, virker det som om, det fungerer med det flydende sødemiddel. Fik desværre bare hældt lidt for meget i.
    Har dine boller også en bismag, eller er det bare mig der er uheldig?
    Hilsen Pia

    Svar
    • Hej Pia
      Beklager det sene svar.
      Jeg synes slet ikke, bollerne har en bismag, men en anden læser (Henriette) nævnte det samme. Jeg ved ikke, om det kan være bagepulveret eller sødemidlet. Jeg havde engang noget sukrin, som blev helt bittert. Nu ved jeg godt, at det ikke var det, du brugte, men smag evt. på sødemidlet. Jeg har bagt dem 3-4 gange nu uden bismag, så desværre har jeg ikke noget ordentligt svar her… :-/

      Svar
      • Hej Jane.
        Mange tak for dit svar. Jeg har forsøgt mig igen med bollerne, med et fantastisk resultat. De smager jo fabelagtigt.
        Jeg kan dog ikke forstå, at jeg får nogle temmelig flade boller ud af det. De klasker simpelthen sammen, når jeg tager dem ud af ovnen. Umiddelbart ser det ud som om, at det sker hver gang jeg har benyttet Sukrin. Har også lavet dem med flydende Hermesetas, hvor de ligner rigtige boller.
        Oplever du også, at bollerne bliver flade, eller er det bare mig der er en klovn i et køkken ;-) ?

        Hilsen Pia

        Svar
  14. Jeg har taget kokosmelet op igen efter du er begyndt at skrive om det og har i skrivende stund bananmuffins i ovnen – det ser ud til at blive en succes!

    Jeg har købt mit på iHerb og det kan altså godt anbefales. Der får man knap et kilo (2 pund) incl. forsendelse for 94,56 kr iflg. dagens dollarkurs. Det er da en besparelse der er værd at tage med, når der nu er spareudfordring, ikke? ;) Hvis man ikke har bestilt der før, kan man jo få 5 $ i rabat, hvis man bruger en rabatkode – f.eks. BUJ611. Man skal selvfølgelig have et par ugers tålmodighed. Jeg har bestilt der flere gange og der har ikke været skyggen af bøvl. I like.
    Jeg køber forresten det her: http://www.iherb.com/Coconut-Secret-Raw-Coconut-Flour-1-lb-454-g/24097?at=0

    Svar
    • Uh, glæder mig til at høre om bananmuffins. Jeg er slet ikke nået til at eksperimentere.

      Og så er jeg i øvrigt iHerb jomfru. Jeg synes ikke, deres priser ser så billige ud, men jeg må jo lægge mig fladt på ryggen for prisen på kokosmelet der. Det er knageme da en besparelse man kan tage og føle på :-)

      Svar
      • Det er det nemlig. Jeg synes også der er penge at spare på Sukrin: http://www.iherb.com/Now-Foods-Erythritol-100-Pure-Natural-Sweetener-1-lb-454-g/579?at=0 Selvom man skal lægge portoen oveni er det stadig noget nær halv pris. Eneste minus er, at hvis man ikke vil risikere importgebyr og told, kan man max købe for 80 kr. ad gangen. Men det er måske også godt nok, så risikerer man ikke at gå helt amok ;) Forresten, kan du huske hvad Truvia koster i Frankrig? Det plejer jeg også at købe på iHerb, men jeg har en udsendt medarbejder (AKA min mor ;) ) i Frankrig i næste uge og pønser på at bede hende købe noget med hjem.

        Svar
        • Sukrin bruger jeg ikke så ofte, men Truvia er jeg ved at løbe tør for. Jeg kan ikke huske prisen i Frankrig, men jeg købte det i Paris’ bedste – og dyreste – supermarked, så der er næppe noget sparet ved at importere det hjem derfra.

          Indkøb for 80 kr af gangen er jo ikke meget (læs: det er jo nærmest gratis shopping! Alle ved at alt under 100 kr ikke behøver tælles med…) Hvad koster portoen?

          Jeg har kigget på iHerb nogle gange, men jeg synes, deres hjemmeside er helt uoverskuelig, og jeg synes, det er svært at finde frem til produkterne. Så det er jo super, at du linker direkte til dem :-)

          Svar
          • Portoen koster 6$. Jeg køber Truvia i små pakker. En box med 80 x 3,5 gram Truvia og en dåse kokosmel holder sig under de magiske 80 kr. Jeg bruger heller ikke vildt meget sukrin, det gør altså noget ved min mave der ikke er rart. Der er jo også erythritol i Truvia, men det har slet ikke samme effekt, så det er jeg rigtig glad for.

  15. Hvor ser de bare lækre ud, de skal helt bestemt prøves. Skal dog lige have fundet en forhandler af det dersens kokos mel i det jydske :-)

    Svar
    • Hej Charlotte.
      Nu ved jeg ikke hvor i det jyske du kommer fra, men i Kolding ligger der en helsekost foretning, som hedder Grønne Amalie. Hun har den fine kokusmel “Tropicai coconut flour” 500g til 53kr.

      Svar