Vafler med chokoladeprikker er sådan en fin og lækker opskrift, som er perfekt, når det skal være ekstra særligt. Fx til fødselsdag. De kan bruges både på brunchbordet eller som et sødt kage-agtigt indslag om eftermiddagen.

Vafler med chokoladeprikker
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 1 dl fløde
- 2 tsk Sukrin Gold
- 1 dl mandelmel
- 3 tsk loppefrøskaller
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 knsp vaniljepulver
- 60-70 g mørk chokolade 70-85% hakket
Sådan gør du
- Blend æggene med fløde og hytteost, så de væmmelige klumper forsvinder.
- Tilsæt resten af ingredienserne (minus chokoladen) og blend igen.
- Rør chokoladestykkerne ind i dejen og steg dem som vafler i vaffeljernet.
- Server med vaniljecreme, bærsylt og friske bær.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. VAFLEROpskrift på vafler med chokolade
Disse vafler er egentlig bare et spin off af dejen fra mine proteinrige hytteostpandekager tilsæt lidt fløde og så med hakket chokolade i dejen. Den hakkede chokolade gør jo så, at man kan spare nutellaen væk, men ville man gerne have nutella til, kan jeg anbefale min opskrift på nutella på 5 minutter eller denne lidt specielle sag med bønner, hvis man er ok med lidt flere kulhydrater.
Vafler og fødselsdagsfejring
Vafler er en super erstatning for klassiske fødselsdagsboller, hvis man tør tænke lidt ud af boksen. Vi brugte at servere vafler med alverdens toppings til mange børnefødselsdage, da mine børn var små og jeg husker ikke én eneste klage på det. Tværtimod husker jeg at ungerne syntes, det var megafedt at sidde og toppe vafler med flødeskum, jordbær, hjemmelavet nutella eller hvad vi nu lige havde på bordet.
Vi har også serveret dem til fødselsdagsbrunch flere gange. På brunchbordet er der så masser af lækre sager, men en af topfavoritterne var disse vafler med chokoladeprikker.
Forslag til toppings til vafler
Der er masser af lækre toppings til vafler og den halve fornøjelse er næsten at sidde og pynte dem. Her er lidt forslag:
- flødeskum pisket med vanilje
- bærskum (flødeskum med lidt bærsylt rørt ind i)
- bærsylt, fx solbærsyltetøj, hindbærsylt eller den lækre med rabarber
- frugt, fx bananskiver, jordbærskiver
- hjemmerørt nutella
- mandelsmør eller peanutbutter
- hakkede nødder
- lemon curd (måske ikke så velegnet hvis der er chokolade i vaflerne)

Tænkte på om man ikke i dine opskrifter kan skrive hvor mange kulhydrater osv. der er pr. 100 g
Så kan man bedre få en fornemmelse af hvad man har med at gøre.
MVH Karina
Jo det kunne man sagtens. Her er hvorfor jeg har valgt ikke at gøre det: https://www.madbanditten.dk/energiberegninger/
Har lige lavet disse som belgiske vafler, det gjorde dem bestemt ikke ringere ?
Har lige lavet dem for første gang, men de blev meget bløde og var ikke til at få af jernet uden de blev smattet helt sammen. Forslag?
De er da intet mindre end fantastiske!!!!! Tusind tak for en masse god inspiration :-)
Så blev de prøvet med mel af hasselnødder. Uh, de er gode! Super opskrift :)
Hej Jane!
Jeg kan ikke tåle mandler, er der noget jeg kan erstatte mandelmelet med i denne opskrift?
Mvh Kamilla
Mit forslag vil være mel af en nød eller kernetype, som du kan tåle!
Hej Jane.
Disse vafler skal prøves i weekenden – jeg glæder mig sindsygt :-)
Men kan man få opskriften på vaniljecremen?
Tak for en fantastisk blog og et par kanon gode bøger!!
Mvh Karina
Hej Jane.
Jeg ønskede mig din bog i julegave, men fik den ikke, og har derfor købt den selv ;) Og den er jo fantastisk :) Jeg har fra september været på noget lignende, måske lidt strengere, der hedder Carb Nite Solution, hvor jeg kun må spise op til 30 kulhydrater om dagen og så én gang om ugen i 6-8 timer, må man spise (næsten) alle de kulhydrater man vil, for at kroppen “vågner” og sparker systemet i gang igen, med succes, 11 kg indtil nu, kun ved kostændring og derfor har overgangen til LCHF ikke været så svær. Grunden til, at jeg har valgt at skrifte er, at jeg manglede nogle ting i hverdagen og var ved at køre træt i det.
Fantastiske opskrifter, det skal du virkelige have ros for. Det eneste jeg synes er svært i den her overgang er, at jeg ikke ved hvor mange kulhydrater der er i de forskellige opskrifter, og hvor stor en mængde jeg egentlig må spise.
Fx med denne opskrift som jeg allerede er STOR fan af. Hvor mange vafler vil du typisk spise af denne portion og spiser du så noget til eller?? Jeg har lavet dobbelt portion, så de kan stå i køleskabet og så veksler jeg mellem at spise dem til morgen og til eftermiddag, og hertil får jeg enten blødkogte æg eller græsk youhurt med hindbær, vaniljepulver og ganske lidt sødemiddel.
Mvh Louise
He he… ja, men det er såmænd helt med vilje at jeg ikke ernæringsberegner min mad. en stor del af sundhed for mit vedkommende består i at lære at slippe kontrollen og navigere efter kroppen og ikke efter hovedet. Lære hvordan det føles når man er mæt og hvordan det føles når man er sulten, for ved man først det, behøver man ikke længere ydrestyrede faktorer til at fortælle en, hvornår man skal stoppe med at spise. Det giver helt sig selv! Når det så er sagt, så spiser jeg aldrig vafler, pandekager og andre “bløde brødtyper” som hovedmåltid. Jeg ved ikke, om det er fordi det trigger mindet men jeg bliver ikke lige så mæt af det, som hvis jeg spiser en omelet. Så for mig vil en halv eller en hel vaffel være en slags weekendmorgenmadsdessert :)
Har du en opskrift på vaniliecremen?
juhuuuu for en gang skyld har jeg ALT i opskriften- lige hvad der skal til -til en lørdag morgen hvor jeg ikke skal ha ægge muffins som jeg ellers har spist i bussen hver morgen.
go weekend
Åh de vafler er tiltrækkende… Men hver gang jeg prøver vaffeljernet, så brænder det på :-( har prøvet både med ekstra smørelse, men gav ikke noget godt resultat.. nogen idéer? Har også prøvet med ekstra eller mindre dej.
Kh.
Lisbeth
Uhm, de ser gode ud.
Lige et spørgsmål om noget andet sødt – har du lavet, eller laver du opskrifter på (alternativer til) julemad og julebag?
Mvh. Lisbeth
Uhm
De der muffins der….uh og så en stak vafler!! Jeg er så kage sulten for tiden…just saying :)
Har du en opskrift på den lækre vaniliecreme?
HejJane. Har du opskriften på vaniljecrem og bærsylt:-)?
Mvh.
Ida
Vaniljecreme laver jeg ved at blande vaniljepulver i flødeskum (evt. sammen med lidt sukrinMelis) eller ved at røre mascarpone med fløde, vanilje og sukrinMelis.
Bærsylt har du her: https://www.madbanditten.dk/sukkerfri-baersyltetoj-med-chiafro/
Tror du man kan erstatte hytteost med noget, hvis nu man har laktoseintolerance?
Øj øj øj øj altså – hvordan bliver man bedsteveninde med Vega? :D
Det hjælper hvis man kan lide pynteting med glitter ;-)
Arhmen det elsker jeg jo.. Og jeg er kun 24 år ældre end Vega, blir det mon upassende ? Hehe ;0)