Gode fødselsdagsboller uden mel (LCHF)


Disse fødselsdagsboller uden mel blev faktisk ret vellykkede og det er en af de første melfrie brød-opskrifter, jeg syntes, blev nogenlunde. Helt det samme bliver det jo aldrig, men sådan er det jo.

Bollerne er en fuldstændig kopi af dem, jeg lavede fastelavnsboller af sidste weekend.

Fødselsdagsboller uden mel – erstatning for den traditionelle tebolle

Hos os tjener disse fødselsdagboller uden mel desuden det formål, at mine børn virkelig gerne ind imellem vil have en bolle med i børnehave. Helst en kridhvid tebolle smurt med honning. For det har de andre nemlig med.

Jep, sammenligningen mellem din madpakke og min er i fuld gang, og lige når det kommer til kridhvide teboller, er jeg ikke parat til at lægge mig fladt ned.

Og det bliver jeg formentlig aldrig. Der skal nok komme rigeligt af andre eksempler, hvor jeg må sluge kamelen for husfredens og barneglædens skyld.

I dag bagte jeg en dobbelt portion, så jeg også har nogle til fryseren.

Vær opmærksom på at bollerne her er meget fiberholdige. Har du sart mave, kan de give frygteligt mavekneb.

Gode fødselsdagsboller uden mel

Gode fødselsdagsboller uden mel (LCHF)

Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
40 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk sukkeret sammen med æggene.
 • Tilsæt smeltet smør og fløde og pisk lidt mere.
 • Bland alle de tørre dele og og hæld dem oven i den våde del. Jeg pisker det godt sammen, så fx loppefrøskallerne ikke laver klumper.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Efter 10 minutter er dejen, på trods af sin mærkelige konsistens, til at tage og forme forsigtigt til boller med hænderne. Vask dem evt. med koldt vand mellem bollerne, det gør det lidt nemmere.
 • Pensl bollerne med pisket æg, inden de ryger i ovnen.
 • Bag i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader.
 • Server dem, som de er, sammen med en god smør.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Fødselsdagsboller uden mel

Skal jeg ikke sende dig en gratis Keto madplan?

Skriv dig op til mit (meget populære) nyhedsbrev, og så sender jeg dig fluks en uges Keto madplan i et lækkert, lille printvenligt hæfte.

Ja tak – send mig madplanen >>

Prøv MadbandittenPLUS gratis

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

97 kommentarer til “Gode fødselsdagsboller uden mel (LCHF)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hmmm… ikke helt med samme resultat. Måske prøv i stedet fiberbollerne og smag dem til med lidt sødt og kardemomme. Så tror jeg, de kan blive en fin fødselsdagsbolle også.

   Svar
    • Det tror jeg ikke, der er forskel på. Jeg køber som regel dem fra Urtekram fordi de er billige.

     Fiberhusk kan være bedre til bagning men det har jeg sjældent. Det er pulveriserede loppefrøskaller, så du slipper for at de ‘knaser’. Her skal du dog kun bruge halv mængde.

     Svar
     • Tak for svaret.
      Jeg har den gule fiber husk “perfekt til bagning og madlavning.
      Vi skal til fødselsdag i morgen og ville gerne have nogle super lækker fødselsdags boller med, som min mand og jeg kan spise :-)
      Tænker måske at komme lidt gulerødder i.
      Kan man godt komme halv birkesød i???

 1. Synes de er så lækre. Og ja de minder rigtig meget om rigtige boller. Det bedste glutenfri boller opskrift jeg har mødt til dags dato.

  Svar
 2. Hejsa :-)
  Efter en succesfuld bagning tænker jeg at prøve igen, men kunne rigtig godt tænke mig at prøve at lave dem som gulerodsboller/brud. Hvis jeg tilsætter en tre gulerødder og 1,5 dl solsikkekerner, har du en ide om hvor meget ekstra loppefrøskal der skal til at absorbere væsken?

  Svar
 3. Hejsa.. efter 20 min er de helt bløde. Mit første batch faldt helt sammen da jeg ting dem ud af overen og måtte smide dem ud. Nu et jeg igang igen og de har fået 20 min og er stadig helt bløde :o(

  Svar
  • Hej igen.. kan det være jeg bruger den forkerte Husk? Mine er slet ikke så lyse dom dine.. jeg har brugt den gule Husk.. ellers har jeg fulgt opskriften og hver gang er de så fine lige ud af ovnen og 5 sekunder efter ligner de små balloner der har tabt luften :o/

   Svar
   • Jeg tænkte mere på kokosfibermelet. Nogle gange bruger folk kokosmel og så hænger det slet ikke sammen.

    Ved den gule husk (fiberhusk) skal du bruge halv mængde af loppefrøskaller(grøn husk) men jeg tror ikke, det kan gøre forskellen.

    Svar
 4. Jeg prøvede at bage bollerne og da jeg tog dem ud af ovnen var de flotte og runde 2 sek efter faldt det på en måde sammen så nu er de helt flade ?

  Svar
  • Jeg synes ikke rigtigt mine ændrer form efter bagning. De er mere bare sådan ret bastante. Ikke så høje jo men heller ikke helt flade. Jeg har ingen forklaring på hvad du kan have gjort galt…

   Svar
  • Jeg har ikke lavet dem siden jeg bragte opskriften i 2012 så det kan jeg ærligt talt ikke huske. Men Sukrin var dengang et andet produkt, tror jeg. De har blandet erytritol med stevia i dag -eller det har de i hvert fald for sukrinmelis – og så søder det meget mere.

   Svar
  • Det kan jeg ikke men hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk kan du indtaste ingredienserne og få fordelingen.

   Svar