Glimt fra en fødselsdag – med masser af kager!


I går havde vi hele familien samlet for at fejre Silas’ og Vegas fødselsdag. Det var sådan en hyggelig dag, og ungerne var glade og spændte. Vega havde hjulpet mig i køkkenet med at lave alle tingene klar, imens Silas spillede fodbold i haven. Jeg kan mærke på Vega, at hun bliver mere og mere interesseret i at være med i køkkenet, så den interesse skal jeg sørge for at gribe. Lidt aflastning i køkkenet ville jo ikke skade ;-)

På bordet havde vi alverdens lækkerier, som I kan se her nedenfor. Vega er jo chokoladepige, og til hende havde jeg lavet en raw chokoladetærte, som var så fyldig og intens, at man kun kunne spise et lille stykke. Silas ville hellere have æbletærte, og så kom han også med et sidste-øjebliks-ønske om nogle cookies. Jeg legede derfor lidt med havregryn og fik lavet nogle lækre sprøde cookies, som var glutenfrie og – næsten – sukkerfrie.

Her er hvad vi havde på bordet:

Med undtagelse af de koldhævede boller var det hele glutenfrit og uden tilsat sukker. Low carb var det dog ikke det hele. Jeg er derfor også lidt i tvivl om, hvilke opskrifter der skal her på bloggen. Hvad synes I? [/beskrivelse]

Fødselsdagsbord med boller og kager - næsten alt glutenfrit og sukkerfrit

Raw chokoladetærte to die for…

Raw chokoladekage - helt naturlig --> Madbanditten.dk

Glutenfrie boller og havregrynscookies med chokolade og så æbletærten, der var helt uden tilsat sukker eller sødemiddel (eneste sødning var æblerne)

Low carb æbletærte - sukkerfri, glutenfri, kornfri, LCHF --> Madbanditten.dk

Sprøde havregrynscookies med chokolade – glutenfrie med sødning fra fibersirup og en smule sukker i chokoladen.

Havregrynscookies med chokolade - sprøde og lækre, glutenfrie og næsten sukkerfrie --> Madbanditten.dk

Mere kagebord…

Fødselsdagsbord med glutenfrie og sukkerfrie lækkerier --> Madbanditten.dk

Og efter sådan en weekend er der nogen af os, der synes, det er dejligt, at det nu er mandag, og der er ro i hytten. Så pyt med at arbejdsbunkerne hober sig op og vasketøjskurven er ved at gå over sine bredder og at der lige nu kun er 5 dage, til det hele starter forfra igen. Lige nu er her ro. Tak for det.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

 

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

40 kommentarer til “Glimt fra en fødselsdag – med masser af kager!”

Skriv en kommentar

 1. Hej jane? Står og skal holde fødselsdagsbrunch for 18 Pers på søndag og da min familie er lidt “gammeldags”? Vil jeg bage en kringle. Kender du en god opskrift?
  Mvh Lis storm

  Svar
 2. Uhm, det ser alt sammen rigtig lækkert ud!! Opskriften på æbletærten ville jeg sætte stor pris på da det jo lige er sæson – men jeg ville også blive glad for at kunne lave den rå chokoladekage og cookies med havregryn? På forhånd tak for opskrifterne – og for al den gode inspiration der er til sund og lækker mad på madbanditten.dk??

  Svar
 3. LCHF er det bedste hvad er sket for mig og jeg tror ikke mere at jeg kommer til at droppe det.
  Igennem dine bøger fandt jeg din blog, og du inspirerer mig utrolig meget! Jeg vil sige 1000 tak for det.
  Og da jeg efterlader en besked i denne kommentar tråd, så hjertelig tillykke med jeres børn og jeres kobberbryllup!!

  Mange kærlige og sunde hilsner Kitty

  Så lykkedes på dette måde. :-) Men mærkelig nok, kan jeg ikke se min egen kommentar med det samme. Kan det være fordi jeg bruger Firefox? Nå, men så lnge du læser det, og Keep Up The Good work!!

  Svar
 4. Nu var jeg spændt på hvordan det ville gå, så snart vejret blev koldere. Jeg ville ikke skrive til dig, hvis jeg igen havde faldet i fælden, MEN nej…. Denne gang, ingen problem!! Jeg har været striks LCHF hele sommeren, uden problemer, har tabt mig 5 kilo. Jeg håber at tabe mig endnu 5 kilo til næste forår/ sommer, men her lige pt. I efterår/vinter har jeg bevist valgt at være liberal LCHF, da det kolde vejr alligevel giver mig lyst til at bage kager og brød. De er bare nu på LCHF manér. Jeg har derfor ikke tabt mig, men heller ikke taget på. Og det allervigtigste er, at jeg har det så godt. Jeg har ro i kroppen og hovedet. Jeg har fået et meget bedre forhold til sund mad og jeg sulter ikke mere mellem måltiderne.

  Svar
 5. Jeg aner ikke om jeg har gluten allergi. Jeg ved bare at jeg også havde problemer med maven, især om efterår og vinteren, da der blev spist mere kulhydrater (ved jeg nu) i form af havregryn, kartofler, pasta og brød. Når jeg forsøgte at være på kur gik det fint om sommeren, også med maven. Der blev ikke spist så mange kulhydrater og mere grønsager, og så er det sikkert vejret der gjorde at jeg på et eller andet måde kunne udholde min sult, nu der heller ikke var ret meget fedt i min kost. Men ak og ve, så snart efterår/ vinter kom forbi, så gik det ikke lang tid at jeg faldt i det samme fælde af slik, kager og chips. Hvert efterår havde jeg samme problem, og så havde jeg en Jo-Jo effekt, der hed ned-sommer/ op-vinter vægt. Og så krævede så meget hvert forår til a smide de ekstra kilos som jeg havde taget på.

  Svar
 6. Jeg er en pige på 50 år, er ikke overdreven overvægtigt, men der gør ikke noget, hvis der forsvandt et par kilo. (På forhånd undskyld for det anderledes dansk… jeg er ikke dansker) Jeg ville har skrevet til dig i lang tid, og nu har jeg endelig taget mig sammen.
  Jeg er startet på LCHF siden påsken i år. Jeg havde aldrig hørt om det, indtil jeg var i biblioteket og hvor din bog Mæt og Glad, stod frem på hylden. Jeg bladrede den lidt igennem, og nå, for at gøre en langt historie kort… jeg brugte en uge til at afprøve, så købte jeg 2 af dine bøger (de andre står på ønskelisten), kort efter købte jeg de der ”anderledes” varer, og så gjorde jeg LCHF som min livsstil og har ikke fortrudt siden!!

  Svar
 7. Den raw chokokage og æbletærte og……
  Som altid når du laver noget Jane, løber tænderne i vand, så opskrifter på det hele vil blive taget imod med kyshånd ;-)

  Svar
 8. Jeg skriver på min ( nye) computer med lige opgraderet Windows 10. Så snart jeg har skrevet 10-12 sætninger, så synker Skriv kommentar knappen samt bjælkerne, hvor jeg skal skrive mine oplysninger nede og kommer annnce forneden på siden at dække dem mere og mere. Men ved du hvad…du får min historie i brøkdele nu forneden af kommentar tråden. Så må jeg løse det på dette måde. :-)

  Svar